Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Ukrainā notiekošā kara dēļ Ungārija atsakās no EČ daiļslidošanā rīkošanas

Ukrainā notiekošā kara dēļ Ungārija atsakās no EČ daiļslidošanā rīkošanas
Iveta Tota. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Ungārija atteikusies no 2024. gada Eiropas čempionāta daiļslidošanā rīkošanas, trešdien paziņoja Ungārijas Slidošanas federācija.

Kā iemeslu atteikumam ungāru puse minējusi blakus esošajā Ukrainā notiekošā kara nelabvēlīgo ietekmi uz valsts ekonomiku.

Līdz ar Ungārijas atteikumu rīkot nākamā gada janvārī paredzēto Eiropas čempionātu, Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) uzsākusi jaunas turnīra norises vietas meklēšanu. ISU gaida valstu pieteikumus līdz 26. maijam.

Skaidrojot savu lēmumu atteikties no čempionāta, Ungārijas Slidošanas federācija norādīja uz "ieilgušo karu mūsu valsts kaimiņos, tā ietekmi uz ekonomiku un enerģijas cenām, kas būtiski ietekmē slidošanas sportu", un nepietiekamo finansējumu, lai organizētu augstas kvalitātes sacensības.

Šī gada Eiropas čempionāts janvārī notika Somijā. Tajā tika liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas daiļslidotājiem.

Izmantotie resursi:
LETA


Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.