Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Silovs devītais pasaules čempionāta masu startā

Silovs devītais pasaules čempionāta masu startā
Haralds Silovs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vienīgais ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien Vācijā uzvarēja vienā starpfinišā un guva devīto vietu pasaules individuālā čempionāta masu starta sacensībās.

Silovs bija labākais pēc ceturtā apļa notikušajā pirmajā starpfinišā, tajā tiekot pie trim ieskaites punktiem. Nākamajos divos starpfinišos viņš vairs necentās, spēkus taupot noslēdzošajam finišam, tomēr tur samierinājās ar astoto vietu. Astotā vieta finišā mazos punktus vairs nedeva un Silovs sacensību noslēgumā ar trim punktiem tika klasificēts devītajā pozīcijā.

Otro reizi pēc kārtas par pasaules čempionu masu startā kļuva amerikānis Džoijs Mantija, kurš līdz pat priekšpēdējam aplim starpfinišos nebija ticis augstāk par septīto vietu, bet pēdējās divas reizes ovālu veica lieliski un varēja priecāties par panākumu. Silovs viņam finišā zaudēja nepilnas trīs sekundes.

Kaut pasaules čempionāts ilga četras dienas, kalendārs bija lēmis, ka Silovam abus savus startus jāaizvada nepilnas stundas laikā - pavisam neilgi pirms masu starta viņš sacentās 1500 metros, kur palika 21. pozīcijā starp 24 dalībniekiem. Šeit par čempionu kļuva Tomass Krols no Nīderlandes, kurš iepriekš bija izcīnījis sudrabu 1000 metros, bet Silovs viņam piekāpās par 4,65 sekundēm.

Kā jau ziņots, 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Silovs guva ļoti augsto ceturto vietu 1500 metru distancē, 1000 metros ierindojās 15. pozīcijā, savukārt sev parocīgajā masu startā nedaudz kļūdījās stratēģijā un neiekļuva finālā. Mūsu sportists nesa Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, tā bija otrā reize karjerā, jo pirms astoņiem gadiem saņēma identisku iespēju arī Vankūverā.

Šo sezonu Silovs iesāka ar pieticīgiem rezultātiem, bet pirms mēneša sekmīgi aizvadīja Eiropas čempionātu daudzcīņā, kur pēc 500 metriem pat negaidīti spēja atrasties vadībā.


Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.