Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Pēc kautiņa ar treneri sportistam diskvalifikācija uz gadu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pēc kautiņa ar treneri sportistam diskvalifikācija uz gadu
Mičels Vaitmors neilgi pirms diskvalifikācijas
Foto: AP / Scanpix

Soču olimpisko spēļu dalībnieks, amerikāņu ātrslidotājs Mičels Vaitmors (26) pēc kautiņa ar treneri diskvalificēts uz vienu gadu, šonedēļ informē Starptautiskā slidošanas asociācija (ISU).

ASV ātrslidotājs Mičels Vaitmors tagad atzīts par vainīgu ISU ētikas kodeksa pārkāpumā un nekorektā uzvedībā. Incidents notika 2015. gada novembrī Bavārijas mazpilsētā Incelē. Nīderlandes komandas "Corendon" ātrslidošanas treneris Stefano Donagrandi (Itālija) vakarpusē gulēja viesnīcas numurā, viņu uzmodināja Vitmora mašīnas troksnis, treneris palūdza sportistu un viņa kompāniju uzvesties klusāk. Treneris vairākkārt mēģināja panākt, lai Vitmors pārtrauktu klaigāšanu, bet tad šis sportists metās virsū un piespieda treneri pie zemes, uzsēdās uz pleca un to izmežģīja.

ISU disciplinārā komisija izskatīja šo lietu un piesprieda ātrslidotājam diskvalifikāciju līdz 2017. gada 31. martam.

2009. gada pasaules junioru čempions Mičels Vaitmors šogad pasaules čempionātā izcīnīja 8. vietu 500 metru distancē. Savukārt tagadējais treneris Stefano Donagrandi ir 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu čempions komandu sacensībās.

Izmantotie resursi:
isu.org