Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ātrslidotāja Kucina PK junioriem labo personisko rekordu 1000 metros

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ātrslidotāja Kucina PK junioriem labo personisko rekordu 1000 metros
Ance Kucina. Foto: Haralds Silovs

Latvijas ātrslidotājas Ance Kucina, Laura Jankovska un Patrīcija Elizabete Sniķere sākušas dalību Japānā notiekošajā pēdējā posmā Pasaules kausa izcīņā junioriem. Šodien vislabāk veicās Kucinai, kura 1000 metros laboja personisko rekordu un ierindojās 27. vietā.

• Japānā sācies pēdējais Pasaules kausa posms ātrslidošanā junioriem, kurā pirms nākamnedēļ paredzētā pasaules junioru čempionāta piedalās trīs Latvijas ātrslidotājas, Ance Kucina, Laura Jankovska un Patrīcija Elizabete Sniķere.

• Šodien risinājās sacensības 1000 metru distancē junioru un pārejas jeb "Neo-seniors" grupā. Ceturtajā no deviņiem slidojumiem junioru konkurencē startēja Ance Kucina, kura sacentās ar Austrijas, Spānijas un Dānijas pārstāvēm. Distances sākumā slidojuma vadībā izvirzījās Spānijas pārstāve, bet turpinājumā Kucina pārņēma vadību, otrajā vietā finišējušo spānieti pārspējot par teju sekundi. Latviete finišēja ar laiku 1:25.62 sekundes, uzlabojot savu personisko rekordu par 0.08 sekundēm. Sacensību noslēgumā Kucina ierindojās 27. vietā 35 dalībnieču konkurencē, uzvarētājai Meikei Vēnai no Nīderlandes zaudējot 7.27 sekundes.

• Nākamajā slidojumā startēja Laura Jankovska, kuras tiešās konkurentes bija Austrijas, Spānijas un Portugāles ātrslidotājas. Latvietei bija labākais personiskais rekords, bet neizdevās nostartēt savā līmenī. Latviete pēc pirmajiem 200 metriem atradās otrajā pozīcijā, bet tad atkāpās uz trešo, kurā sasniedza finiša līniju ar laiku 1:26.59 minūtes, atpaliekot no personiskā rekorda vairāk nekā četras sekundes. Tādējādi izdevās ierindoties vien 29. vietā, uzvarētājai zaudējot 8.24 sekundes.

• "Neo-seniors" grupā startēja Patrīcija Elizabete Sniķere. Ja pirmajos divos Pasaules kausa posmos šajā grupā bija vairāk nekā 10 sportistes, tad Japānā startēja vien Spānijas, Kazahstānas un Latvijas pārstāves. Sniķere slidoja kopā ar divām spānietēm un Kazahstānas ātrslidotāju. Distances pirmajā pusē Sniķere pretendēja uz trešo vietu slidojumā un ceturto vietu kopumā, bet vājāks pēdējais aplis ļāva uzrādīt pēdējo, sesto rezultātu - 1:26.39 minūtes. Arī Sniķerei neizdevās pietuvoties savam personiski labākajam rezultātam, zaudējot slidojuma un sacensību uzvarētājai Sārai Kabrerai no Spānijas 4.46 sekundes.

• Pasaules kausa kopvērtējumā junioriem šajā distancē Jankovska ar 24 punktiem ieņēma 35. vietu, bet Kucina ar šodien nopelnītajiem 14 punktiem ieņēma 47. vietu starp 50 punktus saņēmušajām sportistēm. Tikmēr dalība visos posmos "Neo-seniors" grupā ļāva Sniķerei sakrāt 84 punktus, ieņemot astoto vietu starp 22 ātrslidotājām, kuras tika pie punktiem.

• Sniķerei "Neo-seniors" grupas komandas stafetē pievienojās Kucina un Jankovska, lai sacenstos ar Spānijas un Kazahstānas trio. Spānietes slidoja vienas, bet latvietes sacentās ar Kazahstānas pārstāvēm. Latvietes pārliecinoši zaudēja slidojumā, bet neklātienē līdz pat pēdējiem diviem apļiem konkurēja ar spānietēm. Finiša līniju Latvijas komanda sasniedza ar laiku 1:42.15 minūtes, uzvarētājām no Kazahstānas zaudējot 8.33 sekundes, bet spānietēm 4.44 sekundes, sacensībās ieņemot pēdējo, trešo vietu.

• Rīt sacensību programmā paredzētas sacensības masu startā, kā arī 500 un 1500 metru distancē.