Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ņikitina sestā Čehijas junioru "Grand Prix" pirmajā dienā (+video)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ņikitina sestā Čehijas junioru "Grand Prix" pirmajā dienā (+video)
Treneris Romāns Panteļejevs un Diāna Ņikitina
Foto: ISU Junior Grand Prix - Ostrava

Latvijas sieviešu daiļslidošanas otrais numurs, 2015. gada Jelgavas labākā sportiste Diāna Ņikitina (15) šovakar sāka jaunu sezonu, uzstājoties junioru "Grand Prix" īsajā programmā Čehijā. Pēc pirmās dienas mūsu sportiste ieņem sesto vietu.

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā šodien sākās junioru "Grand Prix" posms daiļslidošanā. Meiteņu sacensībās piedalās 30 sportistes. Pirms starta par galvenajām favorītēm tika uzskatītas krievietes Anastasija Gubanova un Alisa Lozko, par pjedestālu varētu cīnīties arī mūsu Diāna Ņikitina, divas japānietes un korejiete, taču šodien visai pārliecinoši labākā bija japāniete Rika Kihira.

Diāna Ņikitina sagatavojusi jaunu īso programmu, kur sportiste slido pie Evanescence "Lacrymosa" (2006), kas tiek klasificēts kā simfoniskais metāls. Latvijas sportiste uzstājās visnotaļ labi, salīdzinot ar pagājušās sezonas sākumu, un izpelnījās 52.45 [protokols]. Par tīru slidojumu varēja būt mazliet labāks vērtējums. Tehniskajos elementos 31.68 varētu pieņemt, taču komponentos 20.77 ir diezgan trūcīgs rādītājs. Salīdzinot ar pagājušās sezonas īso programmu, šī ir interesantāka. Daiļslidošanas pasaules forumā gan tika atzīts, ka šo varēja pasniegt vēl interesantāk, jaunā melnā kleita ir pārāk konservatīva šādai programmai.

Pēc pirmās dienas līdere ir japāniete Rika Kihira (66.78), otrā ir krieviete Anastasija Gubanova (63.51), trešo vietu ieņem krieviete Alisa Lozko (60.10), savukārt Diāna Ņikitina (52.45) ir sestā. Lielākā raža tiks savākta 3. septembra garajā programmā, taču šobrīd izskatās, ka mūsējā vairs nav pretendente uz pjedestālu.

Atgādinām, ka iepriekšējā sezonā Diāna Ņikitina sāka salīdzinoši pieticīgi - junioru "Grand Prix" posmā Rīgā bija 41.78 īsajā programmā un 88.72 garajā programmā, kopā 130.50 deva vien divpadsmito vietu. Pēc pāris mēnešiem Ņikitina ar 170.28 pārspēja Angelinas Kučvaļskas rekordu, taču neieskaitīja, jo tas tika sasniegts pārāk zema ranga sacensībās.



Izmantotie resursi:
isu.com

  +2 [+] [-]

, 2016-09-01 20:03, pirms 8 gadiem
nav slikti, bet vajadzēja labāk :d

  +1 [+] [-]

, 2016-09-01 20:05, pirms 8 gadiem
Junioru Grand Prix gan nav Grand Prix, bet šāds virsraksts, protams, izskatās labāk