Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Superkombinācijā triumfē Feningere

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Superkombinācijā triumfē Feningere
Anna Feningere
Foto: AFP/Scanpix

Garmišpartenkirhenē (Vācija) notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā superkombinācijā uzvarēja Austrijas pārstāve Anna Feningere, otrajā vietā slovēniete Tina Maze, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tika zviedriete Anja Pēršone.

Pēc superkombinācijas pirmā posma jeb nobrauciena vadībā atradās pirms trim dienām supergigantā triumfējusī austriete Elizabeta Gergla. Otrajā vietā atradās šveiciete Dominika Gisina (+0.26), bet bronzas pozīcijā Anja Pēršone no Zviedrijas (+0.27). Jāpiebilst, ka tikai 12. vietu ieņēma ar savainojumu un pret ārstu ieteikumiem startējošā Lindsija Vona, kura uzvarētājai zaudēja 1.60 sekundes. Vēl sliktāk nobraucienā gāja Pasaules kausa kopvērtējuma līderei Marija Rīšai, kurai ir gripas simptomi. Vāciete tikai 15. vietā, Gerglai zaudējot precīzi divas sekundes.

Vona pēc nobrauciena izlēma nestartēt slalomā: „Starts bija diezgan labs, bet šobrīd neesmu optimālā formā. Nobrauciena pēdējā daļā nespēju pilnībā koncentrēties. Jutos labāk nekā pirms pāris dienām un būtu startējusi arī slalomā, taču tas ir pārāk bīstami. Man jābūt uzmanīgai, šobrīd pilnībā koncentrējos nobrauciena individuālajai disciplīnai. Vienmēr vēlos piedalīties sacensībās, taču šodien tas diemžēl nav iespējams un man tas jāpieņem.”

Otrajā braucienā, reāli pretendējot uz medaļu, kļūda un pamatīgs kritiens šveicietei Larai Gutai. Pēc viņas startēja vēl četras sportistes. Par līderi, no 1. vietas izstumjot Tinu Mazi, kļuva Anna Feningere. Pēc tam trasē devās Pēršone. Zviedrijas veterāne jau no paša slaloma sākuma zaudēja daudz laika, ko atgūt neizdevās un beigās tikai konkurentu kļūdas ļāva tikt pie bronzas. Vājš slaloms arī Gisinai, kurai arī nācās zaudēt nobraucienā iegūto un zaudēt medaļu. Arī Gergla nobrauca ļoti vāji un summā atkrita uz 5. vietu.

Tādējādi zelta medaļa 2008. gada junioru pasaules čempionei Feningerei, dodot Austrijai otro zeltu divās disciplīnās, atgādinām, ka pirms trim dienām supergigantā uzvarēja Gergla. Sudrabs Slovēnijai un Tinai Mazei, bet bronzas godalgu tomēr dabūja Pēršonei, kurai 10. medaļa pasaules čempionātos.

Rītdienas programmā nobrauciens vīriešiem, kuri šodien aizvadīja treniņus.

Pasaules čempionāts Garmišpartenkirhenē

Superkombinācija sievietēm

VSportisteValstsLaiks summā
1.Anna FeningereAustrija2:43.23
2.Tina MazeSlovēnija+0.09
3.Anja PēršoneZviedrija+0.27
4.Dominika GisinaItālija+0.67
5.Elizabete GerglaAustrija+0.89
6.Denīze FaijerabendaŠveice+1.28

Izmantotie resursi:
fis-ski.com