Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nobraucienu vīriešiem atceļ, Šifrina uzvar milzu slalomā, Gasūna netiek otrajā braucienā

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Nobraucienu vīriešiem atceļ, Šifrina uzvar milzu slalomā, Gasūna netiek otrajā braucienā
Foto: fis-ski.com

Pasaules kausā kalnu slēpošanā 28. decembrī tika plānots 3. posms vīriešiem nobraucienā, taču tas tika atcelts. Tas tādēļ, ka Santa Katerinā bija pārāk liels vējš. Startā vēl bija cerības, ka brauciens varētu tikt pārcelts, taču pēc divām pārcelšanas reizēm tiesneši saprata, ka situācija neuzlabosies un nolēma sacensības atcelt. Interesanti tas, ka arī abi iepriekš plānotie posmi tika atcelti taču vēlāk tie tika arī pārcelti. Santa Katerinas gadījumā tas netiks tā darīts dēļ saspiestā grafika. Līdz ar to šosezon deviņu nobraucienu posmu vietā būs tikai astoņi. Savukārt Austrijas pilsētā Zemmeringā, šīs sezonas piektajā posmā dāmām milzu slalomā atkal uzvarēja amerikāniete Mikaela Šifrina.

Kā jau ziņots, vakar Mikaela Šifrina uzvarēja milzu slalomā. Nekas nemainījās arī šodien ātrāko divniekā. Proti, ātrākā atkal ir Šifrina un otro vietu ieņem Tessa Vorlija (Francija). Mikaela Šifrina finišu sasniedza pēc divām minūtēm, deviņām sekundēm un četrdesmit sekundes simtdaļām. Savukārt Vorlija no amerikānietes atpalika par nieka piecpadsmit sekundes simtdaļām. Savukārt trešo vietu ieguva Viktorija Rebensburga no Vācijas. Viņa no Šifrinas atpalika par astoņpadsmit sekundes simtdaļām. Diemžēl vienīgā mūsu sportiste Lelde Gasūna nespēja iekļūt otrajā mēģinājumā. Viņai šis bija piecpadsmitais starts pasaules kausā un tikai piektais milzu slalomā.

''Šī bija ļoti grūta cīņa. Manuprāt sniga pārāk stipri. Līdz ar to bija ļoti grūti, taču esmu priecīga, ka uzvarēju,'' pēc finiša atzina Šifrina. Savukārt Tessa Vorlija stāstīja: ''Es sevi trasē nekādi nevarēju nokontrolēt. Es vienkārši centos tikt pēc iespējas ātrāk līdz finišam un noturēties kājās. Godīgi sakot, esmu ļoti pārsteigta ar izcīnītu otro vietu.'' Rebensburga tikmēr uzsvēra, ka ir ieguldījusi ļoti lielu darbu, lai tiktu atpakaļ uz goda pjedestāla, taču trešā vieta viņu īsti neapmierina, jo viņa vēlas atkal kāpt uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena.

Pēc pieciem nobrauktiem posmiem dāmu milzu slalomā, cīņā par mazo kristāla globusu vadībā pašlaik atrodas Tessa Vorlija ar 400 punktiem. Otrā ir Šifrina ar 365 punktiem, savukārt trešā ir Lara Guta no Šveices ar 250 punktiem. Kopā šosezon būs deviņi milzu slaloma posmi sievietēm.

29. decembrī, pulksten 16:00 pēc Latvijas laika, startēs pēdējās šī gada sacensības, un tas būs sieviešu slaloms. Tur ar 57. numuru startēs arī mūsu Lelde Gasūna. Savukārt vīriem, pulksten 11:30 būs pirmais šīs sezonas posms kombinācijā. Taču nav vēl zināms vai sacensības notiks, jo arī rīt tiek solītas stipras vēja brāzmas.