Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zviedrijas distanču slēpotājas uzvar pasaules čempionāta stafetē

Zviedrijas distanču slēpotājas uzvar pasaules čempionāta stafetē
Foto: www.imago-images.de/Scanpix

LETA--DPA. Zviedrijas distanču slēpotājas ceturtdien Austrijā uzvarēja pasaules čempionāta sieviešu stafetes sacensībās.

Zviedrijas komandas sastāvā ceturtdien startēja Eba Andešone, Frīda Kārlsone, Šarlote Kalla un Stīna Nilsone, viņām uzvarot 4x5 kilometru jauktā stila stafetē.

Zviedru slēpotājas par 3,1 sekundi apsteidza Norvēģija, kamēr trešajā vietā palikušās krievietes atpalika jau par vairāk nekā divām minūtēm.

Šī ir pirmā reize, kad Zviedrijas slēpotājas uzvarēja šajā pasaules čempionāta stafetē, bet iepriekšējos četros gadījumos tā vienmēr bija otrajā vietā tieši pēc Norvēģijas.

Lai arī Zviedrijas komanda šajā disciplīnā nekad nebija uzvarējusi pasaules čempionātā, tā stafetē triumfēja 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, šī pasaules čempionāta ietvaros dopinga lietas ietvaros tika aizturētas vairākas personas, tostarp latvietes Patrīcijas Eidukas komandas biedri "Team Haanja" vienībā Andreass Vērpalu un Karels Tammjervs.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-02-28 17:44, pirms 5 gadiem
Jiihaa!! Izpogāja norvēģietes! Labi, ka leģendārā Kalla 3.posmā dabūja gandrīz 20 sekunžu pārsvaru, Nilsone sprintā bez variantiem paņēma. Ļoti labi, ka 4.posmu abas nesāka kopā, jo tad es neticu, ka Nilsone būtu izturējusi Juhaigas tempu, un sprintā nekas neizšķirtos. Visu cieņu Vācijai. Negaidīju, ka šīs tik nopietni pretendēs uz bronzu.
, 2019-02-28 17:50, pirms 5 gadiem
Ideāli
, 2019-02-28 18:17, pirms 5 gadiem
Jā, Kalla nesabojāja jauniešu sniegumu.Kāšone,Andešone baigi uzfrišinājušas svensonu komandu. Vai Johauga būtu aizmukusi un Nilsone nespētu atsēdēt pie vienlīdzīgas stafetes maiņas, šobrīd grūti spriest. Stīna jau pēdējā kāpienā ierādīja šai vietu, nemaz nevajadzēja finiša spurtu.
, 2019-02-28 18:20, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Jā, Kalla nesabojāja jauniešu sniegumu.Kāšone,Andešone baigi uzfrišinājušas svensonu komandu. Vai Johauga būtu aizmukusi un Nilsone nespētu atsēdēt pie vienlīdzīgas stafetes maiņas, šobrīd grūti spriest. Stīna jau pēdējā kāpienā ierādīja šai vietu, nemaz nevajadzēja finiša spurtu.
Protams, tās tikai manas domas un pieņēmumi.
, 2019-02-28 20:43, pirms 5 gadiem
Kad vakarā parādījās Zviedrijas un Norvēģijas komandu izkārtojumi pa posmiem, bija jau puslīdz skaidrs, ka zviedrietes būs favorītes, protams, pateicoties jaunajām Andersonei un Karlsonei, jo izņemot Juhaugu, pārējās norvēģietes šobrīd vairs nav galvas tiesu pārākas šādās distancēs. Zviedrietes tikai izdarīja to, kas bija jāizdara, pirmajos divos posmos noslēpoja kopā, Kalla parādīja, ka ir brīvā stila meistare (kāds vēl atceras Soču stafeti?!) un šobrīd ir spēcīgāka par Jakobsenu, savukārt Nilsone ļoti skaisti sagaidīja Juhaugu un ierādīja vietu finiša spurtā. Intervijās jau izteicās, ka tieši tāds esot bijis plāns - ļaut Juhaugai izlikties kāpumos, pašai kāpumos pietaupīt spēkus un finišā uzvarēt. Lieliski un pelnīti! Pozitīvi pārsteidza vācieties, negatīvi somietes.
, 2019-02-28 20:47, pirms 5 gadiem
Rīt puikām droši vien tikai krievi konkurēs ar norvēģiem, pārsteidz, ka krieviem brīvajā stilā nebūs Spitsovs.
, 2019-03-01 07:52, pirms 5 gadiem
Kāšone,Andešone,Nīšone....labi ka Kalla vēl tā pati!
, 2019-03-01 10:24, pirms 5 gadiem
erudīts007 rakstīja: Kāšone,Andešone,Nīšone....labi ka Kalla vēl tā pati!
Jā, tā ķemošanās ar uzvārdiem jau līdz nejēdzībai. Vai tad čaļi nemaz neseko ārzemju sporta raidījumiem, komentētājiem? Kā mucā auguši!!!
Un zviedri paši pat neizrunā tā tīru š, viņiem ir tāda latviski neatbilstoša starpskaņa starp š un r. Vai tad labāk nepieturēties pie orģinālās rakstības? Ūn vispār nav konsekvences, ja mēģiniet izrunu kopēt!
Daudzi krievu uzvārdi arī neskan gluži kā rakstīts, visslavenākais ir Putins, atbilstoši krievu izrunai būtu jāraksta Puķins un krieviem tādi ir daudzi uzvārdi!
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.