Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Hiršers ar 55.uzvaru apsteidz Maieru PK titulētāko kalnu slēpotāju sarakstā

Krišs Upenieks

Hiršers ar 55.uzvaru apsteidz Maieru PK titulētāko kalnu slēpotāju sarakstā
Marsels Hiršers
Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Dominējošu sniegumu rādošais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers svētdien Vācijā turpināja lielisko sezonu, triumfējot Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā, kas viņam ļāva visu laiku uzvarām bagātāko sportistu sarakstā apsteigt savu tautieti Hermani Maieru.

Hiršers izcīnīja 55.uzvaru Pasaules kausa sacensībās, kamēr Maiers savulaik tika pie 54 panākumiem. Tiesa, Hiršers veiksmīgāko kalnu slēpotāju sarakstā ir otrais aiz leģendārā zviedra Ingemara Stēnmarka, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90.gados izcīnīja 86 uzvaras. Tā kā Hiršers ir paziņojis, ka sportista karjeru beigs pēc nākamā gada pasaules čempionāta, tad viņam nav izredžu apsteigt zviedru.

Svētdien aizvadītajās sacensībās Hiršers divu braucienu summā finišēja pēc divām minūtēm un 40,18 sekundēm, gūstot pārliecinošu panākumu, jo otro vietu izcīnījušo tautieti Manuelu Felleru pārspēja par 1,57 sekundēm. Tiesa, Felleram nebija iemesla bēdāties, jo viņš pirmo reizi karjerā tika uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacīkstēs. Tikmēr trešais palika olimpiskais čempions šajā distancē Teds Ligetijs no ASV, kurš bija vēl par 0,12 sekundēm lēnāks.

Šosezon Hiršers jau ir ticis pie desmit uzvarām 15 startos, milzu slalomā uzvarot trešo reizi pēc kārtas un ceturto šosezon piecos aizvadītos mačos. Patlaban 28 gadus vecais austrietis karjeras laikā Pasaules kausa posmos 218 sacensībās uz goda pjedestāla kāpis 120 reizes.

Hiršers ir ceļā pretim savam septītajam Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja titulam, Lielo kristāla globusu izcīnot arī iepriekšējās sešās sezonās.

"Šobrīd es patiešām slēpoju ļoti labi, taču jāatceras, ka nav neuzvaramu sportistu. Esmu laimīgs, ka pēc augustā gūtās potītes traumas lietas virzās tik labi un šobrīd spēju parādīt labu sniegumu," sacīja Hiršers.

Pasaules kausa kopvērtējumā Hiršeram tagad ir 1254 punkti, kamēr par 224 punktiem atpaliek norvēģis Henriks Kristofešens, kurš svētdien palika ceturtais. Savukārt labāko trijnieku ar 716 punktiem noslēdz cits Norvēģijas pārstāvis Aksels Lunns Svindāls, kurš svētdien nestartēja.

Tikmēr dāmas svētdien Šveices pilsētā Lencerheidē sacentās slalomā, uzvaru svinot slovākietei Petrai Vlhovai, bet sezonas līderei Mikaēlai Šifrinai no ASV pieļaujot kļūdu un nefinišējot.

Šifrina bija pārliecinoša līdere pēc pirmā brauciena, tuvāko sekotāju apsteidzot par 0,65 sekundēm, taču otrā brauciena beigās viņa zaudēja līdzsvaru un izlaida vārtus, līdz ar to paliekot bez rezultāta.

Uzvaras gadījumā Šifrina būtu sev nodrošinājusi Mazo kristāla globusu slaloma disciplīnā.

Savukārt Vlhova pēc pirmā brauciena bija vien sestā, bet otrajā uzrādīja labāko laiku, uzvarot arī summā. Viņa finišēja pēc minūtes un 50,53 sekundēm, par sekundes desmitdaļu pārspējot zviedrieti Frīdu Hansdoteru, kamēr trešā palika šveiciete Vendija Holdenera, kura uzvarētājai zaudēja 0,52 sekundes.

Vlhova šosezon ir vienīgā, kura spēkusi uzvarēt Šifrinu slalomā, viņu pārspējot arī sezonas sākumā Somijā, kamēr pēc tam amerikāniete šajā disciplīnā svinēja piecus panākumus pēc kārtas.

Tiesa, Šifrina joprojām saglabā pārliecinošu vadību kopvērtējumā, kur viņa tikusi pie 1513 punktiem. Uz otro vietu ar 762 punktiem pacēlusies Holdenera, kamēr trešā ar 714 punktiem ir Viktorija Rebensburga no Vācijas, kura svētdien nestartēja.

Šīs bija pirmspēdējās Pasaules kausa sacensības pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kas sāksies 9.februārī. Otrdien vēl vienas sacīkstes notiks Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, kur labākie tiks noskaidroti paralēlajā slalomā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-01-29 08:36, pirms 6 gadiem
Upenieka kungs ! Lūdzu lieciet turpmāk rezultātu tabulas,kā citos sporta veidos.Cilvēkiem riebjās meklēt tekstā ciparus - tas ir pilnīgi lieki.Tad arī zem raksta būs kāds komentārs,kas nozīmēs,ka viņus kāds lasa.Veiksmi !

     [+] [-]

, 2018-01-29 09:17, pirms 6 gadiem
ARNIS K. rakstīja: Upenieka kungs ! Lūdzu lieciet turpmāk rezultātu tabulas,kā citos sporta veidos.Cilvēkiem riebjās meklēt tekstā ciparus - tas ir pilnīgi lieki.Tad arī zem raksta būs kāds komentārs,kas nozīmēs,ka viņus kāds lasa.Veiksmi !
Tak Upenieks tik copy-paste veic no LETA ziņu e-mail, ko viņš saņēmis savā pastkastē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja