Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane nefinišē pirmajā braucienā Eiropas kausā slalomā, uzvar vāciete Dīra

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmane nefinišē pirmajā braucienā Eiropas kausā slalomā, uzvar vāciete Dīra
Lēna Dīra. Foto: Iceposter.com

Šodien Cellamzē (Austrija) Eiropas kausa posmā slalomā sievietēm vairāk nekā 90 dalībnieču konkurencē uzvarēja pasaules kausa posmos piecas reizes trijniekā tikusī vāciete Lena Dīra. Mūsu cerība Dženifera Ģērmane pēc laba sākuma pirmā brauciena beigās nefinišēja.

Tikai pēc divu dienu pārtraukuma, kad sestdien un svētdien kalnu slēpotāju līdzjutēju uzmanība bija veltīta pasaules kausa posmiem ātrumdisciplīnās, Eiropas kausa sezona slalomā sievietēm turpinājās ar trešo posmu Cellamzē. Šis bija ne tikai trešais posms slalomā šajā sezonā, bet arī janvāra mēnesī. Dalībnieču vidū gandrīz divdesmit kalnu slēpotājas vismaz vienreiz ir iekļuvušas trīsdesmitniekā pasaules kausa posmos.

Dženifera šoreiz startēja ar nedaudz zemāku starta numuru (44.) nekā pagājušo ceturtdien un piektdien Šveicē. Braucienu Dženifera uzsāka labi un vienīgajā kontrolatzīmē, kas bija nedaudz tālāk par pusi trases, uzrādīja 30.laiku, kas deva cerības ne tikai uz labāko vietu pirmajā braucienā līdzšinējos startos Eiropas kausa posmos, bet arī uz labāko rezultātu kopsummā un pirmo iekļūšanu trīsdesmitniekā. Taču trases lejasdaļā pieļautā kļūda pārvilka svītru labajām cerībā. Taču rītdien būs otrā sacensību diena, un iespējas pirmo reizi sasniegt Top30.

Duelī par uzvaru otrajā braucienā 29 gadus vecā Dīra, kura pasaules kausa posmos slalomā vairāk nekā 60 reizes tikusi trīsdesmitniekā, par ceturtdaļsekundi apsteidza līderi pēc pirmā brauciena – sešus gadus jaunāko slovēnieti Andreju Slokari, kura šosezon parādījusi progresu un janvārī pasaules kausa posmā Flahavā ieguvusi 23.vietu.

Tikmēr ar trešo labāko laiku divu braucienu summā savu pirmo godalgoto vietu Eiropas kausos izcīnīja Dženiferas Ģērmanes vienaudze, 17 gadus vecā vāciete Emma Aihere, kura divas reizes ir tikusi desmitniekā un vienu divdesmitniekā, bet FIS punktu reitings ir vien 35 FIS punkti. Piekto startu pēc kārtas Eiropas kausā slalomā divdesmitniekā un trešo pēc kārtas desmitniekā iekļuva 16 gadus vecā horvātiete Zrinka Ljutiča, kura ieguva 7.vietu un par vienu sekundes simtdaļu apsteidza regulāri pasaules kausa posmos divdesmitniekā tiekošo kanādieti Erīnu Mielzinski, kurai pasaules kausos ir arī uzvara un viena trešā vieta, tiesa pirms vairākiem gadiem.

     [+] [-]

, 2021-01-25 17:40, pirms 3 gadiem
Varbūt visu darīt loģiskā secībā, vispirms iemācīties slēpot un tikai pēc tam katrā distancē širmi vērt ciet?

     [+] [-]

, 2021-01-25 20:08, pirms 3 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Varbūt visu darīt loģiskā secībā, vispirms iemācīties slēpot un tikai pēc tam katrā distancē širmi vērt ciet?
Tev to pašu iesaku. Vispirms jemācies saprast sporta veidu un tad komentē, vai dod norādījumus.