Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Juhauga atgriežas ar pārliecinošu uzvaru skiatlonā, norvēģietēm viss pjedestāls

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Juhauga atgriežas ar pārliecinošu uzvaru skiatlonā, norvēģietēm viss pjedestāls
Nenogurstošā Terēze Juhauga atgriežas ar uzvaru. F0oto:John Lazenby.

Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā sievietēm ar pārliecinošu uzvaru 15km skiatlonā (7,5km klasikā+7,5km slidsolī), kas norisinās leģendārajā Somijas slēpošanas centrā Lahti, pasaules kausa apritē atgriezusies pēdējo gadu pasaules vadošā distanču slēpotāja Terēze Juhauga no Norvēģijas, bet otro un trešo vietu izcīnīja viņas tautietes Marija Helēna Fossesholma un Heidi Venga.

Pēc septiņu nedēļu pārtraukuma pasaules kausa apritē atgriezās Norvēģijas izlase, kas solīja izmaiņas godalgoto vietu sadalē un arī pirmajā sešiniekā. Pirms nedēļas nacionālā čempionātā dominējusī Terēza Juhauga bija nepārspēta arī pasaules kausa posmā Lahti, izveidot nelielu pārsvaru klasikas daļā (13 sek.) un svinot jau trešo uzvaru šosezon, jo novembra beigās abas dienas distancē bija labākā citā Somijas slēpošanas centrā Rukā.

Ja pēc pusdistances jeb 7,5km uz slēpju maiņu šķita, ka otro un trešo vietu sadalīs trīs slēpotājas – zviedriete Eba Anderone, amerikāniete Džesika Diginsa, krieviete Natālija Ņeprajeva, tad pēc 10km situācija nedaudz pamainījās, jo Ņeprajevas vietā cīņā par godalgām iesaistījās norvēģietes Heidi Venga un Marija Helēna Fossesholma, veidojot četru slēpotāju grupiņu. 2km līdz finišam atrāvienu veica Fossesholma, un kaut beigās viņai konkurentes tuvojās, tomēr pagājušā gada pasaules junioru čempionātā dominējusī 19 gadus vecā norvēģiete nosargāja vicelīderes pozīcijas un otro reizi karjerā iekļuva trijniekā, vēlreiz izcīnot otro vietu (PK posmā Rukā viņa uzrādīja 2.laiku iedzīšanā, tikai par 0,8 sekundes piekāpjoties Juhaugai – aut.piez.).

Finiša sprintā par trešo vietu Venga apsteidza Andersoni un Diginsu, tādējādi revanšējoties par absolūto fiasko Rukā un trijniekā atgriežoties pēc 11 mēnešu pārtraukuma, kad pērn februārī ieguva otro vietu Skandināvijas minitūrē. Cīņā par sesto, piekāpjoties Ņeprajevai 0,3 sekundes, septīto vietu ieguva Olimpiskā un pasaules čempione Šarlote Kalla (Zviedrija), kurai tas bija pirmais starts šosezon pasaules kausa posmos.

Skiatlons (7,5km klasikā+7,5km slidsolī) sievietēm, Lahti (Somija), 50 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Terēze JuhaugaNorvēģija37:45.1
2.Helēna Marija FossesholmaNorvēģija+28.1
3.Heidi VengaNorvēģija+29.6
4.Eba AndersoneZviedrija+29.7
5.Džesika DiginsaASV+30.1
6.Natālija ŅeprajevaKrievija+1:02.5
7.Šarlote KallaZviedrija+1:02.8
8.Terēze ŠtadlobereAustrija+1:02.8
9.Krista PermekoskiSomija+1:02.8
10.Anna Čersti KalvoNorvēģija+1:07.4