Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa sezona iesākas ar pārliecinošu Laras Gutas uzvaru

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Pasaules kausa sezona iesākas ar pārliecinošu Laras Gutas uzvaru
Lara Guta
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pagājušās sezonas lielā kristāla globusa ieguvēja, šveiciete Lara Guta, izcīnījusi pārliecinošu uzvaru sezonas pirmajā Pasaules kausa izcīņas posmā. Savu tuvāko sekotāju Mikaelu Šifrinu Guta apsteidza par 1,44 sekundēm divu braucienu summā, kamēr trešo vietu un savu pirmo pjedestālu PK karjerā ieguva jaunā itāliete Marta Basino.

Kā jau pēdējos gados ierasts, arī šosezon kalnu slēpošanas PK sezona iesākas ar milzu slaloma sacensībām, Austrijas kūrortā Zeldenā.

Pirmajā braucienā kā pirmā trasē devās norvēģiete Nina Lēseta, kura uzrādīja laiku 1:13.29. Nākamā uz starta izgāja Guta, kura savu braucienu veica ļoti pārliecinoši, Lēsetas laiku uzlabojot par 3,18 sekundēm. Ar 15. numuru startēja viena no galvenajām pretendentēm uz uzvaru - amerikāniete Šifrina, kurai gan neizdevās pietuvoties tuvāk par 1,42 sekundēm. Aiz Šifrinas ierindojās 20 gadus vecā itāliete Basino, kuras laiks bija par 1,84 sekundēm sliktāks kā līderei.

Otrajā braucienā aiz pirmā trijnieka notika vairākas izmaiņas. Lielāko kāpumu piedzīvoja slaloma disciplīnas 'speciāliste' Petra Vlhova no Slovākijas, kura no 21. vietas spēja pakāpties līdz astotais pozīcijai.

Basino devās trasē kā trešā no beigām un spēja iegūt līderpozīciju, kas viņai nodrošināja pirmo PK pjedestālu. Pēcāk startējošā 2014. gada Olimpisko spēļu slaloma čempione Šifrina bija ātrāka par Basino, kas viņai deva otro pozīciju. Guta savu pārsvaru pār konkurentēm apliecināja arī otrajā braucienā, kļūstot par sezonas pirmo sacensību uzvarētāju.

Rīt savu Pasaules kausa sezonu Zeldenā iesāks vīri, kamēr sievietēm nākamās sacensības gaidāmas pēc 3 nedēļām, Somijas kūrortā Levi.

Pasaules kausa izcīņa kalnu slēpošanā sievietēm, Zeldena

VietaSportisteValstsLaiks/atst.
1L. GutaŠveice 2:23.02
2M. ŠifrinaASV+1.44
3M. BasinoItālija +1.93
4S. BrunnereAustrija +2.28
5S. GodžiaItālija +2.77
6T. VorlejaFrancija+2.82