Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduku vairāk priecē izcīnītā vieta Pasaules kausa kopvērtējumā, ne sezonas noslēgums

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduku vairāk priecē izcīnītā vieta Pasaules kausa kopvērtējumā, ne sezonas noslēgums
Patrīcija Eiduka. Ekrānuzņēmums.

Sezonā pēdējās sacensībās Patrīcijai Eidukai nedēļas nogalē Zviedrijā neizdevās sasniegt rezultātu, kas pašu sportisti iepriecinātu, toties Pasaules kausa kopvērtējumā iegūtā 17. vieta Latvijas labākajai distanču slēpotājai sniedza lielāku gandarījumu, Latvijas radio stāsta Eiduka.

Pēdējās sacensībās svētdien 20 kilometru slēpojumā brīvajā stilā Eiduka finišēja 27. vietā, kas neatbilda viņas cerībām, un slēpotāja sarunā ar Latvijas Radio atzina, ka tā acīmredzot izpaudās sezonas izskaņā iekrājies nogurums. Sezonas pēdējā posmā Patrīcija iepriekš ieguva arī 37. vietu klasiskā stila distancē 10 kilometros un ierindojās 46. vietā sprintā.

Patrīcijai bija svarīgi sezonas summā pakāpties augstāk nekā pērn, kad viņa Pasaules kausa kopvērtējumā ieguva 22. vietu. Tomēr galvenais sezonas mērķis bija Pasaules kausa ieskaitē iekļautā "Tour de Ski" sacensību sērija, kur gada sākumā viņa pēc visām veselības likstām kopvērtējumā nopelnīja augsto 8. vietu, par ko sportiste ir ļoti gandarīta.

Eiduka sezonā visās sacensībās startēja ar maksimālu atdevi, bet sasniegtais rezultāts pēdējā posmā Falunā nebija tāds, kura labad lieti sviedri treniņos. Slēpotāja pastāstīja, ka pēdējās nedēļās viņas ķermenis vienkārši bija piekusis un neko vairāk izdarīt nebija iespējams.

"Laikam jau rezultāts ir atbilstošs sajūtām," teica Eiduka. "Esmu vairāk priecīga, ka lielajā kopvērtējumā izdevās finišēt 17. vietā, neskatoties uz ne visai labo sezonas noslēgumu Falunā."

Marta pirmajā pusē Patrīcija Norvēģijā startēja 50 kilometru distancē klasiskajā stilā, un sportiste atzina, ka garais slēpojums prasījis vairāk spēka, nekā sākotnēji tika rēķināts, un vēlāk atgūties vairs nebija daudz laika.

"Vienkārši biju tik laimīga, ka šķērsoju finiša līniju un sapratu – tas ir viss," sajūtas sezonas izskaņā atklāja Eiduka. "Uz diezgan pozitīvas nots esam nobeiguši sezonu, tagad ir pārdomu laiks, lai saprastu visu, ko labāk darīt nākotnē."

Aizvadītajā sezonā bijuši gan kāpumi, gan kritumi, bet kopumā ar paveikto Eiduka ir apmierināta. Par svarīgu tuvāko uzdevumu Patrīcija uzskata organisma atjaunošanos, un 24 gadus vecajai slēpotājai arī būs mazliet laika ievilkt elpu, pirms sākt gatavoties nākamajai sezonai.

Pēc sacensību sezonas Patrīciju gaida vēl viens patīkams pienākums, kam spēka sportistei noteikti pietiks. Eiduka otrdien, 19. martā, dosies uz režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālās filmas "Patrīcija" pirmizrādi. Filma vēsta par Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni – tēvu, kurš meitu no mazotnes gatavoja olimpiskajām spēlēm, brāļiem, kuri kļuva par viņas atbalstu, par dzīves pārbaudījumiem, sporta aizkulisēm un jaunas sievietes gribasspēku.

Izmantotie resursi:
LSM.lv - Uzticamas ziņas

  +1 [+] [-]

, 2024-03-18 20:48, pirms mēneša
Malacis! Kopumā pat ļoti labi! Veiksmi un spēku nākošsezon!

     [+] [-]

, 2024-03-18 21:18, pirms mēneša
Tā zviedreņu kiborgsieviešu panāktā līdztiesība skriet tikpat garas distances, kā večīem ir neiedomājami stulba! Tie 50 kilometri bija kaut kāds vājprāts meitenēm.
Cerams, ka arī nākamgad Patrīcijai atradīsies vieta jaunajā komandā. Koncepcija, protams, interesanta, lielu kompāniju apvienot ar lielu vārdu slēpošanā un izveidot pārnacionālu klubu, līdzīgi, kā tas ir APEX 2100 gadījumā, tikai attīstības principi savādāki, ja APEX ir līdz 21 gadam, tad Daelie ir tādiem, kuri var pazust pēc junioru vecuma pārsniegšanas.
Lai gan, skatoties viņu mājas lapu, kur dažas sadaļas nav atjaunotas no vasaras, daļa no decembra, šķiet, ka kaut kas arī nav tā kā vajag.
Un PK tomēr ir par daudz dažādu sprintu. Tās kuras sprintos nestartē vai startē maz uz TOP 10 kopvērtējumā nemaz nespēj pretendēt. Sprintam tomēr vajag atsevišķu PK, tāpat kā šorttreks nav ātrslidošana.
Novēlu atpūsties un lai viss izdodas!