Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Itālijas kalnu slēpotājas aizņem visu goda pjedestālu PK sacensībās nobraucienā

Krišs Upenieks

Itālijas kalnu slēpotājas aizņem visu goda pjedestālu PK sacensībās nobraucienā
Sofija Godžija
Foto: AFP/Fabrice Coffrini

LETA--AFP. Itālijas kalnu slēpotājas svētdien Austrijā aizņēma visu goda pjedestālu Pasaules kausa (PK) posma sacensībās nobraucienā, kamēr vīriešiem sacīkstēs Šveicē slalomā uzvarēja titulētais Marsels Hiršers.

Badkleinkirheimā notikušajās sacensībās dāmām uzvarēja Sofija Godžija, kura finišēja pēc minūtes un četrām sekundēm, izcīnot trešo uzvaru karjerā. Viņai 1,1 sekundi zaudēja tautiete Federika Brinjone, bet vēl par 0,35 sekundēm atpalika Nadja Fančīni.

Zīmīgi, ka nobrauciena trase tika saīsināta, startu dodot no tās pašas vietas, kur sestdien tika sāktas supergiganta sacensības. Neskatoties uz to, vairākas sportistes pēc sacīkstēm sūdzējās, ka trases kvalitāte bijusi ļoti slikta, titulētajai amerikānietei Lindsijai Vonai, kura palika 27.vietā, sacensības nosaucot par "rodeo". Jau vēstīts, ka sestdien Brinjone turpat Austrijā svinēja uzvaru supergiganta sacensībās.

Pasaules kausa kopvērtējumā joprojām pārliecinoša līdere ar 1381 punktu ir amerikāniete Mikaēla Šifrina. Otro vietu ar 560 punktiem ieņem šveiciete Vendija Holdenera, kurai sešus punktus zaudē Petra Vlhova no Slovākijas. Neviena no šīm sportistēm svētdien nestartēja. Tikmēr Šveices pilsētā Vengenā notikušajās Pasaules kausa sacensībās slalomā vīriešiem, kārtējo panākumu svinēja Hiršers.

Viņš divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 45,45 sekundēm. Viņam 0,93 sekundes zaudēja Henriks Kristofešens no Norvēģijas, bet trešais palika zviedrs Andrē Mīrers, kurš bija vēl par 0,79 sekundēm lēnāks. Hiršers, kurš ir iepriekšējo septiņu gadu Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs, izcīnīja astoto uzvaru šajā sezonā un 53.karjerā.

Viņš ir visu laiku trešais uzvarām bagātākais Pasaules kausa sacensību dalībnieks. Neapšaubāms līderis ir slavenais zviedrs Ingemars Stēnmarks, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90.gados izcīnīja 86 uzvaras, kamēr otrais ar 54 panākumiem ir austrietis Hermanis Maiers.

Pasaules kausa kopvērtējumā Hiršeram tagad ir 974 punkti, kamēr ar 800 punktiem viņam seko Kristofešens, bet trešo vietu atguvis francūzis Aleksis Pinturo, kurš svētdien bija astotais, bet šosezon ir ieguvis 579 punktus. Nākamajā nedēļā kalnu slēpotājas Pasaules kausa sacīkstes aizvadīs Itālijā, bet vīri sacentīsies Austrijā.

Izmantotie resursi:
LETA