Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Igaunijas olimpiskā čempione Šmiguna-Vehi netiks apsūdzēta dopinga lietošanā

Rolands Eliņš

Igaunijas olimpiskā čempione Šmiguna-Vehi netiks apsūdzēta dopinga lietošanā
Kristina Šmiguna-Vehi
Foto: COVI/Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) oficiāli apstiprinājusi, ka visas atkārtoti pārbaudītās dopinga analīžu proves no Turīnas olimpiskajām spēlēm bijušas negatīvas. SOK arī paziņojusi, ka līdz ar to netiks izvirzītas nekādas apsūdzības pret Kristinu Šmigunu-Vehi, kuras 2006. gada OS nodotās dopinga analīzes iepriekš tika uzskatītas par aizdomīgām.

Kristina Šmiguna-Vehi, Turīnas olimpisko spēļu divkārtējā čempione, 2014. gadā medijos tika apsūdzēta dopinga lietošanā, parādoties ziņām, ka viņai konstatētas pozitīvas dopinga analīzes Turīnas spēlēs. Šmiguna-Vehi oficiāli dopinga lietošanā gan netika apsūdzēta, taču viņa pagājušajā gadā paziņoja par savu ieceri vērsties Sporta arbitrāžas tiesā.

Šodien SOK paziņojusi, ka noslēgušās atkārtotās pārbaudes no Turīnas olimpiskajām spēlēm un nav konstatēts neviens jauns pārkāpums, attiecīgi arī nekāda dopinga lieta netiek ierosināta. Līdz šim SOK nebija sniegusi komentārus par savu iespējamo rīcību pret Šmigunu-Vehi.

Šobrīd 40 gadus vecā Šmiguna-Vehi savu sportistes karjeru beidza pirms septiņiem gadiem, pēc tam, kad bija papildinājusi savu olimpisko medaļu klāstu ar otro vietu Vankūveras OS 10km brīvā stila slēpojumā. Šmiguna-Vehi ir pirmā Igaunijas sportiste, kas triumfējusi ziemas olimpiskajās spēlēs.

Divus olimpiskos zeltus un vienu sudraba medaļu Igaunijai izcīnījis arī slēpotājs Andruss Vērpalu, kurš arī savulaik tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču CAS lēma par viņa attaisnošanu.

Izmantotie resursi:
https://www.olympic.org/news/reanal...

     [+] [-]

, 2017-12-13 19:16, pirms 6 gadiem
Nezin ko viņi ar tām analīzēm dara, ka gadiem rezultāti jāgaida? Antidopinga organizējas nevieš uzticību.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-13 20:30, pirms 6 gadiem
Ļoti ilgi gaidīju šo SOK paziņojumu un esmu vīlies, ļoti cerēju, ka J.Dementjeva un M.Botvinova analīzēs kaut ko nelāgu atradīs. Es pat vairāk ticētu, ka Tretjakovs Sočos bija tīrs, nekā Dementjevs Turīnā.