Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies “S! – FISCHER Ziemas skolēnu čempionāts” slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noslēdzies “S! – FISCHER Ziemas skolēnu čempionāts” slēpošanā
Foto: M.Garā

Nedēļas nogalē Siguldā “FISCHER slēpošanas centrā” tika aizvadīts ceturtais noslēdzošais posms “S! – FISCHER Ziemas skolēnu čempionātam” slēpošanā, kas pulcēja pāri par 140 jauno slēpotāju, kuri sacentās ierastajās vidējās distancēs brīvajā stilā ar intervāla startu. Dažās grupās uzvarētāji bija zināmi jau iepriekš, bet dažās grupās labākie sezonas kopvērtējumā izšķīrās tieši pēdējā posmā, sarūpējot īpašu intrigu un interesi. Toties galveno balvu – 1500 eur slēpošanas inventāram – jau pirms pēdējā posma bija nodrošinājuši Madonas 1.vidusskolas audzēkņi, kuri pie šīs lielās balvas tika arī iepriekšējos gadus.

Jaunākajā S10 grupā (2006.g. un jaunākas), kur bija jāveic 600m klasikā, pēc viena posma izlaišanas slimības dēļ atkal ierindā bija madoniete Linda Kaparkalēja, kura izcīnīja uzvaru trešo reizi sezonā, otrajā vietā atstājot savā prombūtnē trešajā posmā uzvaru izcīnījušo skolas biedreni no Madonas 1.vsk Madaru Veckalniņu, kura piedalījās visos posmos un izcīnīja uzvaru kopvērtējumā. Sezonas noslēgumā trijniekā iekļuva gulbeniete Evelīna Lazdiņa. Ļoti interesanta un sīva cīņa izvērtās puišiem, pirmajam četriniekam satilpstot trijās sekundēs, bet uzvarētāju un otro vietu šķirot nieka divām sekundes desmitdaļām. Pirmo reizi sezonā uzvarētāja godā tika talsinieks Adrians Šņoriņš, bet jau trešo otro vietu nopelnīja trešā posma uzvarētājs un kopvērtējuma 1.vietas ieguvējs Rihards Radziņš no Rīgas Teikas vsk. Lai arī neizdevās atkārtot pirmo divu posmu veikumu, kur viņš bija pirmais, daudz labāk nekā trešajā posmā nostartēja siguldietis Dāvis Kalniņš, kurš noslēdza godalgoto trijnieku, taču tikai par 0,1 sekundi apsteidza Artūru Igaviņu no Lejasciema vsk.

V12 grupā (2004./2005.g.) puišiem 1,2km brīvajā stilā blīvajos rezultātos trijniekā pirmo uzvaru sezonā izcīnīja madonietis Ritvars Raize, bet iepriekšējo divu posmu, kā arī kopvērtējuma uzvarētājs Silvestrs Švauksts no Madonas 1.vsk. finišēja otrais, kamēr pirmā posma sprinta uzvarētājs Rihards Berkolds no Gulbenes Kr.Valdemāra pamatskolas noslēdza godalgoto trijnieku. Meitenēm, kas veica 600m slidsolī, otrā posma panākumu atkārtoja un kopvērtējuma uzvaru ar pirmo vietu pēdējā posmā nostiprināja Elza Bleidele Cēsu 1.pamatskola, kurai sekoja skolas biedrene Estere Volfa, bet tikai trešā šoreiz finišēja favorīte Lība Igaune no Madonas 1.vsk., kur tikai knapi apsteidza Ziepniekkalna sākumskolas audzēkni Martu Bukšu.

S14 grupā (2002./2003.g.) kā ierasts distancē pārāka bija Kristīne Brunere, kas 1,2km tūlīt aiz sevis atstāja abas madonietes Kimu Krūmiņu un Līvu Šahno, uzvarot arī kopvērtējumā. Puišiem Uvis Akmentiņš, kaut šoreiz arī knapi, bija nepārspēts arī pēdējā posmā 2,4km, esot vienīgajam no visām grupām, kam izdevies uzvarēt visos četros posmos. Lauris Kaparkalējs tāpat kā māsa Linda atgriezās pēc slimības, ieņemot 2.vietu un par pusotru sekundi apsteidzot mājinieku Sandiju Suhanovu.

V16 grupā (2000./2001.g.) 3,6km slidsolī atkal uzvarēja madonietis Kalvis Krīgers, kas apsteidza par gadu jaunāko ģimnāzistu un novadnieku Niku Saulīti, abiem kopvērtējumā iegūstot vienādu punktu skaitu, bet pirmajam tomēr esot Kalvim, kurš saskaņā ar noteikumiem labāks bija pēdējā posmā. Šoreiz nestartēja trešā posma klasikā uzvarētājs Renārs Birkentāls, bet Talsiem godalgoto vietu nopelnīja cits šīs pilsētas 2.vsk. audzēknis Aksels Bresme. Meitenēm pēc atgriešanās no pasaules čempionāta ziemas orientēšanās Somijā vēl labāku formu nodemonstrēja Monika Baduna no Madonas Valsts ģimnāzijas, neļaujot ceturto reizi sezonā uzvarēt Elizabetei Paurai no Madonas 1.vsk., kamēr trijnieku noslēdza vēl viena madoniete Agnija Nagle.

Vecākajā V18 grupā (1998/1999.g.), kas veica 4,8km, divu uzvaru sēriju Siguldas ģimnāzistam un kopvērtējuma līderim Kristapam Kārkliņam pārtrauca Madonas ģimnāzists Niks Pļaviņš, bet mājiniekiem divas vietas uz pjedestāla nodrošināja Viesturs Veits. Meitenēm 3,6km atkal pirmā bija Paula Bergfelde no Rīgas Angļu ģimnāzijas, bet Madara Zaķe no Priekuļiem revanšējās Ramonai Pētersonei no Madonas cīņā par otro vietu.

Rezultāti:
1) 4.posms: ba2.lv
2) Individuālais kopvērtējums: S! - FISCHER Ziemas skolēnu čempionāta 2017...