Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vona un Janka izcīna lielos Kristāla globusus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vona un Janka izcīna lielos Kristāla globusus
Lindsija Vona
Foto: AFP/Scanpix

Šodien noskaidroti Pasaules kausa sezonas kopvērtējuma uzvarētāji kalnu slēpošanā jeb lielo Kristāla globusu ieguvēji kā vīriešiem, tā sievietēm. Vīru konkurencē pirmo reizi karjerā šo titulu ieguva šveicietis Karlo Janka, bet dāmām jau trešo reizi pēc kārtas triumfēja amerikāniete Lindsija Vona.

Pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm kalnu slēpotājiem atlika aizvadīt noslēdzošās Pasaules kausa posmu sacensības un sadalīt sezonas kopvērtējuma balvas. Pēdējās disciplīnas šonedēļ tiek veiktas Vācijā, Garmišpartenkirhenē un tieši šodien tika noskaidroti sezonas čempioni gan vīriešiem, gan sievietēm.

Vīriem situācija bija saspringtāka un sezonas gaitā soli solī turējās šveicietis Karlo Janka un austrietis Benjamins Raihs. Līdz pēdējai sacensību dienai intrigu gan saglabāt neizdevās – šodien milzu slaloma disciplīnā Janka svinēja uzvaru un palielināja pārsvaru pār Raihu par 106 punktiem. Rītdienas slalomā austrietis šādu pārsvaru vairs nevar atspēlēt. Līdz ar to viņš kļuvis par pirmo šveicieti pēdējo 18 gadu laikā, kurš ieguvis lielo Kristāla globusu – pēdējo reizi šo trofeju savai valstij 1992. gadā bija izcīnījis Pols Akola. Tikmēr mazo Kristāla globusu milzu slalomā ieguva amerikānis Teds Ligetijs. Rīt vīri noskaidros pēdējā mazā Kristāla globusa ieguvēju slalomā – uz to pagaidām pretendē tikai divi sportisti – austrietis Rainfrīds Herbsts un francūzis Žuljens Lizerū.

Dāmām pirms Garmišpartenkirhenes sacensībām lielas intrigas nebija, atlika gaidīt, pēc kuras disciplīnas trešo reizi pēc kārtas galveno balvu iegūs amerikāniete Lindsija Vona. Kā izrādījās, tad tas notika tikai pēc supergiganta, kurā Vona šodien svinēja uzvaru, iegūstot arī šīs disciplīnas sezonas kopvērtējuma balvu. Savu tuvāko sekotāju, vācieti Mariju Rīšu pirms pēdējā slaloma apsteidz jau par vairāk nekā 200 punktiem. Pēdējā intriga palikusi vien par slaloma sezonas čempioni – rīt to centīsies iegūt vāciete Marija Rīša, austriete Katrīna Cetele, kā arī francūziete Sadrīna Obēra.

Pasaules kausa kopvērtējums kalnu slēpošanā vīriešiem

VietaSportistsValstsPunkti
1.Karlo JankaŠveice1197
2.Benjamins RaihsAustrija1091
3.Didjē KušsŠveice952
4.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija883
5.Ivica KosteličsHorvātija779
6.Marsels HiršersAustrija675

Pasaules kausa kopvērtējums kalnu slēpošanā sievietēm

VietaSportistsValstsPunkti
1.Lindsija VonaASV1671
2.Marija RīšaVācija1456
3.Anja PērsoneZviedrija1047
4.Tina MazeSlovēnija903
5.Katrīna CeteleAustrija858
6.Elizabete GerglaAustrija573

Izmantotie resursi:
fis-ski.com

     [+] [-]

, 2010-03-12 20:44, pirms 14 gadiem
Kaimiņu Janka. :d

     [+] [-]

, 2010-03-12 21:07, pirms 14 gadiem
jeeee....apsveicu, Lindsey(happyface)

     [+] [-]

, 2010-03-12 21:32, pirms 14 gadiem
GO USA GO