Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Ģērmane izcīna uzvaru EK slalomā Austrijā ar gandrīz sekundes pārsvaru

Ģērmane izcīna uzvaru EK slalomā Austrijā ar gandrīz sekundes pārsvaru
Dženifera Ģērmane (trešā no kreisās) uzvarējusi EK slalomā. Foto no sportistes privātā arhīva.

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane šodien teicami nostartēja Austrijā notikušajā Eiropas kausa posmā slalomā, izcīnot uzvaru ar gandrīz sekundes pārsvaru un tiekot pie pirmās godalgas šāda līmeņa sacensībās savā karjerā un arī neatkarīgās Latvijas vēsturē. Pasaules junioru čempionātu medaļa ir Dženiferas mammai Ullai Ģērmanei (kādreiz Lodziņa).

Pēc diviem lieliskajiem startiem iepriekšējās divas reizes Pasaules kausa posmos, kur Austrijā 2023. gada izskaņā tika iegūta 22. vieta, pirmo reizi sasniedzot PK posmos trīsdesmitnieku un tiekot pie kopvērtējuma punktiem, un pagājušajā svētdienā Slovēnijā izcīnīta karjeras un neatkarīgās Latvijas augstākā vieta šāda līmeņa sacensībās – 12. vieta, lielisko meistarību jeb “klasi” Dženifera turpināja rādīt arī šodien Eiropas kausa posmā, sarūpējot vēl vienu panākumu.

20 gadus vecā Ģērmane līdz šim Eiropas kausos bija startējusi 14 reizes – visas slalomā. Iepriekšējie rezultāti šajā līmenī Baltijas valstu līderei nebija iepriecinoši. No šiem 14 startiem Dženifera bija tikusi pie ieskaitīta rezultāta jeb neizstājusies tikai divas reizes. Turklāt abās reizēs viņai vietas ceturtajā desmitā – vispirms 39. vieta 2020. gada februāra beigās Vācijā un pēc tam 35. vieta 2021. gada janvārī Šveicē. Līdz ar to līdz šodienas lieliskajam panākumam Ģērmane nebija tikusi Eiropas kausos pat trīsdesmitniekā. Arī šajā sezonā Eiropas kausa posmā decembra vidū Austrijā Dženifera Ģērmane nefinišēja pirmajā braucienā.

Ņemot vērā tikai šo Eiropas kausa statistiku, nezinātājiem šī uzvara varētu šķist milzīgs pārsteigums, taču jau pēc pēdējiem diviem startiem Pasaules kausa posmos, it īpaši pēc Kraņskas Goras 12. vietas, bija skaidrs, ka Dženiferas gadījumā vairs nevar būt runa par iekļūšanu Eiropas kausos trīsdesmitniekā, divdesmitniekā vai desmitniekā. Bija skaidrs, ka mūsu talantīgā kalnu slēpotāja ir spējīga Eiropas kausos cīnīties par godalgām un uzvaru, jo viņas vienaudzes to jau bija paspējušas izdarīt, kamēr Ģērmane atguvās no traumām.

Eiropas kauss ir aiz Pasaules kausa nākamās augstākās sacensības kalnu slēpošanā, un tur startē vairākas no Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tiekošajām sportistēm, izņemot pamatā pirmo desmitnieku. Nopietnu pieteikumu ne tikai uz godalgu, bet arī uz uzvaru daudzsološā Latvijas pārstāve izvirzīja pirmajā braucienā, ar teicamu startu izvirzoties līderpozīcijās ar pussekundes pārsvaru. Turklāt Dženifera startēja ar patālo 37. numuru.

Arī otrais brauciens sanāca labs, palielinot pārsvaru līdz 0,88 sekundēm un svinot vēsturisko panākumu. Tieši aiz Dženiferas palika trīs gadus vecākā norvēģiete Bianka Vesthofa, kura šajā sezonā un arī karjerā trīs reizes ir bijusi trīsdesmitniekā PK posmos, divas no tām arī divdesmitniekā. Trijnieku noslēdza trīs reizes EK uzvarējusī un 11 reizes PK posmos trīsdesmitniekā tikusī britu kalnu slēptotāja Čārlija Gesta, kura pēdējos divos startos PK posmos nekvalificējās otrajam braucienam.

Eiropas kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, Cellamzē (Austrija), 95 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Dženifera ĢērmaneLatvija1:40.88
2.Bianka VesthofaNorvēģija+0.88
3.Čārlija GestaLielbritānija+1.02
4.Lila LapanjaASV+1.09
5.Marija LamūraFrancija+1.18
6.Doriane EskaneFrancija+1.23

Eiropas kausa kopvērtējums sievietēm, 4 no 10 startiem

V.SportisteValstsPunkti
1.Nikole GudaŠveice240
2.Doriane EskaneFrancija200
3.Emīlija MondinelliItālija131
9.Dženifera ĢērmaneLatvija100

, 2024-01-12 15:10, pirms 5 mēnešiem
Nu tad beidzot Eiropā uzvara. Domāju ka daudzi apskatījās Sporta studiju.Cik sapratu tad Dženifērai pašvaki ar sponsoriem.Labi ka Francijā atradās komanda ,bet tas ir bijuša kalnu slēpotāja Dorša nopelns. Žēl ja Latvija pazaudēs šo sportisti.Itāļi pat rakstija ka Ģērmane būs otra Šifrina,bet nelaika salauztais atslegas kauls treniņā pirms Jaunatnes olimpiades parvilcis svītru daudzkam. Eidukai viss treniņtērps ar sponsoru uzlīmēm ,bet arī tad vieta komandā kur savākti visi tie kuriem īsti nav kur palikt vai treneties. Labi ka tā. Lai cik prestīžs nebūtu slaloms maz ir cilveku Latvijā kuri to atbalstīs . Atliek labot tikai mammas rezult.atu ,bet tas jau ir pirmais trijnieks lai prēmijas būtu pieklajigas un atrastos sponsoru redzeslokā. Diemžēl padārgs sporta veids.
, 2024-01-12 15:10, pirms 5 mēnešiem
Cienījami!
, 2024-01-12 16:45, pirms 5 mēnešiem
Latviešu meitene pierāda kad ir viss iespējams arī šajā sporta veidā,malacīte! Visu cieņu 👍🇱🇻
, 2024-01-12 18:14, pirms 5 mēnešiem
Interesanti. Pilnīgi gribās sākt skatīties kalnu slēpošanu.
, 2024-01-12 18:39, pirms 5 mēnešiem
super! ...paldies!
, 2024-01-12 19:00, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Interesanti. Pilnīgi gribās sākt skatīties kalnu slēpošanu.
pērtiķbola vietā būtu pats kaifs
, 2024-01-12 21:33, pirms 5 mēnešiem
Interesanti, ka sešas labākās brauc ar piecu dažādu firmu sešiem dažādiem modeļiem. Nez, vaiDženiferai ir līgums ar ražotāju vai jāpērk slēpaes pašai?
Vai viņai ir kāda mājas lapa ar kontaktiem?
, 2024-01-13 09:37, pirms 5 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Interesanti, ka sešas labākās brauc ar piecu dažādu firmu sešiem dažādiem modeļiem. Nez, vaiDženiferai ir līgums ar ražotāju vai jāpērk slēpaes pašai?
Vai viņai ir kāda mājas lapa ar kontaktiem?
Viņa SS.com pērk!
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.