Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Priekuļos slēpotāji sadala pirmos medaļu komplektus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Priekuļos slēpotāji sadala pirmos medaļu komplektus
Rinalds Kostjukovs
Foto: A.Bimbirulis

Šodien Priekuļos sākās Latvijas čempionāta distanču slēpošanā 1.posma sacensības. Pirmajā dienā dalībnieki sacentās brīvā stila disciplīnā, veicot to 2,5 km garā mākslīgā sniega aplī.

Pateicoties Gunāra Dumbra un viņa domubiedru aktivitātei mākslīgais aplis šogad padarīts daudz dinamiskāks – izveidoti papildus kalniņi. Prieks, ka Latvijas slēpotāji vairs nesūkstās, ka trases ir par garu vai sarežģītu, un to veidotāji nebaidās tās tādas veidot. Tikai tādās trenējoties var cerēt, ka spēsim konkurēt pasaulē. Šodien trase bija ātra, graudains sniegs, bet ne ledus. Kopumā, neskatoties, ka arī citur notiek sacensības, dažādās vecuma grupās startēja vairāk kā 150 sportistu. Vissīvākā cīņa bija distancēs, kurās tika izcīnītas ceļazīmes uz Eiropas jaunatnes Olimpisko festivālu un Pasaules čempionātu.

Vīru grupā 15 km distancē kārtējo uzvaru pēdējos gados izcīnīja Gulbenes pārstāvis Jānis Paipals, par 30 un 34 sekundēm apsteigdams olimpiešus Oļegu Maļuhinu un Valtu Eiduku. Patīkami, ka Jānis, trenēdamies individuāli, katru gadu spēj uzlabot savu sniegumu un cerams, ka viņam un citiem vadošajiem Latvijas labākajiem slēpotājiem izdosies kvalificēties Olimpiskajām spēlēm Vankuverā. Šeit redzams arī olimpieša Jura Ģērmaņa padoms un atbalsts. Oļegs Maļuhins izskatās, ka ir veicis lielu treniņdarbu un šobrīd ir bedrē, jo šajā vecumā atjaunošanās procesi nenorit tik ātri. Pasaules čempionātam būšot gatavs. Šoreiz ne tik veiksmīgs starts Rīgas slēpošanas kluba vīru grupas pārstāvjiem Sandim Ķemeram un Aigaram Kalnupam – attiecīgi 4.un 5. vieta. Iztrūka Intara Spalviņa un Raivja Zīmeļa dalība, kas šajā distancē radītu papildus intrigu.

Junioru grupā vairāk kā pārliecinoši uzvarēja madonietis un Rīgas Slēpošanas kluba pārstāvis Arvis Liepiņš, aiz sevis atstādams Somijā treniņu procesu veikušo, studējošo Reini Jansonu un Tomu Praulīti no Cēsu pilsētas sporta skolas. Arvim šis rezultāts dotu piekto vietu vīru konkurencē, taču izlases galvenais treneris A.Sproģis nav īsti apmierināts ar startu un uzskata, ka Arvim nepieciešams izvērtēt savu darbu, lai nākotnē varētu būtiski uzlabot sniegumu. Vēl izlases treneru uzmanību piesaistīja Pāvela Ribakova sniegums, kurš šogad uzrāda labu rezultātu izaugsmi – šoreiz ar kritienu 5.vieta.

V-18 grupā jauniešiem sīva cīņa risinājās par pirmo vietu, kuru ar finiša paātrinājumu izcīnīja madonietis un Rīgas Slēpošanas kluba pārstāvis Rinalds Kostjukovs, par pāris sekundēm apsteigdams Robertu Slotiņu no Cēsu pilsētas sporta skolas, kurš nopietni studē un trenējas Somijā. Trešo un ceturto vietu izcīnīja madonieši un Rīgas Slēpošanas kluba pārstāvji Nauris Biķernieks un Ronalds Vovers. Šobrīd izskatās, ka šie jaunekļi ar 90% varbūtību ir izcīnījuši tiesības startēt EJOD. Slēpošanas sabiedrība ar lielu interesi gaida veiksmīgus startus šajās sacensībās. Kopumā izvērtējot šodienas startu šajās grupās, redzams, ka tuvojas pasaules čempionāts un ZOS – konkurence paliek lielāka un asāka. Tas ir pozitīvi, jo veicina kopējo rezultātu izaugsmi.

V-16 grupā pārliecinoši uzvarēja madonieši – Mārcis Jakovics un Rūdolfs Kļaviņš, bet trešais Arnis Pētersons no Cēsu pilsētas sporta skolas. Šajā grupā konkurence varēja būt asāka. Mārtiņa tēvs bija atbraucis ar savu slēpju sagatavošanas furgonu, kas liecina, ka arī Latvijas sacensībās ir ļoti nopietna attieksme pret slēpju sagatavošanas procesu. V-14 grupā pārliecinoši labākie Madonas BJSS pārstāvji Artūrs Ivanovs un Indulis Bikše. Artūrs ir labākais savā grupā arī Igaunijā, tāpēc šoreiz pārsteidza Induļa sniegums – zaudētas tikai 6 sekundes. Par pārsteigumu parūpējās arī Balvu BJSS pārstāvis Roberts Logins, kurš izcīnīja savu pirmo medaļu. Par to īpašs prieks trenerim Pēterim Vancānam, kurš panācis slēpošanas trases izveidi arī Balvu pusē un kaļ plānus tur nākošgad organizēt tautas slēpojumu. Būs iemesls aizbraukt apskatīties kā tur iet – O. Maļuhins jau esot bijis. V-12 grupā uzvarēja Eiduku dinastijas pārstāvis Ralfs Eiduks, kuru rūpīgi pieskatīja brālis Valts, otrais Kārlis Liepiņš no Cēsu BJSS, trešais Daniels Briedītis no Cēsu BJSS, ko „atbildīgi vaktēja” vectēvs.

Diemžēl sieviešu un junioru grupās mums ir „bēdu ieleja” ne tikai rezultātu, bet arī masveidības ziņā. Varam tikai atcerēties, ka ar A kritēriju uz Olimpiskajām spēlēm atlasījās pat divas sportistes un spēja izcīnīt vietas pirmajā piecdesmitniekā.

Šoreiz sieviešu konkurencē uzvarēja Inese Šķēle no Cēsīm, kura trenējas no ikdienas darba un ģimenes pienākumiem brīvajā laikā, bet junioru konkurencē Arta Skrebele no Cēsu BJSS. Jaunietēm S18 grupā pat pēc nopietna kritiena, pēc kura satraukušies bija visi izlases treneri, spēja uzvarēt Anete Brice no Cēsu BJSS. Šajā grupā nākošo meiteņu samērā vāji rezultāti pasaules griezumā, tāpēc faktiski nav cerību uz labu vietu EJOD stafešu slēpojumā. S16 grupā uzvarēja Krista Kupča no Madonas BJSS, otrā Kristīne Liepiņa no Krāslavas BJSS, trešā Zane Jansone no Cēsu BJSS. S14 grupā uzvarēja Lelde Krīgere no Cēsu BJSS, otrā Kitija Auziņa no Madonas BJSS un trešā Aļona Maslovska no Krāslavas BJSS. S12 grupā pirmās sešas vietas Cēsu BJSS! Vai patiešām ātras meitenes šajā vecumā atrast var tikai Cēsīs? Uzvarēja Zane Gulbinska, otrā – Krista Razgale, trešā – Anna Keita Sabule.

Ar pilnu rezultātu sarakstu varat iepazīties infoski.lv

Informāciju sagatavoja:
Roberts Raimo

  -2 [+] [-]

, 2009-01-11 00:24, pirms 15 gadiem
Madonas skola! (good)

  -3 [+] [-]

, 2009-01-11 00:43, pirms 15 gadiem
Madoniesi labaakie!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 09:30, pirms 15 gadiem
Interesantākais,ka krīzes apstākļos,viņi slēpoja ar vecajām koka slēpēm....

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 15:51, pirms 15 gadiem
laikam sadzina piespiedu kārtā,lai būtu,kas piedalās

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 17:29, pirms 15 gadiem
Nē, futbolā viņus neņem, jo skrien par ātru un driblē par labu, jo izjauc Latvijas futbola shēmu!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 17:32, pirms 15 gadiem
No Slēpošanas izlases futbolā - Aleksandra Bezmenova - šķiet visu laiku labākā Latvijas futboliste. Natālija Sazoņenkova, Jānis Freivalds - Latvijas Florbola čempions un viens no labākajiem spēlētājiem.