Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Snovbordists Vasins divreiz uz pjedestāla Francijā

Jānis Pārums

Snovbordists Vasins divreiz uz pjedestāla Francijā
Toms Vasins

Pagājušās nedēļas nogalē, Šveices snovborda sacensību sērijā, sajutis godalgoto vietu un uzvaras garšu, šonedēļ Francijas kūrortā Šamonī notikušajās FIS un vienlaicīgi Francijas kausa sacensībās Toms Vasins divreiz kāpa uz goda pjedestāla.

Pirmajā Francijas kausa sacensību dienā vakar Toms izcīna augsto otro vietu. Arī Francijas kausa otrās dienas sacensībās Toms tika uz pjedestāla! Ļoti interesantā fināla braucienā, kur sportisti vairākas reizes mainījušies vietām, Latvijas snovbordists beigās izcīna trešo vietu.


Sacensībās piedalījās vēl viens Latvijas snovbordists Madars Matīss, taču viņam sestdienas sacensībās diemžēl kritiens kvalifikācijā un šoreiz jāiztiek bez rezultāta, bet svētdien Madars fināliem nekvalificējās.


Francijas kausa sacensības tradicionāli pulcē spēcīgu dalībnieku sastāvu. Ko vien ir vērts fakts, ka iepriekšējās Francijas kausa sacensībās 19.janvārī, Toms izcīnīdams 13.vietu apsteidza vairākkārtēju pasaules kausa posmu uzvarētāju francūzi Pjēru Valtjēru, kurš palika 17.vietā, kā arī čehu Davidu Beiksu (15.vieta), kurš nu jau regulāri piedalās pasaules kausa posmos un regilāri iekļūst piecpadsmitniekā.


Atgādināsim, ka pagājušās nedēļas nogalē (29.02.-01.03.) FIS sacensībās Šveicē Toms Vasins izcīnīja 3. un 4. vietu, bet "Swiss Snowboardseries" junioru sacensībās 2.martā Toms uzvarēja.


Gan Vasins, gan Matīss plāno piedalīties arī pasaules junioru čempionātā, kas nulle kā no Krievijas pilsētas Hantimansijskas pārcelts uz Pasaules kausa izcīņas fināla norises vietu, Itālijas Valmalenko un notiks jau no 16. līdz 21.martam. Hantimansijskā tas bija plānots no 24. līdz 30.martam.


Nākamais starts Tomam Vasinam paredzēts pasaules kausa finālsacensībās Valmalenko, kas notiks 13.martā. Pēc tam kopīgi ar Madaru Matīsu starts Eiropas kausā Šveicē, 14.martā un FIS sacensībās 15.martā.


Infomāciju sagatavoja:

Agris Raugulis, Latvijas Slēpošanas savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-03-09 17:50, pirms 16 gadiem
Jameson, 2008-03-09 17:46

Labs joks...

  +1 [+] [-]

, 2008-03-09 17:54, pirms 16 gadiem
Toms jau vēl joprojām brauc BMX pa vasarām... tiri normāli nomina sezonu!

     [+] [-]

, 2008-03-09 17:57, pirms 16 gadiem
Jāatzīmē nekompitenta pieeja snowbordu disciplīnām. Ez zinu, ka ir Snowboardcross, Snowboard Freestyle(ar apakšdisciplīnām), Snowboard slalom...
Tā arī nav skaidrs, ko īsti Toms ir braucis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-09 18:58, pirms 16 gadiem
Ir ok! Prieks