Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Trešo reizi Rankas Kartonfabrikas slēpojums ar 4 dažādām distancēm, 100km startēs arī Lūsis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo svētdien, 11. februārī, jau trešo reizi norisināsies Rankas Kartonfabrikas slēpojums, kas piedāvā četras dažādas distances gan profesionāļiem, gan tautas klases pārstāvjiem brīvajā stilā un kas ir īpašs ar savu garāko distanci - 100km. Ar atbalstītāju palīdzību ir sarūpēts naudas balvu fonds un balvu fonds vairāk nekā 2000 eiro apmērā.

Tradīcija aizsākās 2021. gada februārī, kad četri vīri, ieskaitot pašreizējo organizētāju Matīsu Kaulu un pasaules čempionu motosportā Kasparu Stupeli, izdomāja un arī noslēpoja 100km Rankas pusē. Nākamajā jeb 2022. gadā līdz ar Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā jau tika uzrīkotas arī pirmās Rankas Kartonfabrikas slēpojuma sacensības, tādējādi pārspējot leģendāro Vasaloppet distances garuma ziņā par 10km.

Šogad šim slēpojumam, kas pamazām uzņem apgriezienus, būs trešais gads. 2022. gadā prestižākajā “Grantiņi-1” 100km (10x10km) maratona distancē uzvarēja pazīstamais slēpotājs, biatlonists, taku skrējējs un MTB braucējs Gints Lūsis, uzstādot arī pašreizējo trases rekordu – 5 stundas un 18 minūtes. Pērn uzvarētāja godā tika Alvis Ragozins, kurš arī bija viens no tradīcijas aizsācējiem 2021. gadā.

Tiem, kas nejūtas tik pārliecināti par saviem spēkiem, tiek piedāvāta uz pusi īsāka distance – “Avoti” 50km pusmaratona distance, kas atbilst ierastākajām pasaules maratona slēpojumu distancēm. Šī distance nebija debijas gadā, tāpēc šogad tā notiks otro reizi.

Organizatori ir parūpējušies par visa vecuma un meistarības slēpotājiem, lai arī slēpošanas interesenti, kas bieži uz slēpēm neuzkāp, arī varētu nostartēt Rankas Kartonfabrikas slēpojumā. Tāpēc dalībniekiem tiek piedāvātas vēl divas distances – 20km MySport, kas pulcē viskuplāko dalībnieku skaitu, un 7km “Ķelmēni” veselības slēpojums, kur kopā ar pieaugušajiem lielā skaitā startē arī jaunieši un bērni. 20km ir piemērota tiem slēpotājiem, kuriem 7 km liekas nedaudz par maz, bet divas garākās distances ir krietni par daudz. To iecienījuši arī jauniešu un junioru vecuma Latvijas čempionāta dalībnieki.

Organizatori ar atbalstītāju gādību ir sarūpējuši naudas balvas fondu, kas “Grantiņi-1” 100km distancē būs 440 eiro, bet “Avoti” 50km distancē 220 eiro. Papildu tam divās garākajās distancēs un arī pārējās būs atbalstītāju dāvanu kartes, inventārs, preces un balvas vairāk nekā 2000 eiro vērtībā.

Organizatori jau mēneša garumā rūpējas par trases sagatavošanu. Daba arī ir uzsmaidījusi, jo šajā nedēļā ziema ir atgriezusies un trases segums būs labā stāvoklī, kas nozīmē, ka Rankas Kartonfabrikas slēpojums šo svētdien varēs notikt un organizatori ar lielu prieku gaida slēpošanas entuziastus, kuriem sarūpēs draudzīgu un pozitīvu sacensību gaisotni. Arī šogad no viesmīlīgā viesu nama Gaujas krastos “Mīlmaņi” īpašniekiem būs sarūpētas īpašas balvas 4. vietu ieguvējiem, lai tiem nav sarūgtinājuma sajūtas par netikšanu trijniekā.

Tieši 100km distanci atklās arī šī gada slēpojumu plkst. 8.30. Divas stundas vēlāk, kad līderi garākajā distancē tuvosies 40km atzīmei jeb plkst. 10.30 trasē dosies 50km lēpotāji. Kā noslēdzošie un arī kopīgi Rankas Kartonfabrikas slēpojumā iesaistīsies 20km un 7km distances veicēji.

Dalībnieku vidū arī Latvijas čempionivai medaļnieki citos sporta veidos - riteņbraukšanā Andris Vosekalns un Māris Bogdanovičs, MTB Kaspars Serģis, airēšanas slalomā Ritvars Celmiņš un taku skriešanā Artūrs Vadzis.

Nolikums ir šeit. Vairāk informācijas facebook lapā: https://www.facebook.com/rkfdistanc... vai rakstot uz rkfdistancusleposana@gmail.com.

     [+] [-]

, 2024-02-06 19:30, pirms 3 mēnešiem
Aldi,..nu kas tas par ciparu 1.vietai...vismaz 1000 jau nu tu varēji uzsaukt...