Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ligetijs triumfē supergigantā, Svindalam bronza

Agris Suveizda

Ligetijs triumfē supergigantā, Svindalam bronza
Teds Ligetijs
Foto: AFP/Scanpix

Austrijā turpinās pasaules čempionāts kalnu slēpošanā. Šodien supergiganta disciplīnā sacentās kungi, kuriem visai negaidīti triumfēja amerikānis Teds Ligetijs. Sudraba godalgu ieguva francūzis Gotjē de Tesjērs, bet bronza tika norvēģim Akselam Lundam Svindalam.

Vakar par čempioni supergigantā kļuva slovēniete Tina Maze, savukārt šodien identiskās sacensībās vīriem labāko rezultātu uzstādīja Teds Ligetijs. Pats amerikānis par šādu iznākumu bija diezgan pārsteigts: "Šodiena bija neticama. Tās bija nervus kutinošas 30 minūtes, gaidot nobraucam visus favorītus. Beidzot redzam Svindalu aiz manis - tas noņēma milzīgu nastu no maniem pleciem. Man supergigantā ir labs gads, bet nedomāju, ka kas tāds ir iespējams. Domāju sacensties par medaļām...Zināju, ka man ir jāriskē, lai būtu izredzes. Centos slēpot, cik tīri vien iespējams."

Otro vietu ieņēma francūzis Gotjē de Tesjērs, kurš no Ligetija atpalika par 20 sekundes simtdaļām. Trešajā pozīcijā ierindojās norvēģis Aksels Lunds Svindals, kurš šosezon supergigantā bija uzvarējis trīs no četriem Pasaules kausa posmiem un, protams, supergiganta kopvērtējumā bija pārliecinošs līderis. Pie bronzas Svindals tika arī pitms četriem gadiem Francijā. Iepriekšējā čempionātā pirms diviem gadiem supergigantā labākais bija itālietis Kristofs Innerhofers, kuram šoreiz septītā vieta. Piektdien paredzētas sacensības sievietēm kombinācijā.

Supergigants, vīrieši

VSportistsValstsLaiks
1.Teds LigetijsASV1:23.96
2.Gotjē de TesjērsFrancija+0.20
3.Aksels Lunds SvindalsNorvēģija+0.22
4.Haness RaiheltsAustrija+0.55
5.Matiass MajersAustrija+0.95
6.Aleksis PenturoFrancija+1.03
7.Kristofs InnerhofersItālija+1.09
8.Romeds BaumansAustrija+1.21
9.Adrjēns TeoFrancija+1.25
10.Georgs ŠtraibergersAustrija+1.34

Izmantotie resursi:
FIS-Ski - International Ski Federation - News -...
Yahoo!