Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Titulētie Hiršers un Šifrina izcīna uzvaras Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā

Krišs Upenieks

Titulētie Hiršers un Šifrina izcīna uzvaras Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā
Mikaela Šifrina
Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Pasaules kausa kalnu slēpošanā kopvērtējuma līderi Marsels Hiršers no Austrijas un Mikaēla Šifrina no ASV sestdien triumfēja sacensībās milzu slalomā.

Vīri sestdien sacentās Šveicē, kur Hiršers divu braucienu summā otrās vietas ieguvēju Henriku Kristofešenu no Norvēģijas apsteidza par 0,17 sekundēm, bet vēl 0,04 sekundes lēnāks bija francūzis Aleksis Pinturo.

Hiršers izcīnīja karjerā 51.uzvaru Pasaules kausa posmu sacensībās, pēc šī rādītāja apsteidzot itālieti Alberto Tombu un ieņemot trešo pozīciju starp visu laiku titulētajiem sportistiem. Tajā neapšaubāms līderis ir slavenais zviedrs Ingemars Stēnmarks, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90.gados izcīnīja 86 uzvaras, kamēr otrais ar 54 panākumiem ir austrietis Hermanis Maiers.

Tāpat Hiršers palielināja pārsvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, kur viņam ir 774 punkti, kamēr ar 660 punktiem seko Kristofešens, bet uz trešo vietu ar 502 punktiem pakāpies Pinturo.

Hiršers Pasaules kausa izcīņā kopvērtējumā uzvarējis iepriekšējās sešas sezonas, tagad soļojot pretim savam septītajam Lielajam kristāla globusam pēc kārtas.

Savukārt dāmas sestdien sacentās Slovēnijā, kur Šifrina otrās vietas ieguvēju Tesu Vorliju no Francijas divu braucienu summā apsteidza par 0,31 sekundi. Savukārt trešā bija itāliete Sofija Godžija, kura Šifrinai zaudēja 0,91 sekundi.

Iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēja Šifrina nesen bija saķērusi vēdera vīrusu, taču tas netraucēja viņai izcīnīt uzvaru.

Amerikāniete tika pie savas 39.uzvaras karjerās Pasaules kausa sacensībās. Zīmīgi, ka viņa ir sešus gadus jaunāka par Hiršeru, tāpēc soļo pēc daudz labāka grafika.

Pasaules kausa kopvērtējumā dāmām līderpozīcijā ar 1181 punktu ir Šifrina, kurai vien ar 534 punktiem seko sestdien 11.vietu ieņēmusī vāciete Viktorija Rebensburga.

Tikmēr trešā ar 504 punktiem ir sestdien devītajā vietā palikusī slovēniete Petra Vlhova. Svētdien kungi un dāmas sacentīsies slalomā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-01-07 00:48, pirms 6 gadiem
Hiršeram ir konkurenti, un tas ir labi. Šifrinai šobrīd tādu nav, un, ja nenotiks kaut kas nelabs (ko noteikti nevienam nevēlu), jaunā un smukā amerikāniete izcīnīs kārtējo Lielo Globusu.