Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bez norvēģiem Krievijas izlase neapturama - aizņem pirmās piecas vietas 15 km

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Bez norvēģiem Krievijas izlase neapturama - aizņem pirmās piecas vietas 15 km
Aleksandrs Boļšunovs turpina dominēt 2021. gada "Tour de Ski". Foto: AP/Scanpix

Šodien "Tour de Ski" slēpošanas seriāls pārcēlās uz Itālijas ciematu Toblahu, un 15 km brīvā stila distancē vīriešiem vēlreiz tika apliecināts, ka ar Krievijas izlasi šobrīd spēj konkurēt tikai tūrē nestartējošā Norvēģija - krievi aizņēma visu goda pjedestālu, bet labāko desmitniekā bija septiņi šīs valsts pārstāvji.

Šīs dienas sacensību galvenais favorīts un "Tour de Ski" kopvērtējuma līderis Aleksandrs Boļšunovs startēja ar pēdējo numuru. Sākumā krievu sportista temps bija lēnāks nekā varēja gaidīt, jo 2.1 km kontrolpunktā viņam bija tikai astotais labākais rezultāts. 15 bonusa punktus pie 1.7 km atzīmes ieguva pieredzējušais sprinta speciālists Gļebs Retivihs, kurš uzreiz pēc tam savu tempu ievērojami palēnināja.

Pēc pirmā no trim apļiem (5 km) Boļšunovs gan tik un tā bija vadībā, esot priekšā saviem tautiešiem Jevgeņijam Belovam (+3.3 sek.), Andrejam Melničenko (+5.4) un Artjomam Maļcevam (+5.4). Starp līderiem labāko desmitniekā bija arī trīs francūži, no kuriem labākais bija Igo Lapalū (+7.4). Taču ar Krievijas izlases līderiem šodien neviens cīnīties nespēja. Veicot divus apļus, krievi aizņēma pirmās piecas pozīcijas (Boļšunovs jau bija ieguvis vairāk kā 10 sekunžu pārsvaru), kam sekoja francūži Lapalū (+17.3) un Moriss Manifikā (+17.5). Divus kilometrus līdz finišam Krievijas slēpotāji aizņēma jau pirmās septiņas pozīcijas, tomēr finišā Francijas izlases līderis Manifikā spēja ielauzties sešiniekā. Labāko desmitniekā tik un tā bija septiņi Krievijas pārstāvji. Trešo reizi karjerā uz pjedestāla bija Deniss Spicovs, ceturto reizi Ivans Jakimuškins, bet Boļšunovs varēja svinēt karjeras divdesmito individuālo uzvaru.

Labākais Ziemeļeiropas pārstāvis bija 19. vietā finišējušais zviedrs Oskars Svensons, kurš no Boļšunova atpalika par vairāk kā minūti (+1:11.2), bet uzreiz aiz viņa finišēja tautietis Kalle Halfvarsons (+1:11.9). Veiksmīgas sacīkstes šodien padevās Vācijas izlasei, kuras pārstāvji ierindojās no 10. līdz 13. vietai (labākais bija Janošs Brugers). Labāko piecpadsmitniekā netika nedz britu sportists Endrjū Masgreivs (17. vieta; +1:03.8), nedz šveicietis Dario Kolonja (18. vieta; +1:09.7).

Vienīgais Latvijas slēpotājs šī gada "Tour de Ski" vīriešu konkurencē Raimo Vīgants uz Itāliju nedevās un pēc pirmajiem trim posmiem, kā bija plānojis iepriekš, no tūres izstājās. Viņa labākais rezultāts bija tūres pirmajā dienā, kad madonietis izcīnīja 44. vietu sprinta kvalifikācijā (3.54 sekundes pietrūka līdz ceturtdaļfinālam).

Vakar "Tour de Ski" tika fiksēts pirmais koronavīrusa inficēšanās gadījums. Pirms pārcelšanās no Šveices ciemata Val Mustairas pāri robežai uz Toblahu, Itāliju, katram sportistam, trenerim un žurnālistam bija jāveic Covid-19 tests. Pozitīvas analīzes tika fiksētas diviem Francijas izlases treneriem Aleksandram Ruselē un Sirilam Burdē. Abi treneri jau ir devušies atpakaļ uz Franciju, bet valsts vīriešu izlasi "Tour de Ski" turpinājumā trenēs sieviešu izlases treneri.

Rīt "Tour de Ski" turpināsies ar iedzīšanas sacensībām klasiskajā stilā. Sievietes startēs pirmās 10 km distancē pulksten 14:30 pēc Latvijas laika, bet vīrieši piecus kilometrus garāku distanci uzsāks pulksten 15:40.

15 km brīvajā stilā vīriešiem, "Tour de Ski" 4. posms, Toblaha (Itālija)

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija32:49.6
2.Deniss SpicovsKrievija+8.3
3.Ivans JakimuškinsKrievija+13.9
4.Aleksejs ČervotkinsKrievija+19.2
5.Artjoms MaļcevsKrievija+21.8
6.Moriss ManifikāFrancija+22.9
7.Jevgeņijs BelovsKrievija+27.6
8.Andrejs MelničenkoKrievija+29.2
9.Igo LapalūFrancija+29.9
10.Janošs BrugersVācija+43.9

"Tour de Ski" kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija1:41:19
2.Artjoms MaļcevsKrievija+1:15
3.Deniss SpicovsKrievija+1:18
4.Moriss ManifikāFrancija+1:30
5.Ivans JakimuškinsKrievija+1:48
6.Dario KolonjaŠveice+2:44
7.Igo LapalūFrancija+2:45
8.Jevgeņijs BelovsKrievija+2:48
8.Klemāns ParissFrancija+2:48
10.Federiko PellegrīnoItālija+3:30

  +1 [+] [-]

, 2021-01-05 18:32, pirms 3 gadiem
Skaidra lieta, ka krieviem nav konkurentu! Dopinga lielvalsts taču. Norvēģi jau tādi paši. Tie varētu paši savā starpā sacensties - atsevišķā astmatiķu un klepotāju līgā.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-05 21:16, pirms 3 gadiem
Limpompo rakstīja: Skaidra lieta, ka krieviem nav konkurentu! Dopinga lielvalsts taču. Norvēģi jau tādi paši. Tie varētu paši savā starpā sacensties - atsevišķā astmatiķu un klepotāju līgā.
Negribētos piekrist. Lai vai kā bet tieši Norvēģijā un Krievijā arī ir lielākā masveidība, tādēļ tur arī labākais rezultāts. Citām valstīm pēdējos gados nav paveicies ar tik talantīgiem puišiem - kur tie paši zviedri, kur slidsolī iepriekš tik spēcīgie itāļi, vācieši?! Te drīzāk viņu virzienā jāskatās, kas notiek, kādēļ nav TOP līmeņa puišu.

     [+] [-]

, 2021-01-05 22:46, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Negribētos piekrist. Lai vai kā bet tieši Norvēģijā un Krievijā arī ir lielākā masveidība, tādēļ tur arī labākais rezultāts. Citām valstīm pēdējos gados nav paveicies ar tik talantīgiem puišiem - kur tie paši zviedri, kur slidsolī iepriekš tik spēcīgie itāļi, vācieši?! Te drīzāk viņu virzienā jāskatās, kas notiek, kādēļ nav TOP līmeņa puišu.
Aizmirsi vēl ieguldīto naudu! Lai gan Norvēgijā šogad slēpošanas savienībai būs jāsavelk josta😁
https://fasterskier.com/2020/03/the...