Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Evertovskis

Vasiļjevs piesakās uz pjedastālu

Vasiļjevs piesakās uz pjedastālu
Dmitrijs Vasiļjevs
Foto: AFP

Šodien Bišofshofenā (Austrijā) tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības rīt paredzētajam pēdējam Četru tramplīnu turnejas posmam. Pirmo vietu guva krievs Dmitrijs Vasiļjevs, lai arī Anderss Jakobsens no Norvēģijas lēca pusmetru tālāk.

Dmitrijs Vasiļjevs spēja aizlēkt 137 metru attālumā, par lēcienu saņemot 138.6 punktus, bet tikai punkta desmitdaļa līdz šim rezultātam pietrūka Jakobsenam - viņš par 137.5 metru tālu lēcienu saņēma 138.5 punktus.

Trešo un ceturto vietu ieņēma austrieši Martins Šmits un Volfgangs Loicls ar 135.5 mtru un 134 metru tāliem lēcieniem. Iepriekš kvalificētie lēcēji pirmajā desmitniekā šoreiz tikai pieci (pirmajā posmā tur bija astoņi no desmit top sportistiem). Tas izskaidrojams gan ar to, ka abi Pasaules kausa līderi Simons Amans un Gregors Šlīrencauers izvēlējās šodien nelekt, gan arī ar atsevišķu sportistu slikto startu - soms Mati Hautameki ieņēma tikai 22. vietu.

No iepriekš nekvalificētajiem lēcējiem labākais bija jau minētais Jakobsens, bet aiz viņa ierindojās šveicietis Andreass Kitels (134 m) un norvēģis Anderss Bardals (132.5 m).

Līdz ar Šlīrencauera un Amana pasēšanu, rītdienas sacensībām izveidojušies interesanti dueļu pāri - Vasiļjevam būs jālec pret Šlīrencaueru, bet Jakobsenam - pret Amanu. Domājams, ka šiem sportistiem tas neko daudz nemainīs, taču sagaidāms, ka šo pāru zaudētāji aizņems divas vietas kā labākie pāru zaudētāji, pārējiem zaudētājiem atstājot tikai trīs vietas finālraundā.

Izmantotie resursi:
fis-ski.com


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.