Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Evertovskis

Kvalifikācijā pirmais Loicls

Kvalifikācijā pirmais Loicls
Volfgangs Loicls
Foto: AP

Volfgangs Loicls Četru tramplīnu turnejas trešā posma kvalifikācijā par trim metriem pārspēja Amanu, bet starp viņiem otro vietu kvalifikācijā ieņēmis Anderss Jakobsens. Šlīrencauers kvalifikācijā nepiedalījās, tapēc viņam būs jālec pret Loiclu.

Vislabāko rezultātu Insbrukas posma kvalifikācijā sasniedza iepriekšējā posma uzvarētājs austrietis Volfgangs Loicls. Turnejas līderis aizlēca 131 metru un saņēma 137.8 punktus, krietni pārspējot savu sīvāko konkurentu Simonu Amanu no Šveices, kurš saņēma 131.4 punktus par 128 metru tālu lēcienu.

Starp abiem favorītiem iespraukties spēja Norvēģijas komandas līderis Anderss Jakobsens ar 128.5 metru tālu lēcienu. Viņš arī labākais no iepriekš nekvalificētajiem sportistiem. Šajā konkurencē otro rezultātu uzrādīja soms Mati Hautameki, bet trešo - vācietis Mihaels Ūrmans, kuri kopējā dalījumā ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu.

Sesto vietu ar Ūrmanu dalīja arī krievs Dmitrijs Vasiļjevs, bet ceturto vietu ar 127.5 metru tālu lēcienu ieņēma austrietis Tomass Morgenšterns, tādējādi parādot, ka arī ar viņiem šajā posmā būs jārēķinās.

Toties austrietis Gregors Šlīrencauers šoreiz izvēlējās atpūsties, tādējādi ieņemot piecdesmito vietu. Tas nozīmē, ka Šlīrencaueram būs jālec pret Loiclu.

Kazahstānietim Aleksejam Koroļevam šī bija neveiksmīga diena. Koroļevs ar 112.5 metru tālu lēcienu un 96 punktiem ieņēma dalītu 49. vietu, taču tāpēc, ka Šlīrencauers ar savu vietu kopvērtējumā bija izpelnījies 50. pozīciju rītdienas starta sarakstā, pamatsacensībās varēs piedalīties tikai viens no 49. vietas dalītājiem - slovēnis Mitja Meznars, bet Koroļevam nācās palikt aiz strīpas.

Izmantotie resursi:
fis-ski.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.