Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas distanču slēpotāji noslēdz Jauniešu OS ar 17. vietu stafetē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas distanču slēpotāji noslēdz Jauniešu OS ar 17. vietu stafetē
Martīne Djatkoviča nodod stafeti Ritvaram Ļepeškinam. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit pēdējā sacensību diena pasaules jauniešu olimpiskajās spēlēs. Šodien sacensību programmu noslēdza distanču slēpotāji, kuri veica 4x5 kilometru jakto stafeti. Latvijas kvartets 24 komandu konkurencē apsteidza septiņas un ļoti līdzīgā cīņā ar Kazahstānu par 16. vietu beigās ierindojās 17. vietā.

• Pēc 7.5 kilometru klasiskās distances izlaišanas stafetes kvartētā gatavi startēt bija sprintā ļoti labi nostartējusī un Latviju pirmo reizi Jauniešu OS sprinta ceturtdaļfinālā meiteņu konkurencē ievedusī Linda Kaparkalēja un Jēkabs Skolnieks, kuri veica pirmos divus posmus klasiskajā stilā, bet Martīne Djatkoviča un Ritvars Ļepeškins savu posmu veica brīvajā stilā.

• 2022. gada Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskā festivāla sprinta čempiona Laura Kaparkalēja jaunākā māsa Linda Kaparkalēja, kura šeit Korejā mocās ar papēža sāpēm tāpat kā Patrīcija Eiduka sezonas sākumā, ilgi kopējā grupā nespēja noturēties, pēc 2.6 veiktiem kilometriem no līderes atpaliekot jau 46.4 sekundes, kas tobrīd ļāva atrasties 17. pozīcijā. Sava posma noslēgumā šī gada divkārtējai Latvijas čempionei jaunietēm izdevās apsteigt Austrālijas pārstāvi, kura pirms divām dienām 7,5km klasikā bija apsteigusi pusi no 77 startējušajām dalībniecēm. Līdz ar to madoniete stafeti nodeva 16. vietā, līderei zaudējot 1:54.6 minūtes.

• Otrajā posmā janvāra vidū par divkārtējo Latvijas čempionu V18 jauniešu grupā kļuvušais arkādietis Skolnieks pusi distances spēja noturēt 16. pozīciju, bet tad sprintā 30. vietu ieguvušais rīdzinieks, kurš 7,5km klasikā otrdien neizgāja uz starta, jo nebija īsti labi ar veselību, to atdeva Mongolijas pārstāvim. Atpalicība no līderiem pieauga, bet tikai par nepilnu minūti. Skolnieks no visiem Latvijas pārstāvjiem no līderiem atpalika vismazāk - vienu minūti. Divas sudraba medaļas Latvijas čempionāta pirmajā posmā janvārī Priekuļos ieguvušajai krāslavietei Djatkovičai, kura šosezon pārstāv Daugavpili un kura ir divus gadus jaunāka par pārējiem izlases dalībniekiem, izdevās atgūt 16. pozīciju, bet pēdējā savas distances daļā viņa atkal atkāpās uz 17. vietu.

• Sprintā tāpat kā Kaparkalēja trīsdesmitniekā tikušais un 29. vietu ieguvušais madonietis Ļepeškins savas distances sākumā atkrita uz 18. vietu, turpinot cīņu ar Kazahstānas un Austrālijas sportistiem. Distances gaitā atpalika austrālietis, bet pagājušā gadā Eiropas jauniešu čempionātā ziemas orientēšanās sportā četras zelta medaļas izcīnījušais madonietis finišā tomēr piekāpās Kazahstānas pārstāvim, finišējot 17. vietā 24 komandu konkurencē ar precīzu laiku - 59 minūtes. Uzvarētājiem, Vācijas distanču slēpotājiem, Latvijas kvartets zaudēja 5:52.7 minūtes. Sudrabu izcīnīja Francija, bet bronza tika šveiciešiem, atstājot Zviedriju 4. vietā. Šajās Jauniešu OS nestartē Norvēģija.

• Šajās olimpiskajās spēlēs vēl atlicis noskaidrot čempionus kērlingā, daiļslidošanā un snovbordā, bet plkst. 13:00 pēc Latvijas laika sāksies spēļu noslēguma ceremonija, kuru iespējams vērot "Olympics" YouTube kontā.