Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Čudinovs par Dukuru boikotu: "Viņi neprot zaudēt"

Agris Suveizda

Čudinovs par Dukuru boikotu: "Viņi neprot zaudēt"
Sergejs Čudinovs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas sporta ministrs Pavels Korobkobs, krievu skeletonists Sergejs Čudinovs un Krievijas Bobsleja federācijas galva Aleksandrs Zubkovs, kurš Soču olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu un pēc neoficiālas informācijas arī pats varētu būt lietojis dopingu, sarunā ar ziņu aģentūru R-Sport komentēja latviešu skeletonistu izsludināto boikotu un nepiedalīšanos pasaules čempionātā Sočos.

Krievu skeletonists Sergejs Čudinovs: "Lai nebrauc! Tātad latviešu pasaules čempionātā nebūs. Viņi vienkārši neprot zaudēt, bet viss pārējais – atrunas. Jo īpaši, ka, lai nu kuram, bet ko tādu teikt [Martinam] Dukuram?! Viņš ar mums trenējās laikam 15 gadus, gan ar Saņu [Aleksandru Tretjakovu], gan ar mani, un mūs pazīst personīgi. Domāju, ka pie vainas ir aizvainojums. Sezonas sākumā runāju ar Daini Dukuru, viņš man daudz ko izteica politikas sakarā: "Kur tik pagriezies, visur Krievija!" Šis boikots – domāju, ka tas ir tikai viens no iemesliem.

Principā neko jaunu Maklārens sava ziņojuma otrajā daļā nepateica. Vienkārši troksnis ir lielāks, nekā tas bija pēc pirmās daļas. Bet ne pierādījumu, ne konkrētības nav, savukārt par ikvienu var uzrakstīt jebko. Biju izlasē [Čudinovs Soču olimpiskajās spēlēs ieguva piekto vietu - A.S.] un varu pateikt, ka visas apsūdzības skeletonistu virzienā ir pilnīgas muļķības."

Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs: "Viņiem ir visas tiesības nebraukt uz pasaules čempionātu. Tas ir viņu lēmums, tādēļ pat negrasos to apspriest. Ir citas cienīgas valstis, kuras atbrauks uz Sočiem un cīnīsies par pasaules čempiona nosaukumu. Tam pierādījums ir Pasaules kausa pirmais posms Vistlerā, kad Latvijas pārstāvji netika uz goda pjedestāla. Ja viņi sevi uzskata par labākajiem pasaulē, brāļiem Dukuriem sava meistarība ir jāpierāda jebkurā trasē.

Interese par pasaules čempionātu [Sočos] nekādā mērā nekļūs mazāka, ja neatbrauks viens cilvēks [Martins Dukurs], kurš izteicis vēlmi nepiedalīties. Tagad jau ir izaugušas tādas valstis kā Dienvidkoreja – kā jūs redzējāt, viņu pārstāvis [Sunbins Juns, kurš uzvarēja Pasaules kausa pirmajā posmā] vienmēr ir labāko trijniekā. Viņi ir mūsu galvenie konkurenti, kuri pasaules čempionātā cīnīsies par pirmajām vietām. Un ceru, ka viņi nostartēs cienīgi."

Krievijas sporta ministrs Pavels Korobkovs: "Cita viedokļa kā vien negatīva šajā sakarā nemaz nevar būt. Uzskatu, ka sporta un sacensību aizvadīšanas jautājumi nedrīkst tikt iejaukti šādās lietās. Man nav saprotami tamlīdzīgi paziņojumi. Jo vairāk, ka bija gan organizatoru, gan starptautiskās federācijas paziņojumi, ka pasaules čempionātā viss, tai skaitā arī dopinga kontrole, atbildīs starptautiskajiem standartiem. Mēs tam gatavojamies, aicinām visus ciemos un gaidām visu valstu pārstāvjus. Man grūti runāt latviešu vietā, bet man šķiet, ka boikots nav sportiska metode. Tādai sportā nevajadzētu būt. Šo etapu sports nogāja jau astoņdesmitajos gados, tādu negatīvu piemēru bija pietiekami. Domāju, ka tādā veidā sportisti soda paši sevi."

Izmantotie resursi:
Скелетонисты Дукурсы должны показывать...
Отказ одного участника не снизит интерес к ЧМ...
Латвийские скелетонисты не умеют проигрывать и...
Мнение о бойкоте ЧМ скелетонистами Латвии может...

1 2 3 4 5 6 7 235 komentāri
Slēpts komentārs: januseks88

  +7 [+] [-]

, 2016-12-12 11:26, pirms 7 gadiem
Čudinovs vispār lielais uzvarētājs..Lai pats kaut ko uzvar,un tad komentē..
Zubkovs pat nezin,kas notika ar Martinu pirmajā posmā,un mūld..Pats ar visā skandālā iekšā,un turpina murmināt..
Slēpts komentārs: dzo_tanto

 +18 [+] [-]

, 2016-12-12 11:27, pirms 7 gadiem
Krievi savā elementā.
Protams, ka zaudēt, apzinoties par pretinieka šmaukšanos, nevēlas neviens.

Šai konkrētā gadījumā vairāk ir jautājums- kurš patiesībā ar kuru trenējās? Dukuru ģimene ar krieviem, jeb tomēr, ņemot vērā ka krievi trenējas Siguldā, krievi ar Dukuru ģimeni? Pie kam,visticamāk, no Dukuriem daudz ko nošpikoja un iemācījās.

Plus krievi par PČ Sočos runā/raksta, kā jau notikušu faktu, un nevis kā par faktu, ka pastāv ļoti liela iespēja, ka šis PČ Sočos nenotiks.

 +17 [+] [-]

, 2016-12-12 11:27, pirms 7 gadiem
Jā,jā...vienreiz apzagām, brauciet pie mums atkal - vēlreiz apzagsim! ..gudrais mācās no savām kļūdām, bet muļķis uzkāps grābeklim otreiz..

 +11 [+] [-]

, 2016-12-12 11:28, pirms 7 gadiem
januseks88 rakstīja: Ja godīgi tad taisnība viņiem ir
Savicku Jurka, tas tu?

 +15 [+] [-]

, 2016-12-12 11:29, pirms 7 gadiem
Tas tik būtu joks, ja Čudinovs pateiktu- "biju izlasē un varu apgalvot, ka krāpšanās notika pēc pilnas programmas, bet tā kā neviens neko konkrētu pierādīt nevar, tad neredzu problēmu un visas apsūdzības ir pilnīgas muļķības"

  +9 [+] [-]

, 2016-12-12 11:30, pirms 7 gadiem
Sergej (А0152), labāk pastāsti kā Sočos garšoja Rodčenkova steroīdu kokteilis? Medaļai gan ar to bija par maz, jo skeletonā arī braukt jāmāk...

https://www.sports.ru/tribuna/blogs...
https://www.ipevidencedisclosurepac...

  -2 [+] [-]

, 2016-12-12 11:30, pirms 7 gadiem
Namejs9999, Dukuri pārdeva Tretjakovam kamanas par 15 kilo € pirms Vankuveras ...šim bronza, Tomass ceturtais

 +13 [+] [-]

, 2016-12-12 11:33, pirms 7 gadiem
Visu cieņu Dukuriem. Par to dopingu jau krievi paši izrunājās, tagad tēlo nevainīgus jēriņus. Kamēr tas notiek valstiskā līmenī (uzvara par katru cenu), godīgiem sportistiem tur nav ko darīt. Lai jau Tretjakovs paņem zeltu un sit plaukstas, ja vien sirdsapziņa atļauj.

  +6 [+] [-]

, 2016-12-12 11:33, pirms 7 gadiem
Atbalstu nebraukšanu uz PČ Sočos. Dukuriem nekas nevienam nav jāpierāda. Cerams bobslejisti ar nebrauks, izlaidīs vienu PČ un nekas, patrenēsies kautkur eiropā. Ja neprot pa "česnamu" tad, lai paši sev kar kaklā medāļus.

 +10 [+] [-]

, 2016-12-12 11:33, pirms 7 gadiem
Ko gan krievi citu lai saka? Paši liek mīksto visiem sportiskajiem principiem, bet kā viņiem uzliek mīksto tā činkst pa visu pasauli. Pilnībā atbalstu Dukuru lēmumu un ceru, ka pietiekami daudzi uzliks mīksto PČ Sočos. Vispār jau federāciju līmenī bija jāatceļ visi lielie sporta pasākumi Krievijā. Lai krievu sportisti rij ko grib un paši savā sulā vārās!

  -4 [+] [-]

, 2016-12-12 11:36, pirms 7 gadiem
Boikots bútu attaisnojams ,ja....bútu jau tagad 100% pierádits par Tretjakova dopinga lietošanas faktu. Pagaidám tas vél nav......un tá ir ļoooti būtiska nianse.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-12 11:38, pirms 7 gadiem
Dukuri pareizi izdarīja, parāda attieksmi, bet urlāniem ta nepatīk, ka kāds uzliek mīksto viņiem, un ir pats savu domu un ķermeņa pavēlnieks

     [+] [-]

, 2016-12-12 11:38, pirms 7 gadiem
Un vēl...krievi ne tikai apzaga Sočos Martinu un Tomasu, bet piečakarēja arī Daini...viss liecinàja, ka Dainim tiks piedāvāts pēc olimpiādes Soču trases saimnieka tituls... Dainis uzrakstīja atlūgumu no Siguldas, sūtīja savus labākos čaļus sakārtot trasi, pats jau ar vienu kàju bija Sočos...bet krievi piečakarēja, paņēma zeltu olimpiàdē un aizmirsa par solījumiem... Dainim atlika atgriezies Siguldà ...un, jà - es to visu nosapņoju!

  +9 [+] [-]

, 2016-12-12 11:39, pirms 7 gadiem
januseks88 rakstīja: Ja godīgi tad taisnība viņiem ir
Ja godīgi, tad, piemēram, Zubkovam jau nu absolūti nav taisnība, jo par viņu krīt ļoti nopietna ēna dopinga lietošanā, bet kā zināms, tad dopingu rij tieši tie,kuri neprot zaudēt ar godu, un viņi ir gatavi uz visu,lai tikai uzvarētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-12-12 11:46, pirms 7 gadiem
Neapskaužu Tretjakovu, ja PČ notiks Sočos un viņš uzvarēs. Kā viņš, saņemot apsveikumus, katra otrā sveicēja acīs, lasīs: "Jā, bet ja Dukuri būtu startējuši...".

 +11 [+] [-]

, 2016-12-12 11:49, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: goda vīri tā nedara.. goda vīri risina visus jautājumus trasē ar rezultātiem...
Lai tik turpinās balagāns ne par ko, brīnums kā vispār ko tādu tiražē..
Krieviem vispār vajadzēja ar smīnu visu šo ignorēt. Lai nav stulbu rakstu sporta portālos, par kaut kādiem boikotiem utmldz
Velti Tu visu savu mūžu, ģimenes līdzekļus skeletonam un tad izsakies. Dukuri vislabāk no mums zina skeletona virtuvi.

  +6 [+] [-]

, 2016-12-12 11:49, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: goda vīri tā nedara.. goda vīri risina visus jautājumus trasē ar rezultātiem...
Lai tik turpinās balagāns ne par ko, brīnums kā vispār ko tādu tiražē..
Krieviem vispār vajadzēja ar smīnu visu šo ignorēt. Lai nav stulbu rakstu sporta portālos, par kaut kādiem boikotiem utmldz
Dukuri ir goda vīri, ko nevarētu teikt par tevi, plašās dopinga lielvalsts aizstāvi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-12-12 12:02, pirms 7 gadiem
Pļerņambučaņo, gribēju rakstīt:"Ieslēdz smadzenes un padomā!", bet atcerējos, ka tādiem putinososiem kā tev, tādu nav.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-12 12:02, pirms 7 gadiem
Secinājumu un variantu daudz, katram taisnība sava, spriedumi un nostāja arī sava. Ko krievam citu darīt - atzīties ka dopingojuši - nu skaidrs ka neatzīsies ,tātad kaut kādas atrunas jāmeklē un kaut kas jāsaka. Nu ja tagad ( bez latviešu puikām) vinnes Tretjakovs bus vienas runas - ja vinnee korejietis, tad njemot vera ieporiekšejo posmu varetu skalji teikt, ka luk korejietis stiprakais ... Un es nemaz nebrinishos ja šitā vietas tur arii buus - Tretjakovs paliks otrais

  +2 [+] [-]

, 2016-12-12 12:02, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: jA ESI LABĀKS, PARĀDI TRASĒ KO VARI

viņu laiks ir pagājis ! Sporta veids viņiem neinteresē , un tagad tas ir redzams ..
Vecais, tu pēdējās smadzenes esi nodzēris???

  +3 [+] [-]

, 2016-12-12 12:06, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: goda vīri tā nedara.. goda vīri risina visus jautājumus trasē ar rezultātiem...
Lai tik turpinās balagāns ne par ko, brīnums kā vispār ko tādu tiražē..
Krieviem vispār vajadzēja ar smīnu visu šo ignorēt. Lai nav stulbu rakstu sporta portālos, par kaut kādiem boikotiem utmldz
Domas gigants, jau uzspīdēja kā advokāts Savickim. Augsta klase. Goda vīri tā nedara.... Goda vīri krievi godīgi blēdījās Soču trasē, nepietika ar dopingu, vēl bija brīnumi ar laika mašīnu, kur viņiem pazuda desmitdaļas. Tikpat godīgi viņi uzrāvās Rio. Seulā viņiem bija noenkurots kuģis, kur tajos laikos paša krieva vismodernākā laboratorija pārpārbaudīja, vai pirms starta tīrs. Ja kas bija misējies, tad "traumas" dēļ uz starta neizgāja....

     [+] [-]

, 2016-12-12 12:07, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Varbūt kāds specs var izskaidrot, kā dopings palīdz šļūkt ātrāk pa reni?
Tev to nesaprast nav ar pieri sienā skriet

  -1 [+] [-]

, 2016-12-12 12:10, pirms 7 gadiem
Episkopam ar palīgskolas izglītību pilnīgi loģiski, skaidrojuma un analīzes nav. Taču bērnībā ostītā līme nav atņēmusi viņa smadzenēm spēju demonstrēt savu bezspēcību apsaukājot citus.

     [+] [-]

, 2016-12-12 12:11, pirms 7 gadiem
Teicams skaidrojums-tev to nesaprast.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-12 12:34, pirms 7 gadiem
Protams, ka neprot zaudet - trukst zaudesanas prakses, Jo zaudejis apmeram 5 sacensibas pa 7 gadiem

  +6 [+] [-]

, 2016-12-12 12:39, pirms 7 gadiem
Grozi, kā gribi visas diskusijas visā pasaulē, t.i, spekulācijas izriet tikai no šī slavenā ziņojuma, proti, uzvārdu nesaukšanas, nepubliskošanas. Patiesībā Maklarens visu izvērta vēl ļaunāk, radot pamatu daudzām bezjēdzīgām sarunām. Uzvārdus ar pierādījumiem studijā un punkts, visiem būs skaidrs, kas, kur krāpās. Tajā pašā Armstronga lietā, arī pēc vairākiem gadiem, kad tas tika atklāts - neviens taču nesauca "kādam slavenam ASV riteņbraucējam", "kādam ASV sporta sistēmas atlētam". Bija konkrēts vārds un uzvārds, diskvalifikācija, titulu atņemšana un visiem viss bija skaidrs.

Te var biški saprast arī krievus, ko gan viņiem teikt, ja tiek apsūdzēta kaut kāda sistēma. Uzvārdus sauciet.

p.s. Martina zelts palika Vankūverā, Sočos 2014.gadā tā atstarpe bija tik liela, ka sazin kāds dopings tur krievam bija jārij. Pietam tā desmitdaļas atstarpe startā ar Martinu viņam ir konstanta jau 10 gadus. Tad jau sanāk, ka viņš 10 gadus lieto, ja pēc tāda principa. Nu nebija tā, ka Tretjakovs PK skrien lēnus startus, bet pēc tam OS kā fenikss no pelniem skrien labi. Viņš visu laiku skrien labi, tas ir fakts.

  +5 [+] [-]

, 2016-12-12 12:39, pirms 7 gadiem
Dukuri negrib braukt uz vietu, kur vinus apzaga visas pasaules acu priekshaa. Ko te nesaprast??

     [+] [-]

, 2016-12-12 12:40, pirms 7 gadiem
Skatos, vates pikas smilkst, kā jau sportacentrā ierasts.

  +4 [+] [-]

, 2016-12-12 12:43, pirms 7 gadiem
Par Zubkova teikto, ka mūsu skeletonisti nav topā... nu 7 pasaules kausa kopvērtējuma uzvaras pēc kārtas, domāju parāda pretējo. Un neviens nav teicis, ka vēl kāds neatsakās, kas būtu tikai loģiski.
1 2 3 4 5 6 7 235 komentāri