Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M. Dukurs pēc operācijas atsācis skriet, renes sportisti iemēģina estakādi

Ints Megnis
Ints Megnis

M. Dukurs pēc operācijas atsācis skriet, renes sportisti iemēģina estakādi
Martins Dukurs un Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šīs nedēļas sākumā kamaniņu sporta, bobsleja un skeletona atlēti izmēģinājuši Siguldas trases starta estakādi, aizvadot pirmos treniņus uz ledus, tikmēr pasaules titulētākais skeletonists Martins Dukurs veicis pirmos skriešanas treniņus pēc operācijas, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Siguldas trases direktors un Latvijas skeletona izlases treneris Dainis Dukurs.

Pirmdien Siguldas trasē viesojās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, bet Dainis Dukurs atklāj, ka tas bija pakārtots Zinību dienai un iespējamā 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu ledus trašu sacensību rīkošana Siguldā nebija vizītes prioritārā tēma.

"Viņš pirmajā skolas dienā bija izvēlējies apmeklēt Siguldu. Vispirms bija Siguldas Valsts ģimnāzijā, kur teica uzrunu, bet pēc tam izmantoja iespēju un apmeklēja arī Nacionālo sporta bāzi, kas ir Siguldas trase. Protams, runājām arī par iespējamo olimpisko spēļu rīkošanu, viņš izstaigāja trasi, uzzināja, kas būtu jādara, lai mēs būtu nopietni konkurenti," saka Dukurs.

Līdz šim pēdējais nozīmīgais notikums saistībā ar Latvijas kandidēšanu ir augusta sākumā notikusī trasi projektējušo vācu inženieru vizīte. "Viņi pie sevis arhīvā atraduši dokumentus, kā arī mūsu arhīvā atrada, kas viņus interesēja. Vācieši snieguši pirmo atzinumu, ka trase ir pārbūvējama. Tagad gaidām, lai viņi dotu papildus informāciju, lai uz oktobra sākumā gaidāmo Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Ģenerālo asambleju Buenosairesā būtu dokumentu pakete un Latvijas puse varētu atbildēt uz visiem jautājumiem. Dokumentu paka, ko viņi paņēma no mums, bija pusmetra augstumā."

Uz 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanu šobrīd pretendē Stokholma, kuras partnere būtu Sigulda, Kalgari pilsēta Kanādā, Saporo Japānā, Erzuruma Turcijā, kā arī Itālija, kur starp kandidātēm atrodas Milāna, Turīna un Kortīna d'Ampeco. Paredzams, ka oktobrī pretendentu loks tiks saīsināts uz 2-3 pilsētām, kuras tad sāks izšķirošo gadu ilgo cīņu par rīkošanas tiesībām.

"Tāpat cītīgi gatavojamies bobsleja un skeletona Pasaules kausam," Dainis Dukurs atgādināja, ka Latvijā populāro sporta veidu Pasaules kausa sezona jaunajā sezonā sāksies tieši Latvijā. "Zem pirmās virāžas būvējam iesildīšanās celiņu, kas ienāca prātā pēdējā brīdī. No lielajiem darbiem vēl atlicis izbūvēt lielāku finiša rampu, bet to darīsim vēlāk."

"Mums ir tik forši līdzjutēji, ka gribam, lai viņi nāk. Mērķis nav nopelnīt, bet gan aicināt, lai viņi ir ar mums. Jo vairāk līdzjutēju būs, jo mums grūtāk strādāt, tomēr viņi to ir pelnījuši," Siguldas trases direktors saka, ka sacensībās nebūs ieejas maksas, atminoties, ka visvairāk apmeklētāju Siguldas trase piedzīvoja pagājušā gadsimta beigās, kad zem "Apollo" zīmola notika Ziemas spēles. Tāpat viņš izcēla bobsleja federācijas taisītos sezonas noslēguma pasākumus, kurus allaž apmeklē daudz skatītāju.

Lai sagatavotos šim Pasaules kausam, sportisti jau aktīvi trenējas un pirmdien Siguldas trasē atvērta starta estakāde.

"Martins pirmdien fizioterapeita uzraudzībā pirmo dienu skrēja pēc operācijas. Starta estakādē pirmdien pirmie treniņi bija kamaniņām, otrdien bobslejam, trešdien skeletonam. Sezona sākas vēlu, pašā trasē ledus būs oktobra sākumā," komentē Dainis Dukurs, atklājot, ka šosezon Latvija Pasaules kausā skeletonā vīriem plāno braukt ar trim sportistiem, vismaz Siguldā blakus Martinam un Tomasam Dukuriem stājoties Ivo Šteinbergam. "Pirmajā posmā tam vajadzētu būt Ivo, jo Kristam [Netlaus] uzdevums ir Eiropas kausa kopvērtējums. Ar startiem Pasaules kausā viņam būs grūti nopelnīt maizīti jeb Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu. Pagājušajā sezonā viņš tur triumfēja kopvērtējumā, bet šogad atpakaļ būs vācieši un gaidāma riktīga cīņa, būtu labi tikt trijniekā."

"Runājot par pašiem jaunākajiem skeletonistiem, Elvis Veinbergs gatavojas Jaunatnes Olimpiādei. Viņš jau pērn piedalījās vienā Eiropas kausa posmā, kurā atbrauca 14. vietā. Viņš uzrāda labas pazīmes," saka Dainis Dukurs. Šovasar skeletona nometne vairs nestrādā kopā un, piemēram, Leldi Priedulēnu trenē Mareks Mezencevs. "Šovasar ir vieglāk trenēties, jo iepriekš ļoti daudz uzmanības veltījām visam, kas notiek apkārt. Protams, arī tagad palīdzēsim pašiem mazākajiem sportistiem, junioriem, bet šogad pienākumi sadalīti citādāk. Katrs atbild par saviem cilvēkiem. Tomēr sarkanas līnijas nav novilktas - visi ir Latvijas skeletona komandā."

Dainis Dukurs izteica nožēlu, ka Ivo Pakalns atteicies no darba turpināšanas Kanādas skeletona izlasē, jo tad latvieši varētu reāli cerēt uz iespēju vairāk patrenēties Vistleras trasē pirms nākamajā pavasarī gaidāmā pasaules čempionāta. "Viņa palikšana tur mums būtu bijis baigais ieguvums, jo Vistlerā notiks nākamais pasaules čempionāts. Tad mēs, iespējams, varētu iegūt vēl papildus treniņus, jo oficiālajos treniņos bieži laiki atšķiras vairākas sekundes no tiem, kas ir sacensībās. Šobrīd Ivo ir brīvmākslinieks. Iepriekšējā sadarbība viņiem bija veiksmīga, varbūt tomēr viņš vēl pastrādās pie kanādiešiem."

  -2 [+] [-]

, 2018-09-06 10:18, pirms 6 gadiem
Žēl, 42 gados jau vairs neuzstumsi kamanu, varbūt kāds no mūsu jaunajiem varēs tāpat kā citi sportisti savās mājās

  +3 [+] [-]

, 2018-09-06 10:45, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Žēl, 42 gados jau vairs neuzstumsi kamanu, varbūt kāds no mūsu jaunajiem varēs tāpat kā citi sportisti savās mājās
jā,bet atšķirība ir tā,ka mūsu trasi tie konkurenti būs nošļukājuši 8 gadus līdz OS sacenēm,kamēr visu iepr. mājinieku trasēs bija pieejami tik padsmit braucieni,lai iepazītu OS trasi

  +2 [+] [-]

, 2018-09-06 10:46, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: jā,bet atšķirība ir tā,ka mūsu trasi tie konkurenti būs nošļukājuši 8 gadus līdz OS sacenēm,kamēr visu iepr. mājinieku trasēs bija pieejami tik padsmit braucieni,lai iepazītu OS trasi
Var jau mazliet pamainīt un tiks arī, cik saprotu, lai varētu arī bobi braukt

  -4 [+] [-]

, 2018-09-06 10:54, pirms 6 gadiem
ko nozime renes?

  +4 [+] [-]

, 2018-09-06 11:32, pirms 6 gadiem
No raksta:
..."komentē Dainis Dukurs, atklājot, ka šosezon Latvija Pasaules kausā skeletonā vīriem plāno braukt ar trim sportistiem, vismaz Siguldā blakus Martinam un Tomasam Dukuriem stājoties Ivo Šteinbergam."

Šosezon pirmoreiz ir unikāla iespēja startēt ar trim sportistiem pasaules kausā, bet vēl ir kaut kādas diskusijas??!! Nav taču zināms, vai Dukuri turpinās startēt līdz nākamajai olimpiādei, jāsāk "iebraukt" taču jaunos - Šteinbergu un Netlauu. OK, Netlaus tiek virzīts uz Eiropas kausu. Nu tad Šteinbergs brauc uz visiem PK posmiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-09-06 13:17, pirms 6 gadiem
Kas viņam tika operēts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-09-06 14:09, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: Kas viņam tika operēts?
Ceļgals. https://www.diena.lv/raksts/sports/...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 15:17, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: Kas viņam tika operēts?
Nu čista, uzbliež rakstu un tādu informāciju izlaiž....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-09-06 17:09, pirms 6 gadiem
Vai Dainis joprojām ārdās un gaida OS zelta medaļu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja