Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

M. Dukurs: "Mērķis ir tikai viens - 2022. gada Pekinas olimpiskās spēles"

M. Dukurs: "Mērķis ir tikai viens - 2022. gada Pekinas olimpiskās spēles"
Martins Dukurs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu skeletonists Martins Dukurs mēnesi pirms jaunās sacensību sezonas sarunā ar Sportacentrs.com izteicās, ka pagājušajā sezonās zemapziņā startējis ar domu, ka šī ir viņa pēdējā sezona sportā, taču dzīve cilvēku plānos mēdz ieviest korekcijas.

Vai pirms gada Martins būtu iedomājies, ka 2018. gada rudenī atkal sēdēs pirmssezonas preses konferencē un runās par turpmāko karjeru. 34 gadus vecais sportists pēc maza pauzes atzīst - domāju, ka nē. "Tobrīd pie sevis domāju, ka atlicis vēl viens gads, pēc kura dzīvē būs jādara kaut kas cits. To, ka būs grūti aiziet, es labi apzinājos. Par to man bija teikuši daudzi. Bet es iekšēji domāju - ja reiz saku, tad saku, neļurkāšos."

"Principā jau Pasaules kausa posmos zemapziņā startēju ar domu, ka šī ir mana noslēdzošā sezona. Bet vari jau plānot, ko un kā gribi, taču dzīve ievieš savas korekcijas," skaidro Martins. "2017. gadā pēc pasaules čempionāta Kēnigszē biju ļoti pārliecināts, ka pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm beigšu karjeru. Tobrīd likās, ka esmu sevi izsmēlis. Vairs negribu un arī neredzu, ka varētu braukt ilgāk par olimpisko sezonu."

Pēc olimpiskajām spēlēm, kurās Martins ieguva ceturto vietu, bija sarunāts ar Rodžeru Lodziņu, ka viņš palīdzēs ar jauno kamanu testēšanu. "Neviens apkārt īpaši nejautāja. Ja būtu bijuši jautājumi, iespējams, būtu ieslēdzis spītu un teicis, ka tas ir viss. Taču soli pa solim mani ierāva atpakaļ. Paveicām apjomīgu darbu. Nav jau tik viegli atvadīties."

"Nevarētu teikt, ka kaut ko atradām, taču ir cits virziens. Izskatās, ka esam atraduši kādas lietas tieši aukstākiem laika apstākļiem, kuros parasti mums kamanas negāja. Neteikšu, ka ir baigā izaugsme, kas mērāma sekunžu desmitdaļās, bet virziens ir pareizs. Esam guvuši vērtīgas atziņas," saka Dukurs.

Jūlija beigās viņam tika veikta meniska operācija, kā dēļ vasaras/rudens periodā divus mēnešus nav sanācis trenēties tā, kā ieplānots. "Pirms tam jau biju solīdi notrenējies, sāku kāpt iekšā formā, bet pašās jūlija beigās atnācu uz treniņu un sajutu, ka celis īd. Pēc treniņa sāpes saasinājās un nākamajā dienā pat nevarēja atnākt uz treniņu. Vēl pāris dienas novilku, jo domāju, ka vienkārši esmu samocījis celi, taču labāk nepalika, tādēļ uztaisīju izmeklējumus. Pēc pāris dienām jau biju uz operāciju galda. Tagad pašsajūta ir OK. Fiziskā forma vēl kavējas, bet tas ir laiks jautājums. Noķeršu."

Runājot par sezonas mērķiem, Dukurs norāda, ka ļoti gribētu strādāt tieši pie jaunajām kamanām, mēģināt kaut ko testēt un mainīt. "Vienreiz esmu nobraucis arī ar veco, olimpisko tehniku, salīdzināju ar jauno. Jā, ir ērtāk braukt, arī laiks būtiski neatšķiras, taču nākotnes vārdā pareizāk būtu izmantot jaunās kamanas. Arī tēvs saka - ņem vecās un brauc, bet mani vairāk interesē jaunās. Nesaku, ka vecās ir sliktas, taču vēlos kaut ko attīstīt. Zinu trases, kurās vecās kamanas neskrien tik labi. Varbūt jaunās tajās trasēs uzrādīs labākas īpašības. Vismaz sapratīšu virzienu, kurp doties, ieraugot nākamo olimpisko trasi. Diez vai man būtu baigā motivācija uzvarēt pasaules čempionātā. Mērķis ir tikai viens - 2022. gada Pekinas olimpiskās spēles."

Pirms iepriekšējās sezonas Dukurs paredzēja, ka pēc olimpiskajām spēlēm skeletonā globāli varētu iestāties stagnācijas process. "Redz, ir tāda jocīga sajūta, jo atsevišķas nācijas strādā tikai uz olimpiskajām spēlēm. Pasaules kausos un pasaules čempionātos viņi konkurentus iemidzina, bet olimpiādē iznāk laukā. Sezonas laikā šķiet, ka esi turpat vien blakus un viss ir kārtībā, bet patiesībā nekas nav kārtībā. Tā ir mānīgā lieta, kas pērn lika domāt, ka stagnācija jau ir iestājusies. Taču visi attīstās, iet uz priekšu. Netaisos tagad baigi spēlēt paslēpes, tomēr ir skaidrs - ja atradīšu acīmredzamus uzlabojumus, tad nevilkšu tos laukā katros mačos. Bet tā jau ir mazākā problēma. Galvenais ir kaut ko atrast. Tad jau izdomāšu, kā rīkoties."


, 2018-11-03 11:23, pirms 5 gadiem
Mēģinu iztēloties to emociju eksploziju, kas būs Martinam (un arī viņa līdzjutējiem), ja izdosies Pekinā izcīnīt zeltu. Tas īstenībā ir pilnīgi neticami, ka viņš nebeidza karjeru un pieņēma šo izaicinājumu. Tie taču ir četri gadi, neskaitāmi treniņi, treniņbraucieni, sacensības, pārbraucieni, darbs ar sponsoriem utt. Lai izdodas!
, 2018-11-03 11:44, pirms 5 gadiem
Es uzskatu, nav tur visi pasaules kausi jābrauc Dukuram, bet nopietns darbs jāizdara, lai OS būtu zelta medaļa!
, 2018-11-03 12:24, pirms 5 gadiem
nu ko viņš tur muld par tām britu paslēpēm PK...lielais panākums sanāca tikai tāpēc,ka OS mājinieku komandā strādāja Bromlijs,jebkurā citā trasē Pārsons būtu max savās ierastajās 10-nieka beigās...
, 2018-11-03 14:12, pirms 5 gadiem
Ja Siguldā būs 26.g. olimpiāde, brāļiem nāksies nobraukt vēl vismaz 4 gadus. veiksmi !
, 2018-11-03 17:30, pirms 5 gadiem
Nu nebūs vairs un dēļ trakā tēva. Vajadzēja domāt par sportu nevis politiku un citiem dunci grūst mugurā, medaļas jau dalīt, kas nepienākas. Tagad nekad vairs nebūs.
, 2018-11-03 17:36, pirms 5 gadiem
Abrrags rakstīja: Nu nebūs vairs un dēļ trakā tēva. Vajadzēja domāt par sportu nevis politiku un citiem dunci grūst mugurā, medaļas jau dalīt, kas nepienākas. Tagad nekad vairs nebūs.
Apkaunoja paši sevi !
, 2018-11-03 18:34, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Mēģinu iztēloties to emociju eksploziju, kas būs Martinam (un arī viņa līdzjutējiem), ja izdosies Pekinā izcīnīt zeltu. Tas īstenībā ir pilnīgi neticami, ka viņš nebeidza karjeru un pieņēma šo izaicinājumu. Tie taču ir četri gadi, neskaitāmi treniņi, treniņbraucieni, sacensības, pārbraucieni, darbs ar sponsoriem utt. Lai izdodas!
Viņš jebkurā gadījumā paliks kā labākais! Viņš būs pateicis, ka ir izdarījis visu, kas bija viņa spēkos ar tīru sirdsapziņu. LAI IZDODAS!!!!
, 2018-11-03 19:18, pirms 5 gadiem
Cik simboliski, ka rusofobiem zelts aizgāja gar degunu arī Korejā.
, 2018-11-03 19:41, pirms 5 gadiem
Dukuru dzimta - pasaules skeletona leģendas !
, 2018-11-03 19:42, pirms 5 gadiem
Interesanti, vai uz apvārkšņa nav parādījies kāds skeletonists- ķīnietis ar superpotenciālu?...
, 2018-11-03 20:10, pirms 5 gadiem
uzstādījums- Olimpiskās spēles, ir galīgi garām! nevajag kāpt uz vecajiem grābekļiem !
, 2018-11-03 20:24, pirms 5 gadiem
Vēl jau pēc tam Siguldā pēc olimpiskā sudraba jāaizbrauc, zaudējot kādam zviedru mežcirtējam vai pažarniekam.
, 2018-11-03 21:01, pirms 5 gadiem
Neburiet drāmu!
, 2018-11-03 23:52, pirms 5 gadiem
Kāpēc gan kopā ar LOK nepaslaukt valsti vēl, piesedzoties ar banālo un absolūti nepatieso apgalvojumu par Latvijas vārda nešanu pasaulē.
, 2018-11-04 09:39, pirms 5 gadiem
Visi dukuri ir valsts slaucēji.
, 2018-11-04 14:25, pirms 5 gadiem
huters rakstīja: Dukuru dzimta - pasaules skeletona leģendas !
Pasaules kausā jā.
, 2018-11-04 15:02, pirms 5 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Pasaules kausā jā.
Vispār. Martins ir visu laiku labākais.
, 2018-11-04 17:23, pirms 5 gadiem
Tā tik būs hohma ja vīriešu skeletonā uz Pekinu aizbrauks tikai abi Dukuri.
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.