Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Dukuri sezonai gatavojas Latvijā, viņus trenē arī Arhipovs

Jānis Pārums

Dukuri sezonai gatavojas Latvijā, viņus trenē arī Arhipovs
Martins, Dainis un Tomass Dukuri
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Cītīgi jaunajai skeletona sezonai gatavojas brāļi Dukuri – gan olimpiskais vicečempions, Pasaules kausa ieguvējs, pasaules un Eiropas čempions Martins, gan viņa vecākais brālis, Eiropas vicečempions un vairāku Pasaules kausa kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs Tomass.

Skeletona sezonai gatavojas ne tikai Martins un Tomass, bet arī Lelde Priedulēna un Dāvis Dreimanis, portālam Sportacentrs.com atklāja skeletonistu treneris Dainis Dukurs. Priedulēna, tāpat kā Dukuri, brauks Pasaules kausā, savukārt Dreimanis varētu piedalīties vairākos Eiropas kausa posmos. Turklāt komandai pievienojies arī fiziskās sagatavotības treneris – šis darbs uzticēts bijušajam bobslejistam Mihailam Arhipovam, kurš savainojuma dēļ karjeru ir beidzis.

"Piesaistot Mihailu mums veidojas laba komanda. Pašreizējie rādītāji ir labi, jau šobrīd viņa piesaistīšana nesusi augļus. Man patīk viņa attieksme, interese un aizrautība, ar kādu viņš strādā. Viņa pienesums ir liels. Dalos ar Vankūveras olimpiādē nopelnīto prēmiju. Esam vienojušies, ka līdz marta beigām strādāsim kopā, bet centīšos viņu paturēt komandā arī turpmāk, ja to atļaus finanses," atzina Dukurs.

Jau divas nedēļas skeletonisti trenējas starta estakādē, bet nometnes ārpus valsts nav paredzētas. Dukurs norādīja, ka labāk taupīt līdzekļus un naudu atstāt Latvijā, jo viss nepieciešamais, lai sekmīgi sagatavotos sezonai viņiem ir.

Dainis Dukurs arī atklāja, ka gaidāmajā sezonā brāļi brauks ar citiem skeletoniem nekā iepriekš: "Martinam būs pirms Vankūveras taisītās kamanas, kuras toreiz nobijāmies izmantot, bet šoreiz paeksperimentēsim. Kamanas, ar kurām Martins lieliski nobrauca iepriekšējo sezonu, pataupīsim Sočiem. Tomass šogad brauks ar pilnīgi jaunām kamanām. "

"Treniņos Tomass izskatās ļoti labi, pagaidām ir ātrāks par Martinu, kurš pirms pusotra mēneša savainoja ceļgalu, tāpēc pagaidām nevar trenēties ar pilnu spēku, mēs viņu nedaudz piebremzējam, lai līdz sezonas sākumam viņš ir pilnībā vesels. Startā pielikusi ir arī Lelde," piebilda Dukurs.

Pasaules kausa sezona [bobslejā un skeletonā] sāksies novembrī ar trim posmiem Ziemeļamerikā. Pirmais no tiem notiks Leikplesidas trasē ASV no 8. līdz 10. novembrim.

  +7 [+] [-]

, 2012-09-03 00:22, pirms 12 gadiem
vismaz kāds labums kad tuvojas ziema

  +7 [+] [-]

, 2012-09-03 00:54, pirms 12 gadiem
ui ka nevaru sagaidīt bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sezonu. prieks ka ltv7 rādīs, vismaz sestdienās un svētdienās būs ko darīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-03 13:30, pirms 12 gadiem
nevaru vien sagaidīt sezonas sākumu

  -1 [+] [-]

, 2012-09-03 19:40, pirms 12 gadiem
Nevaru vien sagaidīt,kad bobsleju un skeletonu sāks rādīt tikai viasat sport baltic...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-03 21:07, pirms 12 gadiem
WTF? LOK nevar iedot naudu skeletonistu fiziskās sagatavotības trenerim?
Kam tad dot, ja ne PČ un kausa uzvarētājam?

  +1 [+] [-]

, 2012-09-03 22:04, pirms 12 gadiem
LEdgars, 21:07, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
WTF? LOK nevar iedot naudu skeletonistu fiziskās sagatavotības trenerim?
Kam tad dot, ja ne PČ un kausa uzvarētājam?

paskatijos LOV sastavu ziemai kads brinums vislielaka skaita parstaveti kamaninieki kuru rezultati nevaretu teikt ka baigi stav klat skeletonam un bobslejam. PROTAMS KA GARAKAIS NO LOK FUNKCIONARIEM ŠEIT NEBUS IESAISTITS!!!!

     [+] [-]

, 2012-09-03 22:47, pirms 12 gadiem
Nevaru sagaidīt sezonu, trenējas kārtīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja