Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Martēnam Furkādam konstatēts Epšteina-Barra vīruss

Martēnam Furkādam konstatēts Epšteina-Barra vīruss
Martēns Furkāds
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Slavenajam Francijas biatlonistam Martēnam Furkādam diagnosticēts Epšteina Barra vīruss jeb infekciozā mononukleoze.

Kā vēsta Francijas laikraksts "L'Equipe" pēc konstatētās diagnozes ārsti Martēnam Furkādam likuši "atpūsties vairākas nedēļas", kas viennozīmīgi ietekmēs biatlonista gatavošanās plānus jaunajai sezonai. Furkāds juties noguris visas vasaras garumā un piedalījies dažādās pārbaudēs, kamēr kaite atrasta. Jūlija sākumā un pēc treniņnometnes Norvēģijā viņš juties fiziski izsmelts.

"Šobrīd Martēns nevar aizvadīt intensīvus treniņus, tomēr viņš turpina regulāri nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Slimība kardināli maina viņa plānus sezonas sākumam un liek vairākas nedēļas pavadīt salīdzinošā atpūtas režīmā," teikts oficiālajā paziņojumā.

Gaidāmajā sezonā Furkāds bija plānojis startēt arī distanču slēpošanas sacensībās, taču pagaidām šis jautājums ir atlikts. Par jaunās sezonas plāniem tiks izlemts pēc tam, kad sportists būs pilnībā atveseļojies.

Epšteina-Barra vīruss ir lipīga slimība, kas izplatās ar siekalām. Tā sākas kā saaukstēšanās — kakla iekaisums, augsta temperatūra, un var radīt nopietnas tālākās veselības problēmas. 2009. gada ziemā ar šo slimību vienlaikus sasirga vairāki Latvijas biatlonisti.

Izmantotie resursi:
biathlonews.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-26 21:20, pirms 10 gadiem
Ja virsrakstā piemin konkrētu vīrusu, tad rakstā arī varētu nedaudz vairāk pastāstīt kas tas ir, kur var noķert, kādi simptomi...
, 2014-08-26 21:47, pirms 10 gadiem
, 2014-08-26 21:48, pirms 10 gadiem
KillerLoop rakstīja: Ja virsrakstā piemin konkrētu vīrusu, tad rakstā arī varētu nedaudz vairāk pastāstīt kas tas ir, kur var noķert, kādi simptomi...
pašam bija. Noķert var jebkur, izārstēt līdz galam dikti grūti, ilgs laiks vajadzīgs. Nekādu trako simptomu parastam cilvēkam (šad tad temperatūra, ik pa laikam pasāp kakls), bet gan jau sportistam vnk atņem tik ļoti vajadzīgos spēkus. Ja neuzķer un neārstē, var tikt pie hepatīta.
, 2014-08-27 01:23, pirms 10 gadiem
Noķert visvieglāk var bučojoties, tāpat iespējams - ēdot ar vienu karoti, mazākā mērā - no viena trauka...
, 2014-08-27 07:44, pirms 10 gadiem
Latvijas biatlonistu problēmas ar šo vīrusu savulaik
Vīruss ārda cerības :: Diena.lv
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.