Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Furkads: "Bjerndālens ir neparedzams. Neticu viņa vārdiem par aiziešanu"

Furkads: "Bjerndālens ir neparedzams. Neticu viņa vārdiem par aiziešanu"
Martēns Furkads noskatās, kā finišē Ūle Einars Bjerndālens
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais norvēģu biatlonists Ūle Einars Bjerndālens pēc vakardienas pēdējās PČ disciplīnas beigām izteicās, ka šis varētu būt bijis viņa pēdējais čempionāts, taču Pasaules kausa līderis Martēns Furkads šos vārdus uztvēris ar piesardzību un norādījis, ka Bjerndālens ir grūti paredzams cilvēks.

"Pagaidām viss iet uz to, ka šis bija mans pēdējais starts pasaules čempionātos," pēc masu starta sacīja 43 gadus vecais Ūle Einars Bjerndālens. "Šobrīd mans galvenais mērķis ir 2018. gada olimpiāde. Bet pēc tam piedalīties vēl pasaules čempionātos neredzu lielu jēgu."

Visu laiku titulētākais biatlonists gan uzsvēra, ka vēl neko konkrēti nav izlēmis, taču atgādināja, ka jau iepriekš izteicies - šis pasaules čempionāts viņam ir pēdējais. "Pagaidām izstrādātais plāns ir spēkā, proti, beigt karjeru pēc 2018. gada olimpiādes Dienvidkorejā," sacīja Bjerndālens Norvēģijas televīzijai.

Bjerndālens savus nolūkus paskaidroja ar to, ka joprojām vēlas cīnīties tikai par pašām augstākajām vietām. Lai arī viņš neredz šķēršļus augstā līmenī startēt vēl 2-3 gadus, taču netaisās to darīt tikai darīšanas pēc.

Francijas biatlonists Martēns Furkads gan Bjerndālena nodomus uztvēra skeptiski: "Es jau iepriekš domāju, ka Soču olimpiāde būs Bjerndālena pēdējās sacensības viņa karjerā. Tāpēc tagad viņa vārdiem par nākotni es tik vienkārši vairs neticēšu."

"Bjerndālens ir neparedzams cilvēks," izteicās Furkads. "Taču pilnībā pieļauju iespēju, ka šis patiešām bija viņa pēdējais pasaules čempionāts."

Aizvadītajās nedēļās Bjerndālens savu PČ medaļu bagāžu papildināja ar bronzu iedzīšanā, kurā uzvaru svinēja tieši Furkads. Bjerndālenam tā bija 45. medaļa pasaules čempionātos, no kurām veselas 20 ir zelta. Tiesa, Norvēģijas izlase kopumā šo PČ par izdevušos nevar saukt, jo pirmoreiz kopš 1999. gada palika bez nevienas zelta medaļas

Vārdus "pēdējais pasaules čempionāts" varbūtības formā piesauca arī 34 gadus vecā somiete Kaisa Mekereinena. Viņa masu startā vakar ieguva bronzas medaļu un izteicās, ka, ja šis patiešām ir viņas pēdējais PČ, tad prieks, ka tas noslēgts ar medaļu.

"Es sāku savu karjeru tieši šeit, Austrijā, 2005. gadā," sacīja Mekereinena. "Bet nākamgad pasaules čempionāta nemaz nebūs, tāpēc šis ir aizkustinošs brīdis. No šī čempionāta es gan gaidīju ko vairāk, taču tāds ir biatlons. Ne viss bija ideāli, taču zināju, ka ja kļūda pirmajā šaušanā distancē ar masu startu paliks vienīgā, tad varēšu cīnīties par medaļām. Un pēdējā aplī viss sanāca."

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/biathlon/1048...


, 2017-02-20 20:18, pirms 7 gadiem
Ātruma īpašības Ūlem tikai samazināsies, laiku apmānīt nevar. Šobrīd viņš var vēl konkurēt ar precīzu saušanu un perfekti atstrādātu tehnisko izpildījumu un sagatavotu inventāru, bet cik ilgi tas spēs kompensēt zūdošo ātrumu.. nu, drošvien, cik ilgi spēs kompensēt, tik ilgi arī startēs.
, 2017-02-20 20:36, pirms 7 gadiem
Kad ir intensīvāks sacensību grafiks, tad uz beigām spēka sāk nepietikt. Bet kādā atsevišķā distancē un stafetē olimpiādē būs noderīgs Norvēģijai. Leģenda.

Jā, Kaisa arī vairs nav nekāda jaunā. Bet tāpat šobrīd ir ātrākā.
, 2017-02-20 20:52, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kad ir intensīvāks sacensību grafiks, tad uz beigām spēka sāk nepietikt. Bet kādā atsevišķā distancē un stafetē olimpiādē būs noderīgs Norvēģijai. Leģenda.

Jā, Kaisa arī vairs nav nekāda jaunā. Bet tāpat šobrīd ir ātrākā.
Jā, vēl viena lieta, kas ar vecumu nezibēgami kļūst aizvien lēnāka- spēja atjaunoties.
, 2017-02-20 22:40, pirms 7 gadiem
Ule nepiedalīsies kā sportists, bet būs nākošajā pasaules čempī kā Darjas slèpju nesējs...
, 2017-02-21 00:24, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Ātruma īpašības Ūlem tikai samazināsies, laiku apmānīt nevar. Šobrīd viņš var vēl konkurēt ar precīzu saušanu un perfekti atstrādātu tehnisko izpildījumu un sagatavotu inventāru, bet cik ilgi tas spēs kompensēt zūdošo ātrumu.. nu, drošvien, cik ilgi spēs kompensēt, tik ilgi arī startēs.
Nu biatlonā jau tieši tīro ātrumu baigi nevajag....tur jau ātruma izturība, tas tomēr ir kkas cits. Un to tomēr ir vieglāk saglabāt kā eksplozīvo ātrumu. Ir binos kāds sprinteris, kurš 40+ gados paņēmis medāli pč vai uzvarējis os?
, 2017-02-21 01:26, pirms 7 gadiem
Ja ir tik vecs, tad kāpēc kopvērtējumā ir 6.(!!!) vietā (agrāk, kad bija spēku pilnbriedā un izlaida pāris posmus, mēdza būt pat zemāk) un Norvēģija stafetē turpina viņu izmantot? Kad gribēs, tad aizies. Galvenais, lai pietiek spēka aizvilkt līdz OS2018.
, 2017-02-22 09:52, pirms 7 gadiem
Žēl,ka Ule ir jau vecs - agrāk visu laiku fanoju par viņu,kad viņš muļķos atstāja Puarē,Grosus,Fišerus utt.
Arī ar Furkādu būtu tas pats,bet nu gadi vairs neļauj to iedomīgo francūzi nolikt pie vietas.Ļoti žēl. Manā skatījumā Ule ir visu laiku izcilākais biatlonists. Varžēdājam mūsdienās tādas konkurences nav,kāda bija Bjorndalenam savā laikā,kad pasaulē bija vairāk kā viens top biatlonists.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.