Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Bergmans: "Krievu treneri atteicās dot man jaunu nūju..."

Bergmans: "Krievu treneri atteicās dot man jaunu nūju..."
Karls Juhans Bergmans
Foto: Scanpix

Zviedrijas biatlonists Karls Juhans Bergmans pēc Pasaules kausa izcīņas trešā posma masu starta, pastāstīja par distancē notikušo incidentu, kad viņam tika salauzta slēpju nūja.

"Labi slēpoju pēdējā aplī, bet Garaničevs salauza manu slēpju nūju. Pēc tam krievu treneri man atteicās dot jaunu. Austrieši iedeva nūju, kas bija jau salauzta," sacīja Karls Juhans Bergmans. "Pēdējos divos kilometros saņēmu nūju no tautieša Bjerna Ferija, bet tā bija par 15 centimetriem garāka. Tas bija sarūgtinoši."

"Jebkurā gadījumā trīs kļūdas ir krietni par daudz. Šaušanā stāvus bija sarežģīti, traucēja sliktie laika apstākļi. No otras puses, jutos labi, tāpēc žēl. Redzēju, ka Garaničevs uzrādīja septīto rezultātu. Bet biatlonā mēdz būt kāpumi un kritumi," norādīja zviedrs, kurš finišu sasniedza 13. vietā.

Pirmā trijnieka komentāri

Vācijas biatlonists Andreass Birnbahers, kurš uzvarēja masu startā, vērtējot savu sniegumu, atzina: "Šodien nebija viegli, bet man palīdzēja šaušana. Pēdējā aplī es biju priecīgs, ka konkurenti ir tālu no manis, jo biju jau ļoti noguris. Priecāšos kādu laiku pavadīt mājās ar ģimeni un atpūsties, bet pēc tam sākšu gatavoties janvāra Pasaules kausa posmiem."

"Iedzīšanā pirmoreiz startēju ar pirmo numuru, priekšā visiem slavenajiem puišiem. Tas man bija liels spiediens, tāpēc bija sliktākais šāvējs. Pēc tam kā akmens novēlās no pleciem, šodien biju atslābinājies. Tagad pavadīšu laiku ar ģimeni un uzlādēšu savas baterijas," sacīja otrās vietas ieguvējs Jakovs Faks.

Savukārt bronzas medaļnieks Tims Bērks izteicās: "Šodien man bija vislabākā pašsajūta kopš sezonas sākuma. Praktiski visu iepriekšējo gadu pavadīju, atgūstoties no operācijas un cenšoties atgūt pārliecību, ka varu būt tikpat ātrs kā agrāk. Ļoti priecājos, ka tiku uz goda pjedestāla."

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-12-17 11:00, pirms 11 gadiem
ir video?
, 2012-12-17 11:32, pirms 11 gadiem
krievs paliek krievs
, 2012-12-17 11:37, pirms 11 gadiem
Pagaisgad zviedri pirms sezonas, krieviem, sudus sataisija! Lai suta toz zviedus nah....!!!
, 2012-12-17 12:34, pirms 11 gadiem
Dīvaini - Bergmans esot saņēmis nūju no Ferija, bet Ferijs taču bija kādas 20 sekundes priekšā un finišēja 5. vietā. Un vispār - būtu labāk satraucies nevis par to, ka nedabūja no krieviem nūju, bet gan priecājies, ka nedabūja AR nūju

P.S. Tulkojums gan tāds pabriesmīgs...
, 2012-12-17 12:59, pirms 11 gadiem
jopcik, a letiņš butu iedevis divas musejaisvel otru viņam slauzstu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-12-17 15:24, pirms 11 gadiem
, 2012-12-17 18:30, pirms 11 gadiem
urāli...kā jau parasti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.