Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kas jauns biatlonā?

Kas jauns biatlonā?
Halvards Hanevolds
Foto: AFP/Scanpix

Strauji tuvojas viena no skatāmākā sporta veida, biatlona, jaunā sezona. Piedāvājam iepazīties ar dažādu interesantu pirmssezonas informāciju.

Išmuratova kritizē tautiešus

Vispirms par Krievijas nometni, kuru nupat sasniegušas nepatīkamas vēstis - Albinas Ahatovas un Jekaterinas Jurjevas apelācijas noraidītas, kas nozīmē, ka abām sportistēm (un arī Dmitrijam Jarošenko, kurš apelāciju neiesniedza) divu gadu diskvalifikācija paliek spēkā. Lielākoties visi Krievijā par to izsaka nožēlu, taču akmeņus Jurjevas un Ahatovas dārziņā iemetusi krievu divkārtējā olimpiskā čempione Svetlana Išmuratova: "Cilvēcīgi man viņu ir ļoti žēl. Tomēr vēl maijā brīdināju, ka, ja Starptautiskā Biatlona feferācija saka "dopings", tad tas ir dopings, un viss 100 reizes pārbaudīts. Taču Krievijas puse visu laiku nāca klajā ar emocionāliem paziņojumiem, tādējādi provocējot Rietumus. Bet kā lai vēl citādi novērtē Jarošenko trenēšanos ar junioriem, Jurjevas piedalīšanos jauna sporta objekta atklāšanā? Un Krievijas Biatlona savienība uz to nekādi nereaģēja - tas krievu biatlonam vēl sāpīgi atmaksāties. Olimpisko spēļu priekšvakarā esam noskaņojuši visu pasauli pret sevi - tas viss tikai tāpēc, ka nemācāmies paši no savām kļūdām."

Tikmēr Krievijas sportistes kontrolmačos sacentās savā starpā tīrajā piecu kilometru slēpojumā. Ātrākā bija Anna Buligina (13.18), astoņas sekundes zaudēja Svetlana Sļepcova, tālāk Jana Romanova, Oksana Ņeupokojeva, Olga Medvedceva, Olga Zaiceva utt.

Bergere joprojām stipra

Norvēģietes līdzīgos mačos sacentās 7.5km distancē, tiesa, ar visu šaušanu (sprinta distance). Pirmā ar vienu kļūdu bija izlases līdere Tūra Bergere, bet citas norvēģietes (Anna Kristīne Flatlande, Līva Eikelande, Solveiga Rogštade, Anna Marija Andreasena) zaudēja ne tikai Bergerei, bet arī 2. vietu ieņēmušajai šveicietei Selīnai Gasparinai. Gasparinai tāpat kā Bergerei viena kļūda, taču zaudētas tikai sešas sekundes, bez tam šveiciete esot krietni lēnāk šāvusi. Vēlāk viņas visas sacentās arī 12.5 kilometru masu startā, un atkal uzvarēja Bergere, kurai četrās šaušanās tikai viena kļūda. Gasparinai pieci soda apļi un 5. vieta, bet starp viņām vēl iespraucās Flatlande, Kari Eije un Anne Ingstadbjerga.

Hanevoldam pēdējais gads biatlonā

Turpinot Norvēģijas biatlona tēmu, Halvards Hanevolds, kuram jau pēc mēneša apritēs apaļi 40 gadi, paziņojis, ka šī viņam būs pēdējā sezona un pēc tās tiks likts punkts. Hanevolds paziņojis, ka karjeras izskaņā vēlas vēlreiz tikt pie olimpiskās medaļas, kas viņam, divkārtējam olimpiskajam čempionam, izdevies jau trīs olimpiādes pēc kārtas.

Bjerndālens konkurētspējīgs slēpotāju vidū

Tikmēr Ūle Einārs Bjerndālens piedalījies tīro slēpotāju sacensībās, 10 kilometru distancē ieņemot 11. vietu, uzvarētājam Peteram Nortugam zaudējot 57 sekundes. Ūle izteicies, ka atrodas labā formā, tāpēc arī uzdrošinājies sacensties ar spēcīgākajiem slēpotājiem. Arī sezonu Bjerndālens cer sākt labi, lai gan nesola, ka jau uzreiz rādīs savu labāko sezonas sniegumu.

Norvēģu vidū stiprākie Bergers un Hanevolds, iepaliek Svendsens

Kamēr Ūle sacentās ar slēpotājiem, pārējie norvēģu biatlonisti veica 10 kilometru sprintu, kuru ar vienu soda apli uzvarēja Larss Bergers. Otrais arī ar vienu kļūdu bija Hanevolds (+28sek.), bet tikai trešais Emils Hegle Svendsens (divi apļi, +45sek.), kurš sezonas sākumā vēl nebūs savā labākajā formā. Tikai 13. šajos mačos Frūde Andresens (+2min.), kuram pieci soda apļi. Savukārt nupat viņi visi, tagad piedaloties arī Bjerndālenam, sacentās 15km masu startā. Ar vienu kļūdu uzvarēja Hanevolds, bet Ūle tikai piektais, tiesa, nesekmīgas šaušanas dēļ (četri soda apļi, bet zaudētas vien 24sek.). Otrais ar trim kļūdām Bergers (+10sek.), trešais Aleksanders Uss (četras kļūdas, +19sek., lielāks tīrais ātrums nekā Ūlem), ceturtais Svendsens (arī četras kļūdas, +22sek., arī priekšā Bjerndālenam).

Sezona sāksies Esterzundā

Nobeigumā par šīs sezonas kalendāru. Atkal notiks deviņi Pasaules kausa izcīņas posmi - seši pirms februāra Vankūveras olimpiskajām spēlēm, trīs pēc. Pirmais posms notiks Zviedrijas pilsētā Esterzundā, laika posmā no 2. līdz 6. decembrim - notiks garās individuālās distances, sprinti un stafetes. Savukārt IBU kauss (otršķirīgas sacensības biatlonistu vidū) sāksies 27. novembrī, Idrē, arī Zviedrijā.


, 2009-11-15 17:04, pirms 14 gadiem
mūsu cerība- ''jaunais'' talants Maļuhins
, 2009-11-15 17:08, pirms 14 gadiem
Bergers tiek pieskaitīts pie stiprākajiem Norvēģiem? Nuu tas, ka viņs ir ātrs to zina visi, bet viņam tak šaušana nekad nav bijusi stiprā puse, tieši nestabilās šaušanas dēļ vairākas reizes nav ticis iekļauts stafetē! Uz šozezonu pievilcis šaušanu maybe?
, 2009-11-15 17:11, pirms 14 gadiem
Bjerndālens pargajis olimpiade startes "gan-gan"? Nevar but, ka pavisam aizgajis no biatlona..

Hanevoldam- cepuri nost. Pirms 5 gadiem viņš jau bija veterāns
Andersens, kā vienmēr, slēpo kā vējš, bet šauj kā..
, 2009-11-15 17:11, pirms 14 gadiem
Wembley rakstīja: Bergers tiek pieskaitīts pie stiprākajiem Norvēģiem? Nuu tas, ka viņs ir ātrs to zina visi, bet viņam tak šaušana nekad nav bijusi stiprā puse, tieši nestabilās šaušanas dēļ vairākas reizes nav ticis iekļauts stafetē! Uz šozezonu pievilcis šaušanu maybe?
mazums ir pielicis sausana..pirmajaa parbaude tik attiecigi 1 un 3 kludas....ar tadu sasanu vinjs noteikti uz top 5 pretendes. Ja tomer bus kaa parasti tad Bergers buz melnais zirdzins kurs vares varbut izsaut kadaa posmaa taa ka visiem mute paliks valaa...piemers ieprieksejais PČ
, 2009-11-15 17:11, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Bjerndālens pargajis olimpiade startes "gan-gan"? Nevar but, ka pavisam aizgajis no biatlona..

Hanevoldam- cepuri nost. Pirms 5 gadiem viņš jau bija veterāns
Andersens, kā vienmēr, slēpo kā vējš, bet šauj kā..
Bjorndalens jau reiz taa darija...tik nesanaca sleposanaa dabut medalu
, 2009-11-15 17:13, pirms 14 gadiem
Wembley rakstīja: Bergers tiek pieskaitīts pie stiprākajiem Norvēģiem? Nuu tas, ka viņs ir ātrs to zina visi, bet viņam tak šaušana nekad nav bijusi stiprā puse, tieši nestabilās šaušanas dēļ vairākas reizes nav ticis iekļauts stafetē! Uz šozezonu pievilcis šaušanu maybe?
nu Bergers ir starp stiprākajiem, kas tad bez viņa vēl paliek? Svendsens varetu but stipraks, Hanevolds hz, Bjorndalens specigaks, bet tas pats Andersens jau nu toč vājāks
, 2009-11-15 17:13, pirms 14 gadiem
rainmaker rakstīja: Bjorndalens jau reiz taa darija...tik nesanaca sleposanaa dabut medalu
bet olimpiadē viņš tak skries arī biatlonu?
, 2009-11-15 17:15, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: bet olimpiadē viņš tak skries arī biatlonu?
protams biatlons ir prioritaate...nav jau zvanits ka vinjs slepos!vinjam patik izaicinajumi un savaa zinjaa tas ir labs parbaudijums tam vai atruma zinjaa esi labs!ko vinjs pecatm pieradija ka ar 5 kludam var zaudet 24 sekundes uzvaretajam.
, 2009-11-15 17:15, pirms 14 gadiem
Ar interesi gaidīšu Maļuhina startu. Ja atlases mačos viņš ieliks jaunajiem, tad es jauno vietā kaunētos - tādā ziņā, ka vecais priekšā (~15 g. vecāks), kurš uz laiku bija pametis sportu.
, 2009-11-15 17:17, pirms 14 gadiem
anjo rakstīja: Ar interesi gaidīšu Maļuhina startu. Ja atlases mačos viņš ieliks jaunajiem, tad es jauno vietā kaunētos - tādā ziņā, ka vecais priekšā (~15 g. vecāks), kurš uz laiku bija pametis sportu.
a par ko būtu jākaunās? talants ir talants. bjorndālenu arī savos 40 reti kursh vares apskriet (novergi varbut, bet parejie diez vai)
, 2009-11-15 17:19, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: nu Bergers ir starp stiprākajiem, kas tad bez viņa vēl paliek? Svendsens varetu but stipraks, Hanevolds hz, Bjorndalens specigaks, bet tas pats Andersens jau nu toč vājāks
viss jau ir atkarigs kaa aizies-Bjorndalens drosi vien bus pa prieksu un Svendsens ja ne sakumaa tad pamazam pievilks un bus turpat augsaa....Hanevolds bus kaa ierasti stabils un ar veiksmes palidzibu varbut tiks pie kadas medalas, Oss varetu varbut ik pa alikam ko izdarit un Bergers ar Andersenu-tur viss atkarigs no sausanas..abi atri bet sausana spej norakt.
p.s-veel jaatceras ka Bjorndalenam patik pirms lielam gonkaam panjemt partraukumu un stradat individuali..domajams sis gads pirms OS nebus iznjemums
, 2009-11-15 17:20, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: a par ko būtu jākaunās? talants ir talants. bjorndālenu arī savos 40 reti kursh vares apskriet (novergi varbut, bet parejie diez vai)
nu Bjorndalens ir vairak kaa talants.. ari Sumaheru,Rossi,Jordan utt pec 40 diez vai daudzi varetu izmazgat
, 2009-11-15 17:20, pirms 14 gadiem
Nu Bjordālens ir cits stāsts. Mūsu jaunajiem talanta kā nav, tā nav.
, 2009-11-15 17:21, pirms 14 gadiem
nu manuprat Hanevoldu, Bergeru, Oss'u varetu visus mest viena podā, runajot par vinju spejam olimpiade. Andersens tads melnais zirdzinjs- 06'ajā jau izšāva, bet tur vajag veiksmi šautuvē. Hanevolds stabils? Neteiktu. Savā 20-niekā viņš var iebraukt stabili, jā, bet par medaļām praktiski cīnās reti.
, 2009-11-15 17:22, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Bjerndālens pargajis olimpiade startes "gan-gan"? Nevar but, ka pavisam aizgajis no biatlona..

Hanevoldam- cepuri nost. Pirms 5 gadiem viņš jau bija veterāns
Andersens, kā vienmēr, slēpo kā vējš, bet šauj kā..
bet šauj.. šauj kā Zīmelis.
, 2009-11-15 17:23, pirms 14 gadiem
anjo rakstīja: Nu Bjordālens ir cits stāsts. Mūsu jaunajiem talanta kā nav, tā nav.
tiesi ta, no suda torti neizspiedisi! var jau runat par trenesanos, bet.. labi, ko tur daudz, Latvijas biatlons šobrīd ir komā.
, 2009-11-15 17:24, pirms 14 gadiem
anjo rakstīja: Nu Bjordālens ir cits stāsts. Mūsu jaunajiem talanta kā nav, tā nav.
1% talanta un 99% darba - tas butu par Uli, par musejiem iznemo Brici nekas pozitivs prata nenak
, 2009-11-15 17:27, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: nu manuprat Hanevoldu, Bergeru, Oss'u varetu visus mest viena podā, runajot par vinju spejam olimpiade. Andersens tads melnais zirdzinjs- 06'ajā jau izšāva, bet tur vajag veiksmi šautuvē. Hanevolds stabils? Neteiktu. Savā 20-niekā viņš var iebraukt stabili, jā, bet par medaļām praktiski cīnās reti.
par Hanevolda stabilitati-20 vinjs parasti censas tikt ok gadiem ejot 30...bet Stafetee vinjs bus parbaudita un stabila vertiba kas reti gad norok komandu..
, 2009-11-15 17:28, pirms 14 gadiem
rainmaker rakstīja: par Hanevolda stabilitati-20 vinjs parasti censas tikt ok gadiem ejot 30...bet Stafetee vinjs bus parbaudita un stabila vertiba kas reti gad norok komandu..
stafetē jā, piekritu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-15 17:36, pirms 14 gadiem
Te grūti spriest par medaļām, jo nav zināms kā izšaus vācieši un austrieši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-15 17:57, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: vel ir ari zviedri, krievi un jaunaa horvaatu zvaigzne Jakovs Faks kas PČ klasikaa tika pie bronzas..
ar nosacijumu ka Kreivi neuzraus uz dopingu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-15 18:51, pirms 14 gadiem
lkrnpk rakstīja: nu nekas tur nebūs no jūsu cerības Maļuhina... gadi... Tie, kas cer, ka Maļuhins kaut vai jaunos apies ļoti ļoti maldās... tomēr vecums dara savu...
novēlu katram jaunajam tādu attieksmi kā Oļegam
, 2009-11-15 18:55, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Hanevolds Vankuvērā 100% izcinis kadu medaļu kaadaa no individuālajām distanceem...
100%
, 2009-11-15 19:29, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Hanevolds Vankuvērā 100% izcinis kadu medaļu kaadaa no individuālajām distanceem...
Starp favorītiem viņam vajadzētu būt. Pieredze tomēr ir pieredze, arī ātrums Halvardam vismaz pagājušogad bija līmenī, salīdzinot ar viņa gadiem. Bet ar 100% apgalvojumiem mētāties nevajag. Konkurence biatlonā ir liela, noteikti kā katru gadu vismaz 20-30 gabali droši pretendēs uz kādu cēlmetālu Vankūverā. Turklāt ir taču teiciens: "Gribi zaudēt naudu totalizatorā? Liec uz biatlonu!"
, 2009-11-15 19:32, pirms 14 gadiem
Loti daudz valstis,biatlona iegulda milzigus lidzeklus un cinas ar atlautiem un neatlautiem panemieniem,bet ne vienmer viss sanak.
LV salidzinoshi ar citiem iegulda kapeikas,tad diemzel ari tik vien iznak,cik ir ieguldits un ja puishiem izdosies kaut ko labu paradit,tad tikai japriecajas.
Tapec varbut nevajag savu zulti izgast uz sportistiem un sportaveidu,no kura viena dala tiesham neko nesaprot.
Lai veicas un gaidisim pirmos startus!
, 2009-11-15 19:48, pirms 14 gadiem
Būs labi, ja pa visu sezonu(kāds no biatlonistiem) tiks 30-niekā, tas jau būs ļoti labi.
, 2009-11-15 22:40, pirms 14 gadiem
domāju,ka Bricis šogad izspiedīs kādu medāli,jo viņš vēl visu nav pateicis.Galvenais lai viņam netraucē.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.