Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Rastorgujevs ir jauna trenera meklējumos

Rastorgujevs ir jauna trenera meklējumos
Andrejs Rastorgujevs
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šobrīd ir jauna trenera meklējumos, jo viņa ilggadējais treneris Intars Berkulis turpmāk palīdzēs biatlonistam vien kā konsultants, noskaidroja aģentūra LETA.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas biatlonistam tika izteikti arī vilinoši piedāvājumi startēt zem citu valstu karoga, tostarp, Austrijas, tomēr Rastorgujevs šādam piedāvājumam nav piekritis, ko biatlonists pirmdien apstiprināja arī Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta studija".

Tomēr izmaiņas Rastorgujeva komandā būs būtiskas, jo viņam būs cits treneris.

"Kopā esam ļoti daudz strādājuši, taču pēc olimpiskajām spēlēm Andrejs vēlējās pārmaiņas," aģentūrai LETA sacīja Berkulis. "Līdz ar to turpmāk mūsu sadarbība vairs nebūs tik cieša, kā līdz šim. Palikšu konsultanta statusā, taču vairs nedošos līdzi Andrejam uz sacensībām. Viņš ir jauna trenera meklējumos un cik zinu, tad šobrīd veic pārrunas ar vairākiem speciālistiem."

Tāpat Berkulis nevēlējās komentēt situāciju par piedāvājumiem Rastorgujevam pārstāvēt citu valsti.

"Cik zinu, bija vairāki piedāvājumi, taču neko sīkāk tiešām nepateikšu, jo tā ir Andreja privāta lieta," norādīja Berkulis, kurš darbojas arī Latvijas Biatlona federācijas (LBF) valdē.

Rastorgujevam aprīlī tika veikta deguna operācija, pēc kuras viņam bija nepieciešama mēnesi ilga rehabilitācija, taču tagad sportists jau ir atsācis treniņus un gatavošanos sezonai.

"Deguna operācija nebija nekas sarežģīts, bet rehabilitācija bija vajadzīga, līdz ar to mēnesi neko nedarīju. Tagad sāku kaut ko darīt, iekustēties," Sporta studijai" sacīja biatlonists.

"Pēc olimpiskajām spēlēm man bija neliels aptumsums, jo četrus gadus gāju uz mērķi. Iet nākamos četrus gadus, tā ir liela atbildība pret tiem, ar ko strādā kopā, arī ģimeni un valsti. Tie, kas tic man, mani atbalsta, es nevaru viņus pievilt, jāturpina un jāiet uz priekšu," Rastorgujevs uzsvēra, ka arī turpmāk pārstāvēs savu dzimteni.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-06-12 20:20, pirms 6 gadiem
Galvenais, lai ir kāds sakarīgs sponsors, kas pilnībaa uzticas un atbalsta. Negribētos, lai pārstāv citu valsti...
, 2018-06-12 20:21, pirms 6 gadiem
Berkulis bija sevi izsmēlis, nebija vairs progress. Veiksmi atrast kādu ārzemju speciālistu un uz nākamajām OS būtu labāki rezultāti!
Slēpts komentārs: chris_lochmelis_107934
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-12 20:50, pirms 6 gadiem
Cerams, ka šis būs "būsts" viņa karjerā.
, 2018-06-12 20:52, pirms 6 gadiem
Lai mēģina mani pierunāt.....
Slēpts komentārs: cesinieks777
, 2018-06-12 21:58, pirms 6 gadiem
beidzot, cerams nav par vēlu .. uz ko varēja cerēt, ja treneris ir biatlonists amatieris, kurš pats nezina ko nozīmē cīnīties par top vietām pasaulē un kas ir jāizdara, lai to sasniegtu.

lai veicas - gaidām sezonu ar svaigām cerībām!
, 2018-06-12 22:24, pirms 6 gadiem
Bricis?
, 2018-06-12 22:38, pirms 6 gadiem
Palielam, ne jau treneri bija vaina, jo palielam, slēpot, Andrejs ātri slēpojis, te ir problēma ar šaušanu, cik śauśanas treneri viņam ir bijuši? Padaudz, domāju ka Berkulis te nav pie vainas. Viss ir galvā. Pirms starta pārdeg un tad sāk forsēt visu uz uguns līnijas. Skarbi bet tā nu tas ir.
, 2018-06-12 23:54, pirms 6 gadiem
Andrejam vajag uzvareet kaadu labu saciiksti un tad jau aizies. Kaa saka dabuut to monkey off the back.
, 2018-06-13 00:34, pirms 6 gadiem
Cerams slēpes, kas neslīd lēnāk par pretinieku slēpēm, arī atradīsies.
, 2018-06-13 04:58, pirms 6 gadiem
kirilenko472 rakstīja: Palielam, ne jau treneri bija vaina, jo palielam, slēpot, Andrejs ātri slēpojis, te ir problēma ar šaušanu, cik śauśanas treneri viņam ir bijuši? Padaudz, domāju ka Berkulis te nav pie vainas. Viss ir galvā. Pirms starta pārdeg un tad sāk forsēt visu uz uguns līnijas. Skarbi bet tā nu tas ir.
A kas tajā "galvā" ietilpst? Varbūt tā "galva" arī ir trenera kompetence?
, 2018-06-13 08:31, pirms 6 gadiem
Lai Andrejam izdodas, visi priekšnosacījumi ir, jāatrod tik tas trūkstošais posms.
, 2018-06-13 08:38, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.