Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Berkulis: "Šaujot ātrāk, Rastorgujevs būtu vēl augstāk"

Berkulis: "Šaujot ātrāk, Rastorgujevs būtu vēl augstāk"
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas biatlona izlases galvenais treneris Intars Berkulis pēc pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem sarunā ar Sportacentrs.com novērtēja sava audzēkņa Andreja Rastorgujeva veikumu, kā arī komentēja pārējo izlases dalībnieku startus. Jāatgādina, ka jau šajā nedēļas nogalē Pokļukā tiks aizvadīts trešais posms.

"Uz šādiem rezultātiem bijām cerējuši, jo darbs bija ieguldīts patiesi liels. Daudzu gadu garumā," atzina Berkulis. "Taču biatlonā var visādi gadīties – atliek uzpūst vējam, uzreiz trīs sodi un rezultāts nav tāds kādu gaidām. Arī pērn Andrejs iesāka labi, bet vēlāk rezultāti kritās, tomēr šogad nekam tādam nevajadzētu atkārtoties. Pērn bija lielas problēmas ar slēpēm, kas ļoti daudz ko ietekmēja. Treniņu ziņā nekas īpaši nav mainījies, tikai nianses. Piekrītu Andrejam par jauno speciālistu, kas testē slēpes – viņa devums ir tiešām būtisks."

"Šaušana noteikti ir tā lieta pie kuras jāpiestrādā. Mēs ar Andreju vairākas reizes esam to pārrunājuši un sezonas vidū neko nemainīsim. Šobrīd Andrejs konkurentiem zaudē arī šaušanas ātrumā, uz kā rēķina, šaujot ar tikpat kļūdām, vien varētu būt piecas vai pat desmit vietas augstāk. Taču šaušanas ātrumu jāuzlabo pakāpeniski, šobrīd viņš tam nav psiholoģiski gatavs," piebilda treneris.

Berkulis norādīja, ka nākamajā Pasaules kausa posmā Pokļukā nepiedalīsies Edgars Piksons: "Viņš pēdējā aplī nevar paslēpot, nav spēka, iekšā ir kaut kāds vīruss. Šobrīd nevaru neko komentēt, bet varbūt liek manīt Epšteina – Barra vīruss, kas viņam bija jau pirms četriem gadiem. Katrā ziņā viņš nejūtas labi, un tieši šī iemesla dēļ viņš Pokļukā nestartēs, bet kopā ar Andreju piedalīsies Artūrs Koļesņikovs un Rolands Pužulis. Arī Artūrs ar Rolandu pirms sezonas ieguldīja lielu darbu. Ar kolēģi Ilgoni [Poguli] runājām, ka, iespējams, viņiem no tā vēl ir jāatiet [un tad parādīsies labāki rezultāti]. "

"Žannas Juškānes veiksmīgais starts IBU kausā veicināja optimismu, bet Pasaules kausā augstāku vietu pagaidām liedz iegūt šaušanas problēmas. Pie tā ir strādāts, bet acīmredzot ir kādas nianses, tai skaitā varbūt arī psiholoģiskas, kas traucē," noslēdza Berkulis.


, 2012-12-11 11:56, pirms 11 gadiem
Ko tagad darīs Ilgonis? Būs jāstrādā arī ar Artūru un Rolandu, kad nebūs Piksona?
, 2012-12-11 12:06, pirms 11 gadiem
Karo4 vismaz viens cienīgs biatlonists mums ir kurš šaujot precīzi varētu kaut cik aizvietot leģendu Brici. Vismaz kaut kas savādāk jau galīgi skumjš skats uz dzīvi palicis biatlonā kopš Ilmāra aiziešanas.
, 2012-12-11 12:36, pirms 11 gadiem
varbūt... iespējams... droši vien... -izlases trenerim NAV SAJĒGAS, kas ir īsti pie vainas? Anyway, Rastargujevs vismaz atgriež nedaudz tautas biatlona vērošanai, gan jau būs arī labāki rezultāti, taču bez izcila trenera nekas augstvērtīgs nenotiks.
, 2012-12-11 13:12, pirms 11 gadiem
Varbūt labāk, lai viņš vispār nešauj un uzreiz slēpo soda apļus? kas zin varbūt būs labāka vieta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-12-11 15:03, pirms 11 gadiem
Praha rakstīja: Muļķis esi?? parēķini ja ir 4 šaušanas reizes, sanāk 20 mērķi, tad pārēķini 20 x 150 = 3000m (3km) tie ir lieki 3km, kas viņam tad būs jāveic, vairāk spēka patērēsi slēpojot soda apļus + tas prasīs vairāk laika.
Un arī 20 soda minūtes klasikā īpaši neatspēkotu aptuveni 2 minūtes šaušanas laika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-12-11 22:07, pirms 11 gadiem
Praha rakstīja: Muļķis esi?? parēķini ja ir 4 šaušanas reizes, sanāk 20 mērķi, tad pārēķini 20 x 150 = 3000m (3km) tie ir lieki 3km, kas viņam tad būs jāveic, vairāk spēka patērēsi slēpojot soda apļus + tas prasīs vairāk laika.
+ aizmirsi to, ka par katru neizšautu patronu ir soda laiks...
, 2012-12-13 16:50, pirms 11 gadiem
Berkulis: "Šaujot ātrāk, Rastorgujevs būtu vēl augstāk"

NO SHIT? O.O
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.