Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Svensens: "Mani tracina pastāvīgās kļūdas šaušanā..."

Svensens: "Mani tracina pastāvīgās kļūdas šaušanā..."
Emils Hegle Svensens
Foto: AP/Scanpix
11:30
Biatlons, PK Vīriešiem 11/12, 8.posms. Kontiolahti. 10km
Emil Hegle Svendsen
3.00
Evgeniy Garanichev
9.00

Norvēģu biatlonists Emīls Hegle Svensens, kurš sestdien ieņēma tikai 12.vietu Pasaules kausa 8.posma 10 kilometru sprintā, atzina, ka viņu īpaši nesatrauc līderpozīciju zaudēšana kopvērtējumā, taču kļūdas šaušanā gan...

"Neuztraucos, ka šodien zaudēju līdera dzelteno krekliņu," sacīja Svensens. "Viss var mainīties jau rīt iedzīšanā. Martēns Furkads reizēm startē labāk [par mani], reizēm sliktāk. Iepriekšējā nedēļā viņš uzrādīja ne tos labākos rezultātus, tāpēc jau gaidījām, ka šonedēļ būs uzlabojis savu sniegumu. Es zaudēju tikai pusminūti, ar labu šaušanu šī deficīta nebūtu bijis."

"Kas attiecas uz šaušanu, tad mani tracina pastāvīgās kļūdas," piebilda Svensens, kurš jau 700 dienas nav spējis precīzi sašaut visus mērķus sacensībās.

Martēns Furkads: "Šodien cīnījos pats ar sevi. Nedomāju par Emīlu, līdera dzelteno krekliņu vai vēl kaut ko. Šīs bija labas sacensības."

12.5 kilometru iedzīšanas sacensības notiks svētdien plkst. 12:15. Tajās piedalīsies arī Latvijas biatlonisti Edgars Piksons un Andrejs Rastorgujevs, kuri ieņēma, attiecīgi, 54. un 60. vietu. Jāpiebilst, ka tikai vietu augstāk par Rastorgujevu sprintā finišēja norvēģis Tarjei Bo, kurš mūsējo apsteidza par nieka 0.03 sekundēm.

Izmantotie resursi:
sports.ru
biathlonworld.com


, 2012-02-11 23:40, pirms 12 gadiem
Boe pēc savainojuma (or smth) ir iestājies pamatīgs kritums.
, 2012-02-12 00:11, pirms 12 gadiem
Nu,nav tāds biatlonists Svensens,cik reiz var rakstīt! Pat krievu komentētāji var pareizi izrunāt.Kauns autoram.
, 2012-02-12 00:48, pirms 12 gadiem
Cik var chikstet? Ko tad tagad teikt BOE,kurs vel nesen bija viens no labakiem savejiem!

Neiet jums sogad,nekas traks,pagajusa sezona krievi taa mocijas
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.