Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Silovs: "Uzsvars joprojām paliks uz šorttreku"

Jānis Pārums

Silovs: "Uzsvars joprojām paliks uz šorttreku"
Priekšgalā Haralds Silovs

Latvijas šorttrekists un ātrslidotājs Haralds Silovs pagājušās nedēļas nogalē startēja skrituļslidošanas sacensībās Jūrmalā, izcīnot sesto vietu. Sportacentrs.com Haraldam apvaicājās gan par šīm sacensībām, gan par gaidāmo sezonu, kas vairs nav nemaz tik tālu.

"Biju pārsteigts, ka no organizatoriskā viedokļa sacensības bija noorganizētas labā līmenī. Pats slidojums izvērtās gana smags, jo biju viens pret četriem igauņiem, kas jau kopš pirmajiem kilometriem centās darīt visu, lai no manis atrautos. Viņiem bija vienalga kurš no komandas izcīna pirmo vietu, tāpēc izteikta favorīta nebija un man nācās reaģēt uz katru viņu mēģinājumu mukt no grupas. Cīņa bija pamatīga un arī paši igauņi izskatījās apjukuši, taču tomēr beigās mani pa visiem nokausēja un pēdējā kilometrā biju bez spēkiem. Līdz ar to arī sestā vieta. Uz starta gāju ar domu, vai nu visu vai neko, un negribēju samierināties ar, piemēram, 3. vietu, bet beigās dabūju neko...," Silovs raksturoja dalību Jūrmalas skrituļslidošanas sacensībās uzsverot, ka nākamgad, ja vēlamies konkurēt ar igauņiem, jāveido sava komanda, kas visticamāk arī tiks darīts.

Salīdzinoši drīz sāksies arī ziemas sezona, kurai šorttrekists uzsācis gatavošanos nedaudz vēlāk nekā parasti: "Šovasar izvēlējos paņemt lielāku atpūtu starp sezonām, tāpēc šobrīd ir un būs daudz darāmā, lai atgūtu labu fizisko formu un būtu uzdevuma augstumos. Man izdevies saglabāt sadarbību ar savu bijušo un nu jau Nīderlandes nacionālās izlases treneri Jerūnu Oteru. Līdz ar to šosezon trenēšos Hērenvēnā kopā ar Nīderlandes izlasi. Kā zināms, tad Hērenvēna ir viena no ātrslidošanas galvaspilsētām, kas man dod iespēju turpināt startēt arī ātrslidošanā, taču uzsvars šosezon paliek uz šorttreku. "

"Oktobra beigās tiks aizvadītas pirmās pārbaudes sacensības šorttrekā t.s. "Invitation Cup", kas pulcēs labākos slidotājus no Eiropas, un nedēļu pēc tam arī sāksies Pasaules kausa pirmais posms," piebilda Silovs.