Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.

Latvija spēlēs Serbijas pilsētā Vrnjačka Banjā, kur sacentīsies astoņas pirmās grupas komandas, kuras izspēlēs riņķi, divām labākajām iekļūstot pusfinālā. Savukārt sešas labākās čempionāta komandas nodrošinās vietu pasaules meistarsacīkstēs.

“Vājākās no 16 komandām varētu būt Spānija, Skotija un Grieķija, kuras visas ir otrā grupā. Tāpat labāk būtu gribējuši braukt uz Grieķiju. Uzdevums ir visai grūts – tikai divas labākās tiek tālāk. Ja gribi ieņemt pirmo vai otro vietu grupā, jebkurā no abām grupām būs jāuzvar arī topa komandas. Mērķis nedrīkst būt tikai piedalīšanās,” izlozi komentē Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans.

“Poļi ir spēcīgi, taču ar viņiem var spēlēt. Ar Ukrainu, kas arī ir jaudīga komanda, aizvadījām pārbaudes spēles. Ar Austriju tikāmies pirms 2021. gada finālturnīra U-17 komandām. Tā ir laba, tehniska komanda. Turkus toreiz ar 3-2 apspēlējām U-17 čempionāta finālturnīra Albānijā pirmajā mačā. Somiem allaž ir labas komandas. Franciju 2021. gadā apspēlējām ceļā uz finālturnīru, bet gadu vēlāk šī paša vecuma francūži tika līdz finālam Eiropas U-18 meistarsacīkstēs, kur zaudēja Itālijai. Savukārt serbi volejbolā ir vērtība pati par sevi,” pretiniekus uzskaita treneris.

Pašlaik Obrumans vēl ir aizņemts Latvijas čempionāta finālā, kur pēc trim spēlēm viņa vadītie SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti sērijā līdz trim uzvarām ar 2-1 ir vadībā cīņā ar valsts čempioniem “Ezerzeme”/DU volejbolistiem. Tomēr aprīļa beigās – maija sākumā, viņaprāt, jau vajadzētu būt skaidrībai par gatavošanos, tai skaitā par tiem, kuri vasarā izvēlēsies priekšroku dot pludmales volejbolam, jo pasaules U-19 čempionāts pludmales volejbolā Ķīnā šogad iekrīt tieši Eiropas U-20 čempionāta zālē laikā.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Polijā Latvijas juniori ieņēma trešo vietu, bet otrajā kārtā Daugavpilī uzvarēja Slovākiju, Horvātiju un Vāciju, pēc 20 gadu pārtraukuma iekļūstot Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons, statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeite Līze Kurakina.

Finālturnīrs Grieķijā un Serbijā notiks no 26. augusta līdz 7. septembrim.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija