Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-18 volejbola izlase zaudē EČ kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas U-18 volejbola izlase zaudē EČ kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā
U18 volejbola izlase. Foto: LVF

Piektdien Rīgā Eiropas U-18 čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas sacensību pirmajā spēlē Latvijas volejbolisti trijos setos ar 0-3 (19:25, 19:25, 20:25) zaudēja Turcijai.

Pirmajā setā latvieši bija vadībā vien sākumā, kad pēc Rainera Veipa uzbrukuma mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:1. Triju punktu izrāviens pēc Mehmeta Akarsu uzbrukuma viesiem deva 9:5 pārsvaru, ko tikai reizi izdevās samazināt līdz diviem punktiem (15:17). Punktu setam uzbrukumā pielika Ata Invers – 25:19 turku labā.

Otrajā setā līdz vidum ritēja līdzīga cīņa, pēc Ralfa Andrejeva uzbrukuma latviešiem panākot 4:2 pārsvaru, ko turki drīz atspēlēja. Līdzīga cīņa ritēja līdz 11:11, kad Turcijas volejbolisti guva piecus punktus pēc kārtas, pēc Demira Uzuncas bloka panākot 16:11 un aizvadot setu līdz uzvarai ar 25:19 pēc Andrejeva sitiena autā.

Arī trešajā setā turki jau līdz seta vidum bija ieguvuši 16:12 pārsvaru, mačam beidzoties ar Markusa Vensberga uzbrukumu, bumbai lidojot tīklā – 25:20 Turcijas vienības labā.

Latvijas izlasē 13 punktus guva Rihards Stivriņš, 11 – Ralfs Andrejevs, bet Turcijas valstsvienībā rezultatīvākie bija pirmā tempa spēlētāji Abdulvahaps Hans ar 14 punktiem un Ismails Ajranci ar 11 punktiem. Turki labāk darbojās blokā (12 gūti punkti pret Latvijas volejbolistu vienu punktu), kā arī mazāk kļūdījās (16:27).

“Turki nedaudz pārsteidza, jo nospēlēja krietni labāk nekā video. Viņi spēli aizvadīja ļoti stabili – agresīva serve, stabils bloks. Viņi vienalga savāca daudz bloku, taču kopumā pretošanās Eiropas čempionāta sestās vietas ieguvējiem bija cienījama. Spēlējām labi. Protams bija nianses un kļūdiņas, kas sakrājās un noveda pie zaudējuma, taču nenospēlējām vāji. Cīņa bija, un neko saviem puišiem pārmest nevaru. Mums neizdevās tik stabila spēle kā turkiem. Epizodiski, īpaši trešajā setā, bijām pat priekšā, taču turku pieredze izpaudās,” par spēli saka Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Māris Vensbergs.

“Negaidījām tik daudz uzbrukumu pirmajā tempā, kur pretiniekiem spēlēja divi garākie komandas volejbolisti. Sākumā ļāvām viņiem izpausties, jo mums nebija agresīvas serves, taču vēlāk viņi pie teikšanas tika mazāk. Ar vāju servi viņus grūti apturēt,” atzīmē Vensbergs.

Rīt jāspēlē ar Austriju, kas šodien trijos setos pārspēja Ungāriju. “Austrijai ir sabalansēta, tehniska komanda ar labiem malējiem uzbrucējiem un labu servju uzņemšanu. Viņi spēlē spēka volejbolu, un būs labi jādarbojas blokā un aizsardzībā, it īpaši blokā. Uzskatu, ka mēs esam labāki nekā pagājušajā gadā, kad ar viņiem spēlējām, bet viņi ir stipri līdzīgi kā gadu iepriekš,” rītdienas pretiniekus raksturo treneris.

Vensbergam izlasē palīdz treneris Raimonds Liniņš, fiziskās sagatavotības treneris Jānis Vanags, fizioterapeits Artūrs Tilgass un statistiķis Vladimirs Visockis.

Finālturnīrā iekļūs pirmo divu vietu ieguvēji. Finālturnīrs ar 16 komandu līdzdalību no 10. līdz 21. jūlijam norisināsies Bulgārijas pilsētās Sofijā un Plovdivā. Latvijas U-18 sieviešu izlase otrās kārtas sacensībām nekvalificējās.

Latvijas U-18 izlases sastāvs:
Artūrs Stūrītis, Markuss Vensbergs, Patriks Orups, Arturs Gulovs, Ralfs Andrejevs, Valters Ķirsons, Eduards Dūdens (visi - Rīgas VS/MSĢ), Jēkabs Dripe (Minusas VS), Rihards Stivriņš, Rainers Veips (abi - Jēkabpils SS), Ingars Blumbergs, Tomass Silavs (abi - Talsu NSS/Dundaga/MSĢ), Emīls Lapsalis (Rīgas VS), Edvards Drezovs ("Vecumnieki"/MSĢ).

     [+] [-]

, 2024-04-13 08:30, pirms 3 nedēļām
Nākamajā spēlē uzvarēs. Komanda disciplinēta un spējīga.