Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase sēdvolejbolā dodas uz Vāciju ar mērķi nokļūt Rio

Agris Suveizda

Latvijas izlase sēdvolejbolā dodas uz Vāciju ar mērķi nokļūt Rio
Latvijas sēdvolejbola izlase

Vācijas pilsētā Vārendorfā no 2.10. līdz 7.10. norisināsies Eiropas Čempionāts sēdvolejbolā, uz kuru 15 cilvēku sastāvā devusies arī Latvijas Sēdvolejbola izlase, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja. Šis čempionāts ir pēdējais nopietnais pieturas punkts pirms nākamgad gaidāmajām vasaras paralimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

Latvijas sēdvolejbola izlase uz Vārendorfu dodas ar pacilātu noskaņojumu un lielu darba bagāžu, kas vairāku gadu garumā krāta, lai gatavotos tieši Eiropas čempionātam. Šī ir vienreizēja iespēja Latvijas vīriešu sēdvolejbola izlasei cīnīties par trim ceļazīmēm uz Riodežaneiro, kuras attiecīgi iegūs EČ pirmo trīs vietu ieguvēji.

„Esam rūpīgi gatavojušies, piedalījušies treniņnometnēs, dažādos turnīros un noslīpējuši savu spēles tehniku,” saka Latvijas sēdvolejbola izlases treneris Andris Ulmanis. Viņš arī piebilst, ka katrs spēlētājs zina savu lomu komandā, kā arī saprot, cik nopietnas šīs sacensības ir.

Andris Ulmanis arī min, ka bez palīdzības no ārpuses došanās uz EČ Vācijā nebūtu iespējama. „Lielu atbalstu sniedz banka "Citadele", ar kuru kopā esam izstrādājuši atbalsta kampaņu „Viņi var. Vai varam mēs?” Sadarbība ar banku Citadele un šī kampaņa ir ne tikai nozīmīgs finansiālais atbalsts, bet arī palīdz radīt lielāku paralimpiskā sporta atpazīstamību Latvijā.”

Pirmajā kārtā Latvijas sēdvolejbola izlase spēkiem mērosies ar Ukrainas, Azerbaidžānas un Krievijas izlasi, savukārt pēc šo savstarpējo spēļu iznākumiem būs zināmi nākamie pretinieki. Pagājušajā Eiropas čempionātā, kas 2013.gadā norisinājās Polijā, Latvijas izlase izcīnīja 12.vietu, savukārt pirmajā trijniekā ierindojās Bosnija un Hercegovina, Krievija un Vācijas valstsvienība. Latvijas pirmās kārtas pretinieki – Ukraina un Azerbaidžāna – 2013.gadā izcīnīja attiecīgi 4.vietu un 11.vietu.

Kopumā Eiropas Čempionātā piedalīsies 12 Eiropas valstis, un turnīrs norisināsies trīs apakšgrupās - „A” apakšgrupa Vācija (3.vieta Paralimpiskajās spēlēs Londonā), Polija, Horvātija, Itālija; „ B” apakšgrupa Bosnija un Hercegovina (1.vieta Pasaules čempionātā un Londonas paralimpiskajās spēlēs) Ungārija, Nīderlande, Serbija ; „C” grupa Krievija (4.vieta Paralimpiskajās spēlēs Londonā); Ukraina (4. vieta Eiropas čempionātā), Azerbaidžāna, Latvija.

Latvijas izlases spēles Eiropas čempionātā:
02.10.2015. – 17.30 (pēc Latvijas laika) LAT – UKR
03.10.2015. – 15.00 (pēc Latvijas laika) LAT – AZE
04.10.2015. – 14.30 (pēc Latvijas laika) LAT – RUS
05.10.2015. – 07.10.2015. Ceturtdaļfināla, pusfināla un spēles par vietām

Informāciju sagatavoja:
Zane Skujiņa,
Latvijas Paralimpiskā komiteja