Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Zināmi Latvijas volejbolistu pretinieki PČ kvalifikācijas turnīrā

Jānis Celmiņš

Zināmi Latvijas volejbolistu pretinieki PČ kvalifikācijas turnīrā
Foto: fivb.com

Pirmdien Itālijas pilsētā Turīnā notika 2010. gada Pasaules volejbola čempionāta kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izloze. Latvijas izlase sacensības sāks ar pirmo kārtu un ir ielozēta vienā grupā ar Zviedrijas, Norvēģijas un Baltkrievijas izlasēm.

Pagaidām nav zināma B grupas sacensību norises vieta un laiks, jo neviena no grupā esošajām valstu izlasēm nav pieteikusies organizēt šo turnīru. Zināms vien tas, ka turnīrs notiks decembra pirmajā pusē, vai janvārī.

Otrajā kārtā B grupas uzvarētāji spēlēs vienā grupā ar Nīderlandes, Turcijas un Igaunijas izlasēm. Otrās kārtas turnīrs notiks Nīderlandē. Mūsu ziemēļu kaimiņi sacensības sāks ar otro kārtu, jo volejbola izlašu valstu rangā šobrīd atrodas krietni vien augstāk nekā Latvijas izlase. Atgādināsim, ka igauņi ir Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieki.

2010. gada Pasaules čempionāta finālturnīrs risināsies Itālijā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

  +2 [+] [-]

, 2008-09-30 01:46, pirms 16 gadiem
Šķiet,ir varianti.Nav dzirdēts par skandināvu tradīcijām volejbolā.Tāpat arī sābri ir jāņem. Tālāk jau gan grūtāk,bet mēs jau varētu pieteikties uz organizāciju.

  -2 [+] [-]

, 2008-09-30 01:51, pirms 16 gadiem
setā!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2008-09-30 08:51, pirms 16 gadiem
No siis grupas noteikti jaatiek taalaak!

     [+] [-]

, 2008-09-30 09:17, pirms 16 gadiem
Nu, nepiekritīšu teiktajama, ka Igaunija Pasaules rangā atrodas KRIETNI augstāk - Latvija ir 56. vietā, bet Igaunija TIKAI 52. vietā !!!
Avots : fivb.org: FIVB World Ranking - Men

Mani vairāk pārsteidz fakts, ka Lietuvas šajā rangā nav vispār!

     [+] [-]

, 2008-09-30 09:31, pirms 16 gadiem
..norvēģi jāsit bez variantiem, bet ar belariem un zviedriem būs grūtāk.. ar zviedriem jau pirms gadiem ~4 spēlējām un ja pareizi atceros, tad uzvaras tika dalītas uz pusēm (gribētos gan ticēt, ka pateicoties Baltijas līgai esam palikuši stiprāki), savukārt baltkrieviem ir daži diezgan laba līmeņa klubi, kas labi spēlē arī Eirokausos..
Pasaules rangā šobrīd (nu par to objektivitāti gan protams var diskutēt):
56. Latvija
73. Baltkrievija
96. Norvēģija
Zviedriju rangā nespēju ieraudzīt..

     [+] [-]

, 2008-09-30 10:33, pirms 16 gadiem
Eriksrudzitis rakstīja: Nu, nepiekritīšu teiktajama, ka Igaunija Pasaules rangā atrodas KRIETNI augstāk - Latvija ir 56. vietā, bet Igaunija TIKAI 52. vietā !!!
Avots : fivb.org: FIVB World Ranking - Men

Mani vairāk pārsteidz fakts, ka Lietuvas šajā rangā nav vispār!
Lietuvā manuprāt volejs ir pavisam zemā līmenī... un nemaz nezinu vai viņiem izlase piedalās kaut kados turnīros...
Kā pēdējie Padomju skolas kadri aizgāja pensijā tā tur nekas vairs īpašs nav noticis, ja neskaita pāris perspektīvos jaunos bīčistus...

     [+] [-]

, 2008-09-30 11:26, pirms 16 gadiem
..vispār apsveicu autoru ar ļoti izsmeļošu rakstu, ļoti pacenties!!!
..nupat Dienā izlasīju reizes 5x garāku un interesantāku.., vispār pēdējā laikā e-sports haltūrē - varbūt vajadzētu padomāt par to, ka atdala īsziņas (kā šī, kur autora vienīgais ieguldījums ir ātrs Copy/Paste) no rakstiem, kur tiešām dots garāks apraksts.. (vēl arī baumu sadaļu var izveidot, lai netraucē un neizstumj drusku senākus interesantākus rakstus no listes, kam interesē, tie tad arī lai lasa..)..

     [+] [-]

, 2008-09-30 11:58, pirms 16 gadiem
Interesanti, kas komplektēs izlasi?

     [+] [-]

, 2008-09-30 12:28, pirms 16 gadiem
smailiite rakstīja: ..vispār apsveicu autoru ar ļoti izsmeļošu rakstu, ļoti pacenties!!!
..nupat Dienā izlasīju reizes 5x garāku un interesantāku.., vispār pēdējā laikā e-sports haltūrē - varbūt vajadzētu padomāt par to, ka atdala īsziņas (kā šī, kur autora vienīgais ieguldījums ir ātrs Copy/Paste) no rakstiem, kur tiešām dots garāks apraksts.. (vēl arī baumu sadaļu var izveidot, lai netraucē un neizstumj drusku senākus interesantākus rakstus no listes, kam interesē, tie tad arī lai lasa..)..
piekrītu, ka shis raksts nav pietiekami saturīgs, bet ja skatamies uz apjomu ko aptver esports un ko Diena. Tas ir nesalīdzināmi!! Kopējais apjoms (volejbola sadaļā) esportam ir krietni vien iespaidīgāks un lielāks. Tā, ka braukt virsū autoram nebūtu korekti manuprāt

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 17:11, pirms 16 gadiem
Wball rakstīja: Interesanti, kas komplektēs izlasi?

Izlasi komplektēs Lāses cilvēki! Vismaz pēdējos 10 gadus tā ir noticis. Tas, protams, ir tikai mans subjektīvais viedoklis, bet Latvijas volejbolā visu nosaka Lāses cilvēki, nevis federācija(pieļauju, ka ja tu neesi čomos ar Lāsi, tad tu tur nemaz nevari nokļūt. Vai arī pārējā volejbola sabiedrība ir tik nespējīga vai kūtra, ka Lāsēni ir vienīgie, kas kaut ko dara.). Arī tad, kad Lāse ar visiem saviem Latvijas labākajiem un perspektīvākajiem(kā viņi paši sludināja) nespēja uzveikt ne pusprofesionālos Ozolniekus, ne Rīgu, izlases treneris vienalga ir bijis no Lāses, arī 90% spēlētāju bija no Lāses. Respektīvi, gribi spēlēt izlasē, tad tev ir jaspēlē Lāsē.
Kad R.Vilde kļuva par Lāses treneri, viņš kļuva arī par izlases treneri. Kad viņš izdomāja aiziet, parādījās V.Mihelsons, kurš vēl neko nebija trenējis, un arī automātiski kļuva par izlases treneri. Tikai tad, kad viņš bija izgāzies gan ar Lāsi, gan ar izlasi, tikai tad nācās meklēt J.Deveikusu, kura vadībā izlase rādīja krietni interesantāku sniegumu. Bet nepagāja ne gads, kad viņš vairs nebija vajadzīgs, jo...... trenera darbā izlēma atgriezties Vilde, protams, kāds tur vairs var būt Deveikus. Publiski tas tika pasniegts, ka viss tas tiekot darīts perspektīvas vārdā. Smiekli nāk!
Izlases sniegums šajos gados nav progresējis ne par matu. No Vildes ir dzirdams tikai viens komentārs: spēletājiem nav rakstura, nav pareizās attieksmes pret darbu. Bļin, bet kurš tad viņus tādus ir gadiem diendienā trenējis un audzinājis? Varbūt tad vajag ņemt tos, kuriem tas raksturs ir, neskatoties uz to, ka viņi nav tik talantīgi un perspektīvi? Vai arī beigt čīkstēt, atzīt, ka nespēj izaudzināt no viņiem cīnītājus, un iet prom?
Vēlreiz uzsveru, ka tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis. Labprāt palasītu arī citus viedokļus, un būšu tikai priecīgs, ja izlasot tos, būšu spiests atzīt, ka man nav taisnība.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 22:05, pirms 16 gadiem
to -->musicman
vienīgā patiesība ir nopietnas naudas trūkums Latvijas volejbolā.
Ir skaidrs, ka neesam tik bagāti lai izaudzinātu desmitiem talantīgu spēlētāju no kuriem tad pasmelties izlasei labākos. Tādēļ manuprāt reālākā iespēja pacelt izlases līmeni ir veidot patiešām vienu superklubu (kļūsim bagātāki varēsim atļauties otru), un strādāt ar to vismaz trīs gadu plānā, bet lai talantīgus spēlētājus noturētu Latvijā ir nepieciešama lielāka nauda un lai tos saliedētu ir nepieciešams labs treneris, kurš arī ir labs psihologs, kurš prastu saliedēt kolektīvu un tikt galā ar zvaigžņu slimībām (arī tāds cilvēks maksā labu naudu, iespējams latvijā šadu speciālistu neatrast), nemz nerunāsim par sīkumiem, kā mārketinga speciālistu piesaistīšanu, juridiski korektu līgumu izveidošanu, kas neļautu nedz spēlētājiem nedz kluba īpašniekiem interpretēt leitas pa savam (starp citu līgumā mierīgi var iekļaut punktu par apņemšanos spēlēt LV izlasē), bet atkal jau viss atkarīgs no naudas. Domāju ka Rīgas/Lāses kluba apvienošanās bija pareizs solis un šādas superkomandas formēšana ir pārdomāts solis nākotnei, tomēr ir skaidrs, ka ir jāmeklē nopietna nauda lai sasniegtu nopietnus rezultātus, ar patreizējo sastāvu var cīnīties šenker līgā par uzvaru, var mēģināt pārvarēt vienu kārtu cev kausā, bet izlases kodols nav saskatāms vismaz ne tāds, kas ievestu LV eiropas čempionātā. IMHO superkluba budžets sākas no 1M Ls gadā, maksimāli daudz starptautisku sacensību, pieredzējis un profesionāls treneru korpuss, jauni un talantīgi spēlētāji pamatā LV protams sākotnēji nāktos piesaistīt arī dārgākus, bet lietderīgākus ārzemniekus, un protams ilgtermiņa attīstības programma. Bet kā jau sākumā teicu naudas nav un nebūs tāpēc esam tur kur esam, varam uz īsu brīdi uzspīdēt, bet bez stabilitātes.

     [+] [-]

, 2008-10-01 02:07, pirms 16 gadiem
to Goodman2576

Paldies par viedokli! Plusiņš no manis.
Naudas trūkums Latvijas volejbolā tiešām ir vienīgā neapstrīdamā patiesība, pārējais viss ir viedokļi. Par superklubu atļaušos tomēr īsti nepiekrist. Superklubam vajadzīgs augsta līmeņa turnīrs, nevis 3-4 augsta limeņa speles gadā, kā Tu jau pieminēji. Vajadzīgi spēlētāji. Latvijā es diemžēl pašlaik neredzu spēlētajus, no kuriem varētu 3 gadu laikā izveidot komandu, kas spētu izlauzties līdz Eirolīgai. Tad varētu domāt arī par labiem leģionāriem, jo neviens jau nenāks spēlēt tikai Shenker līgā. Varbūt vērts to 3gadu ciklu pagarināt līdz kādiem 6 gadiem un ķerties kārtīgi klāt jaunatnei? Tas nav manis izdomāts, tas ir viena no Latvijas treneriem teiktais, ka mūsu jaunieši no saviem vienaudžiem Igaunijā, Somijā u.c. valstīs atpaliek ne tikai fiziskajā, bet arī tehniskajā sagatavotībā. Vot kur kā kulaks uz acs noderētu tādu izcilu spēlētāju kā Vilde, Mihelsons, Krastiņš pieredze. Bet te mēs atkal nonākam pie neapstrīdamās patiesības. Federācijai naudas nav, tāpēc strādājot ar jauniešiem īpaši paēdis nebūsi un viņi visi tikko beiguši spēlēt, nākamajā dienā kļūst par galvenajiem treneriem. Vai kāds no viņiem šajā darbā ir sasniedzis ko izcilu? Kaut kā neatceros. Rīgas un Lāses apvienošana arī tāda butaforiska. Palikusi tā pati Lāse. Īsti neatceros, cik tad tur no Rīgas cilvēki pievienojās? Viens vai abi divi?(ha-ha) Cik šogad ir parādījies jauno, kas tiešām spēlēs? D.Petrovs. Vēl kāds? Visu komandu komplektēšanās jaunajai sezonai ir tikai to pašu veco vēžu pārkrāmēšana pa citām kulītēm.
Bet vispār uzskatu, ka pašlaik labāk, ka ir 3-4 konkurētspējīgas komandas nekā viens superklubs. Līdzvērtīgu konkurentu spēlēs visvairāk izšķir tieši raksturs, par kura trūkumu sūdzējās Vilde, tā ka vismaz to ir iespējas audzināt. Kaut kā neesmu dzirdējis par kādu baismīgo Somijas superklubu, kurš baigi plosītos pa Eirolīgu un kur tik vēl ne, bet paskatieties, kurā vietā Somija bija pēdēja Eiropas čempionātā!
Kā saka, diskusijās dzimst patiesība, tā ka par šo tēmu varētu runāt, runāt, runāt.......

     [+] [-]

, 2008-10-01 22:18, pirms 16 gadiem
---> musicman
nu es tā kā minēu ka vajadzīgi labi starptautiski turnīri ar ko biju domājis krietni vairāk par trim-četrām starptautiskām spēlēm, Shenkeram būtu jābūt tikai otrajā plānā.

     [+] [-]

, 2008-10-02 01:52, pirms 16 gadiem
to Goodman2576

''Superklubam vajadzīgs augsta līmeņa turnīrs, nevis 3-4 augsta limeņa speles gadā,-----kā Tu jau pieminēji----''- citāts no mana iepriekšējā komentāra.
Jautājums jau ir cits- kā pie šādiem turnīriem tikt? Protams, vislabākais būtu Eirolīga, bet līdz viņai mums kā līdz Mēnesim. Lai tur tiktu ir jabūt krietni augstāk rangā. Var mēģināt uzvarēt CEV kausā, ja nemaldos, arī šī kausa uzvarētāji tur iekļūst. Ar saviem pašreizējiem spēkiem mums tas nav pa spēkam. Veidot superklubu un pirkt labus leģionārus? Ļoti labi, tikai kurš labs spēlētājs brauks spēlēt uz šejieni Shenker līgā, balstoties tikai uz cerībām, ka pēc gadiem diviem varbūt tiksim arī līdz Eirolīgai? Protams, ka par ļoti lielu naudu arī brauktu, bet vai tā nebūs bezjēdzīgi izmesta nauda?
Būs vien jacīnās pašu spēciņiem.
90. gadu pirmajā pusē Latvijā jau bija viens superklubs. Starp citu, kamēr viņi vēl tikai cīnijās par iekļūšanu Eirolīgā, viņus nebūt nevarēja saukt par superklubu, tikai pēc tam parādijās attiecīgā nauda no Ventspils naftas un ambīcijas. Bet tā komanda tika izveidota uz vecā Radiotehniķa paliekām, tur bija pavisam cita līmeņa volejbolisti, un nebija neviena leģionāra. Šī komanda spēja arī kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Bet diemžēl šai mājai bija tikai jumts. Pāris gadi ar pirkstiem vēdeklī, izkrišana no Eirolīgas, uzreiz pazuda arī nauda un nacās atskārst, ka nav ne pamatu, ne sienu, uz kā tam jumtam turēties. Un Latvijā volejbols uz ilgu laiku iegāzās dziļā bedrē. Nedomāju, ka būtu pareizi vēlreiz kāpt uz tā paša grābekļa, un veidot mākslīgi kaut kādu vietēja mēroga superklubu.

     [+] [-]

, 2008-10-02 12:19, pirms 16 gadiem
to musicman
Nezinu vai esi lietas kursā par Ventspils naftas superkluba likteni, bet jāsaka atklāti ka spēlētāju vainas tur nebija un naudu Latvijas volejbolam nozaga, tie bija laiki kad nauda varēja vienkārši pazust ar galiem un protams ka Ventspils funkcionāriem tas nepatika (a to kuram ta patiktu ja kādi 200t dolāru pazūd vienkārši), un šo brīdi veiksmīgi izmantoja basketbols, bet kā tu pareizi pieminēji volejbolā uzreiz iestājās dziļi viduslaiki, jo federācija bija nekompetentu cilviņu kopums, kas neko prātīgu sadomāt nevarēja un negribēja, plus naudu pēc tādiem sū... izgājieniem arī vairs neviens dot negribēja... un patreizējais shenker projekts arī ri vairāk pateicoties Igauņu iniciatīvai. Es tomēr domāju ka cita ceļa nav kā sākt ar superklubu kautvai pašmāju līmenī, jo citādi jau iekļut elitē ka no apakšas nav iespējams, bet ja runā par straptautisku spēļu pieredzi, tad nav jau jābrauc uz brazīliju meklēt turnīri, ja ir treneri un citi komandai piesaistīti cilvēki kuriem ir labi sakari kaut vai Krievijā un Baltkrievijā un Ukrainā un Somijā ,var atras labus turnīrus un arī paši sarīkot pāris labus turnīrus (ja ir nauda un komanda rāda labu sniegumu, jo ar švaku komandu jau protams ka spēcigas komandas negrib braukt sparingot). Protams tas būtu viduvējs līmenis, bet tas būtu nākošais pakāpiens pēc šenker līgas, un tad kā tu teici būtu lielākas iespējas pacīnīties par vietu zem saules lielajos turnīros, un arī izlasei viennozīmīgu būtu lielākas cerības kvalificēties eiropas čempionāta finālam, kas noteikti pozetīvi ietekmētu volejbola tēlu Latvijā. (Manuprāt Hokeja piemērs ir ļoti labs, pašmāju līgas nav, nācās meklēt alternatīvu lai superklubam būtu kur izvērsties, protams ir jau labi ka blakus ir tāda KHL kurā var ielobēt rīgas komandu) Volejbolam arī jāmeklē izaugsme, starp citu Shenker līgas nākotne varētu būt visas Skandināvijas mērogā... ir zināms ka somijas vadošie klubi izrāda intetresi par kopējas līgas veidošanu ar 2-3 spēcīgākajām Igaunijas un Latvijas komandām, kaut kas tipa Shenker 1 divīzija un 2. divīzija (un skaties tur pat arī kāds poļu klubs var pieslēgties, lūk arī nopietna turnīra skelets, tikai federācijām kopā ir jāstrādā pie šo plānu attīstības un īstenošanas, bet mani māc šaubas vai LV federācija ir tik nopietni noskaņota.

     [+] [-]

, 2008-10-02 14:15, pirms 16 gadiem
to Goodman2576
Nevienu brīdi nevainoju spēlētājus, tieši viņi jau bija lielākie zaudētāji.
Ka tur kaut kas rūga, bija manāms jau sezonas sākumā, bet pāri malām sāka (tai skaitā informācija par naudas pazušanu)iet pēc tam, kad komanda nespēja iekļūt Eirolīgā. Tad arī gāja pa gaisu, sākās apvainojumi, sāka aizbraukt spēlētāji, un vienas sezonas laikā no superkluba palika tikai atmiņas.
Variants ar somiem būtu gandrīz vai ideāls, bet arī tad vajadzēs vismaz divas spēcīgas komandas, jo somiem diez vai būs interesanti, ka Latvija var piedāvāt tikai vienu spēcīgu un 1-2 dauzāmas pusamatieru komandas.
Jebkurā gadījumā vajadzīgs ir spēcīgs regulārais turnīrs, ar pāris labu vienreizēju turnīru nepietiks. Arī hokejā vispirms tika izveidota līga, tad oficiāli ar visiem parakstiem un štempeļiem piešķirta vieta Rīgai, un tikai tad tika izveidots Dinamo Rīga.
Par Tavām šaubām par federāciju es tev pilnīgi piekrītu. Ir tāda sajūta, ka visa tāspice tur ir tikai izkārtne, jo pēc noteikumiem tādai ir jābūt. Varētu veikt aptauju starp ierindas sporta līdzjutējiem(ne tieši volejbola faniem), cik no viņiem varētu nosaukt volejbola federācijas prezidentu, un to pašu par basketbolu, hokeju, futbolu, handbolu. Es domāju, ka tieši volejbols paliktu visdziļākajos jaņos.

     [+] [-]

, 2008-10-03 22:12, pirms 16 gadiem
Nu visas federācijas jau ir politizētas..., Domāju ka ja kādam būtu nopietna ideja par superkluba izveidi vi;nam būtu jānopērk vieta federācijā, jo citādi nelaistu tik viegli pie šprices... ir tak labi zināms cik neatkarīga ir praktiski jebkura sporta veida federācija LV...