Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Bijām labāki visās pozīcijās, bet spēli zaudējām"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Bijām labāki visās pozīcijās, bet spēli zaudējām"
Raimonds Vilde (centrā)
Foto: Renārs Buivids

"Zaudējuma iemesli ir vairāki – aukstasinība izšķirošajos brīžos, pieredzes trūkums un jauda no ceturtās zonas uzbrukumā," pēc zaudējuma Somijas izlasei spraigā piecu setu cīņā (2:3) Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlē sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau ziņojām, ka Latvijas volejbola izlase vakar piekāpās Somijas valstsvienībai, līdz minimumam samazinot izredzes pacīnīties par otro vietu grupā, kas ļautu turpināt cīņu par Eiropas čempionāta finālturnīru.

Pēc šī rīta treniņa Latvijas izlases treneris Raimonds Vilde atrada brīdi, lai aprunātos ar portālu Sportacentrs.com un atskatītos uz vakardienas spēli. "Ieskatoties statistikā redzam, ka esam labāki visās pozīcijās, taču maču esam zaudējuši, sāpīgi! Bieži tā negadās. Piektajā setā bijām vadībā ar 6:2, bet vairāk kārt nespējām atspēlēt un ļāvām somiem izlīdzināt. Pieredzējušas komandas šādos brīžos neko nedāvina, mums pieredzes pietrūka. Kopumā spēle bija laba, čaļiem neko pārmest nevaru. Ja pirms mēneša man kāds būtu teicis, ka ar šo sastāvu mēs nospēlēsim tādu spēli ar Eiropas klases komandu, es neticētu. Arī Rīgā spēle bija līdzīga, žēl, ka nepaveicās. Divus setus mīcījām somus kā gribējām."

Vaicāts, kā diagonāles pozīcijā izskatījās Ansis Medenis un kā spēlējot pamatsastāvā spēlē iejutās Romāns Saušs, treneris uzslavēja abus. "Medenim šī noteikti bija labākā spēle turnīrā, šajā pozīcijā viņš jutās labi. Iesāka ļoti agresīvi, beigās nedaudz saplīsa, bet kopumā esmu apmierināts. Saušs iesāka ne pārāk pārliecinoši, bet iespēlējās. Uzņemšanā bija problēmas, bet no tīkla malas varēja iesist pietiekami labi."

Šovakar Latvijas izlasei pēdējais mačs turnīrā. Lai grupā ieņemtu otro vietu, kas ļauj turpināt cīņu par Eiropas čempionāta finālturnīru, Latvijas izlase šovakar ar 3:0 jāapspēlē Lielbritānijas izlase un jācer, ka somi uzvarēs grieķus, neatdodot ne setu. "Grieķiem vakar paveicās divas reizes. Somi izlīda pret mums, paši savukārt pret Lielbritāniju. Šovakar pašiem jāpadara savs darbs un tad viss būs kārtībā. Angļi ar katru spēli spēlē ar vien pārliecinošāk un viegli noteikti nebūs." Jācer, ka somi šovakar laukumā neuzliks otro sastāvu (viņi jau nodrošinājuši pirmo vietu grupā). "Domāju, ka nē. Lai arī mēs somiem esam iezāģējuši visvairāk, ceru, ka šovakar viņi mums palīdzēs. Vakar viņu prieks par uzvaru bija neaprakstāms!"

Latvijas izlase šovakar aizvadīs EČ kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pēdējo maču. Jau pulksten 18.00 mūsējiem mačs ar Lielbritāniju.

     [+] [-]

, 2010-05-30 11:54, pirms 14 gadiem
laiks vildem iet prom un varbūt uzaicināt kādu pieredzējušu ārzemju treneri??

  +2 [+] [-]

, 2010-05-30 11:55, pirms 14 gadiem
TOMINS91 rakstīja: laiks vildem iet prom un varbūt uzaicināt kādu pieredzējušu ārzemju treneri??
ar treneri viss kārtībā .... spēlētajiem jāpieiet profesionālāk

  -3 [+] [-]

, 2010-05-30 11:56, pirms 14 gadiem
Nekas, šoreiz volejola "Dievs" bija Somijas pusē. Varbūt nākamreiz būs Latvijas pusē!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2010-05-30 12:07, pirms 14 gadiem
Tādā gadījumā volejbola speciem jāpārdomā statistikas objektivitāte un jāievieš nepieciešamās korekcijas! Kā var statistiski VISOS rādītājos būt pārsvars, bet gala rezultāts - zaudējums!!!

     [+] [-]

, 2010-05-30 12:08, pirms 14 gadiem
Kaut kas tomēr ir jāmaina volejbolā.

  +8 [+] [-]

, 2010-05-30 12:09, pirms 14 gadiem
Visos rādītājos bija labāki divos uzvarētajos setos, bet spēli uzvar komanda, kas ir pārāki trijos setos...

     [+] [-]

, 2010-05-30 12:12, pirms 14 gadiem
TOMINS91 rakstīja: laiks vildem iet prom un varbūt uzaicināt kādu pieredzējušu ārzemju treneri??
Viņš pats var mainīt komandu

     [+] [-]

, 2010-05-30 12:18, pirms 14 gadiem
Vildem līdzīgi teksti kā Znarokam....it kā spēlējam pareizi,trenējamies,esam pat spēcīgāki,statistikā esam labāki, bet nu šoreiz kaut kā nedaudz pietrūka, par maz koncentrējāmies utt...varbūt tomēr treneros tā vaina?

 +10 [+] [-]

, 2010-05-30 12:34, pirms 14 gadiem
Kā var būt labāki visās pozīcijās, bet tomēr zaudēt spēli?

  +1 [+] [-]

, 2010-05-30 13:10, pirms 14 gadiem
Neesmu dziļi iekšā vollejā, bet rodas iespais, ka ne katrs izcils spēlētājs var būt arī labs treneris...

     [+] [-]

, 2010-05-30 23:34, pirms 14 gadiem
Real Gortat rakstīja: Kā var būt labāki visās pozīcijās, bet tomēr zaudēt spēli?
tas ir taa, ka peec mazajiem punktiem mees esam uzvarejusi, bet diemzel uzvaru pieskir par uzvaretiem setiem...