Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS/LU volejbolistes uzvar jelgavnieces un panāk izšķirošo trešo spēli pusfināla sērijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

RVS/LU volejbolistes uzvar jelgavnieces un panāk izšķirošo trešo spēli pusfināla sērijā
RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

"Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien mājās ar rezultātu 3-0 (25:15, 25:23, 25:21) uzvarēja VK "Jelgava" un Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā līdz divām uzvarām panāca 1-1. Izšķirošā spēle notiks sestdien, plkst. 18.00, RVS sporta zāle Rīgā.

Uzvarētāju rindās 15 punktus guva Anna Cepurīte, trīs no tiem sakrājot ar bloku un divus ar servi, 12 punktus guva Lāsma Ozola, kura arī trīs punktus guva ar bloku, bet ar 11 gūtiem punktiem maču beidza Anete Čelnova un Sindija Bože, kura uzbrukumā pielika punktu mačam. Viešņām 12 punktus guva Līva Sola

Pirmā seta sākumā pēc Solas uzbrukuma jelgavnieces izvirzījās vadībā ar 5:2, bet pēc Božes uzbrukuma rezultāts jau bija 10:7 par labu mājiniecēm. Nākamos trīs punktus guva VK “Jelgava” spēlētājas, taču pēc tam rezultāts strauji sāka augt par labu mājiniecēm, to sekmējot arī divām pēc kārtas cēlājas Elzas Rekneres netveramām servēm. Viņa ar uzbrukumu arī pabeidza setu.

Otrajā setā Ozola ar uzbrukumu panāca 9:5 vadību mājiniecēm, taču tad sešus punktus pēc kārtas guva jelgavnieces, kuras lielāko seta daļu bija vadībā. Beidzamos četrus punktus setā guva mājinieces, divreiz izceļoties blokā.

Trešajā setā tikai reizi seta sākumā vadībā pabija viešņas, un pārsvarā nelielā vadībā bija rīdzinieces. Pēdējoreiz “džokeri” viešņu treneris Aldis Bērziņš no piedurknes izvilka šodienas gaviļnieces Gintas Leveikas izskatā, kura ar diviem “eisiem” pēc kārtas sekmēja neizšķirta 18:18 tapšanu.

“Plāns, salīdzinot ar pirmo cīņu, bija palicis nemainīgs. Uzdevums bija spēlēt agresīvi, it īpaši pret Jelgavas komandas galvenajām spēlētājām, un darīt to, neraugoties uz to, kas notiek laukumā. Pie plāna mums izdevās pieturēties arī brīžos, kad bija vairākas nestandarta situācijas. Spēlētājas respektēja izvirzītos noteikumus līdz mača beigām,” pēc uzvaras sērijas otrajā mačā teica RVS/LU komandas galvenais treneris Arvils Keišs. “Pirms izšķirošā mača jāņem vērā, ka šodien Jelgavas vienībā nespēlēja Monta Urbāne, un jāturpina spēlēt agresīvi.”

Otrā pusfinālā "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ) ar 2-0 pieveica "SuFA kluba"/"Daugavpils Universitātes" ("SuFA klubs"/DU) volejbolistes.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) volejbolistes.

Latvijas meistarsacīkšu pusfināls

Pāris1. spēle2. spēle3. spēleSērija
VK Jelgava [3.] – RVS/LU [2.]3-20-330.03.1-1
SuFA klubs/DU [4.] – RSU/MSĢ [1.]1-30-30-2

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols