Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase uzsāk gatavošanos pasaules čempionāta kvalifikācijai

Sieviešu izlase uzsāk gatavošanos pasaules čempionāta kvalifikācijai
Salīdzinot ar 2016. gadu, izlasē būs daudzas jaunas sejas
Foto: www.cev.lu

Gatavošanos pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram volejbolā uzsākusi Latvijas sieviešu izlase, kuru maija beigās un jūnija sākumā gaida piecas spēles piecās dienās.

Kamēr sporta namā Daugava virmoja kaislības Latvijas čempionāta finālā vīriešiem, gatavošanos pasaules čempionāta atlases turnīra 2. kārtas turnīram uzsāka Latvijas sieviešu izlase. Komandu joprojām vada Jānis Leitis, kuram šoreiz būs divi palīgi – Jānis Grīnfelds un Agris Leitis.

Pirmā spēle sabraukumā Beļģijā 31. maijā būs tieši pret mājiniecēm, bet spēļu secībā pretī stāsies arī Bosnija un Hercegovina, Itālija, Baltkrievija un Spānija. Šoreiz turnīrs būs ļoti grūts, jo spēles notiks piecas dienas pēc kārtas.

26. un 27. maijā pie mums ciemosies Igaunijas izlase, bet tās arī būs vienīgās pārbaudes spēles ar citu valstu izlasēm,” par gatavošanos stāsta izlases vecākais treneris Jānis Leitis. “Bija plānotas divas spēles arī Dānijā 13. un 14. maijā, taču komandā ir daudzas studentes, un šajos datumos notiek Latvijas studentu spēles, kas ir svarīgas augstskolām. Ciestu vai nu izlase, vai augstskolas. Tāpēc no šī brauciena nolēmām atteikties.

Lielākajai daļai kandidāšu sezona joprojām turpinās, un tik sarežģīta gatavošanās procesa man vēl nekad nav bijis, jo dažādām izlases kandidātēm dažādas sacensības notiks līdz pat 21. maijam. Un tas būs jāņem vērā, attiecīgi kombinējot izlases treniņus.

Daudz ko izšķirs mikroklimats izlasē. Priecē, ka tās spēlētājas, kas ir manā rīcībā, grib trenēties un spēlēt. Tā kā turnīrs būs intensīvs, vēl gribētu piesaistīt vienu pieredzējušu libero pozīcijas spēlētāju, ko laukumā gribētu redzēt dažās no kvalifikācijas turnīra spēlēm.

Ja runājam par uzdevumiem, šobrīd runāt par pretiniecēm atlases turnīrā būtu pāragri, bet uzdevums būs iet laukumā un cīnīties par katru punktu.”

Kandidāšu saraksts

SpēlētājaAmpluāKomanda
Eva Deisa2. tempsStetsona universitāte (ASV)
Elvita DolotovacēlājaLU
Una Dzalbacēlāja SK Babīte
Anna EmbrektediagonāleRSU
Anita GraudiņacēlājaMVS/MSĢ
Terēze Hrapāne1. tempsVK miLATss
Inese Jursone2. tempsJelgava/LU
Marta Kamēlija LevinskadiagonāleRVS
Jeļizaveta Morozova2. tempsRSU
Paula NečiporukaliberoMSĢ
Alise Pētersone1. tempsRSU
Agija Sidorova2. tempsRSU
Elza SmilškalnediagonāleVK miLATss
Līva Sola1. tempsJelgava/LU
Ieva Šneidere1. tempsRSU
Īvaise ZaķediagonāleMSĢ

Izmantotie resursi:
volejbols.lv