Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Reinis Pekmans bombardē Francijā

Reinis Pekmans bombardē Francijā
Reinis Pekmans uzbrukumā
Foto: Francijas līga

Francijā, spēcīgākajā līgā nespēlējot Hermana Egleskalna pārstāvētajam Tūras klubam, pēc spēka otrajā līgā izcēlies Reinis Pekmans. Ukrainā joprojām vadībā Uģa Krastiņa vadītā Ļvivas vienība, bet Austrijā tikai uzvaras tiesa atdala triju latviešu pārstāvēto komandu no pirmās vietas.

Dažādas sekmes Krievijas čempionātā bija Latvijas volejbola sūtņu pārstāvētajām komandām. Borisa Kolčina trenētā Maskavas “Dinamo” izbraukumā ar 3:1 (24, -19, 23, 23) pārspēja Novosibirskas „Lokomotīvi” un ar 10 punktiem pēc 6 spēlēm ieņem 7. vietu 14 komandu konkurencē. Ļeņingradas apgabala „Dinamo” savā laukumā sīvā cīņā ar 1:3 (27, -20, -21, -25) zaudēja Krasnojarskas „Jeņisejai”. Šajā spēlē „dinamietis” Deniss Petrovs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa jau 1. setā un guva 2 punktus. Ļeņingradas apgabala volejbolisti pagaidām ar 1 punktu ieņem pēdējo vietu. Nākamajā cīņā 1. decembrī maskavieši uzņems Kemerovas „Kuzbasu”, kas ar 13 punktiem atrodas divas vietas augstāk, bet Petrovs brauks uz Novokuibiševsku tikties ar „Novu”, kas ar 8 punktiem atrodas vietu zem Maskavas „Dinamo”.

Francijā daudz labāk veicas Hermana Egleskalna pārstāvētajai “Tours Volley-Ball”. Ar 7 spēlēs izcīnītajiem 16 punktiem “Tours Volley-Ball” ieņem 3. vietu. Šajā kārtā gan Tūras volejbolisti bija brīvi, bet nedēļu iepriekš savā laukumā viņi ar 3:0 (13, 15, 24) sagrāva „Arago de Sete”, Egleskalnam gūstot 9 punktus. Nākamais mačs Tūrai Nantē ar turienes „Nantes Reze”, kura ar 17 punktiem 7 spēlēs ieņem 2. vietu.

Triju Francijas nacionālo līgu kopējā mājaslapā internetā kā pirmā šobrīd parādās aina ar Reini Pekmanu uzbrukumā. Savukārt viņa pārstāvētā Martigas komanda Francijas otrajā divizionā jeb Pro-B līgā ar 17 punktiem 7 spēlēs ieņem 2. vietu. Pēdējā spēlē martigieši Nansī ar 3:1 (18, 17, -14, 20) uzvarēja turienes volejbolistus, bet Pekmans bija neapturams, gūstot 26 punktus, 4 no tiem ar bloku. Nākamais mačs Martigai savā laukumā ar līderi „Paris Volley”, kam ir divi punkti vairāk.

Labi Francijas pēc spēka otrajā līgā sievietēm – Elites līgas A grupā veicas arī Terēzes Hrapānes pārstāvētajai „C S M Clamart”, kas pēdējā spēlē viesos ar 3:0 (22, 23, 17) pārspēja „Union Sportive de Villejuif”. Ar 7 uzvarām 8 spēlēs Klamartas klubs ir līderis.

Vācijas čempionātā tikai 7. vietā ir Romāna Sauša pārstāvētā „SWD Powervolleys Dueren”, kuriem četrās spēlēs trīs uzvaras. Nākamā spēle dīreniešiem Frīdrihshāfenā ar vicelīderi „VfB Friedrichshafen”, kam 6 spēlēs ir 15 punkti.

Čehijā otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja “AERO Odolena Voda”, kas savās mājās ar 1:3 (-18, 24, -19, -17) piekāpās „Volejbal Brno”. Tomam Vanagam šajā spēlē 8 gūtie punkti. Nākamā spēle Odolena Vodas volejbolistiem 1. decembrī Liberecē ar „VK Dukla”.

Zaudējums Somijā viesos pret „VaLePa Sastamala Tampere” “Kokkolan Tiikerit” klubam – 0:3 (-17, 27, -19, -18). Mača rezultatīvākais vīrs laukumā bija “tīģeris” Aleksandrs Kudrjašovs, kurš guva 22 punktus. 15 punkti un komandas otra rezultatīvākā spēlētāja goda Edvartam Buividam. “Kokkolan Tiikerit” ar 13 spēlēs gūtajiem 14 punktiem ieņem 6. vietu 9 komandu konkurencē. 1. decembrī “Kokkolan Tiikerit” būs iespējas tamperiešiem revanšēties savās mājās.

Ukrainas čempionātā vadību ar 12 spēlēs izcīnītajām 11 uzvarām joprojām saglabā Uģa Krastiņa trenētā Ļvivas “Barkom-Kažaņi”. Ļvivieši nedēļas nogalē savā laukumā ar 3:0 (11, 13, 14) un 3:0 (24, 18, 9) sagrāva vienu no pastarīšiem Čerņigivas “Burevisņik-ASMS” komandu. Ļviviešiem nākamie mači 30. novembrī un 1. decembrī Sumos ar 6. vietas īpašnieci 8 komandu konkurencē „ASMS-SumVU”.

Austrijas sieviešu čempionātā 4. vietā ar 9 spēlēs sakrātām 7 uzvarām atrodas “PSV Volleyballgemeinschaft Salzburg”. Pēdējā spēlē Zalcburgas klubs viesos ar 3:2 (26, -20, -19, -18, 9) pieveica “UVC Holding Graz” komandu. Rezultatīvākā mača dalībniece bija Annija Āboliņa ar 23 gūtajiem punktiem (6 no tiem – blokā). Ingrīdai Zauerei 6 punkti (3 – ar bloku) un Inesei Raciņai – četri. 1. decembrī Zalcburga arī izbraukumā tiksies ar 8. vietas īpašniecēm 10 komandu konkurencē “ATSC Wildcats Klagenfurt”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija