Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pasaules līgas finālā Brazīlija pret Serbiju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pasaules līgas finālā Brazīlija pret Serbiju
Brazīlijas volejbola izlase
Foto: www.fivb.com

Pasaules volejbola līgā šodien tika noskaidrotas abas finālistes. Par tām kļuva Brazīlijas un Serbijas komandas, kas attiecīgi ar 3:0 un 3:1 pieveica Krievijas un Kubas izlases. Finālspēle Belgradā tiks izspēlēta svētdien.

Pirmajā pusfinālspēlē šodien Belgradā tikās Krievijas un Brazīlijas komandas. Krievi finālturnīram kvalificējās tikai pēdējā brīdī, bet Belgradā pirmajās divās spēlēs bija uzveikuši ASV (3:0) un zaudējuši serbiem (1:3). Tikmēr brazīlieši bija pārliecinoši gan visā pamatturnīra gaitā (tikai viens zaudējums 12 spēlēs), gan pirmajā spēlēs Belgradā – 3:1 pret Kubu un 3:0 pret Argentīnu. Tāpēc visai loģiskas bija bukmeikeru prognozes – pārliecinoša Brazīlijas uzvara.

Spēli brazīlieši iesāka ar 4:0 izrāvienu, tomēr krievi viņus ātri noķēra un tika pat priekšā – 9:7. Ilgi viņu prieki gan nebija, jo Brazīlijas komanda vēlreiz ieslēdza gan savu uzbrukumu, gan aizsardzību un setu uzvarēja ļoti pārliecinoši – 25:17. Arī otrajā un trešajā setā Krievijas komandai uz mirkli izdevās tikt priekšā, vai uzvarēt vairākus punktus pēc kārtas, taču radīt kaut nelielu apdraudēju brazīliešu uzvarai viņi nespēja. Galarezultātā trīs setos ar 25:17, 25:21, 25:21 uzvarēja šī turnīra galvenie favorīti, nodrošinot vietu finālā.

Otrajā pusfinālā cīņa tika gaidīta sīvāka – pret mājiniekiem serbiem cīnījās Kubas komanda. Favorītu loma šajā mačā tika atvēlēta serbiem, jo pēdējās spēles kubiešiem vairs nebija tik augstā līmenī kā Pasaules līgas pirmajās kārtās. Mača sākums gan parādīja pretējo – kubieši ļoti ātri izvirzījās vadībā (6:1). Pamazām mājinieki prata pievilkt un seta vidū starpība bija vairs tikai divi punkti (13:15), tomēr ļoti neveiksmīgi mājinieki aizvadīja seta izskaņu, zaudējot to ar 18:25. Otro setu mājinieki iesāka krietni labāk, turoties vadībā. Tuvojoties seta vidum serbiem izdevās varens sešu punktu izrāviens – lieliski nostrādāja bloks un viņi ieguva vadību ar 12:6. Ar to serbu pārliecinošās darbības šajā setā nebeidzās – nelīdzēja ne Kubas trenera spēlētāju maiņas, ne minūtes pārtraukumu – sets noslēdzās ar graujošo 25:13 serbu labā.

Trešajā setā beidzot cīņa bija līdzvērtīga – sākumā priekšā ar dažiem punktiem bija kubieši, vēlāk vadību atkal atguva serbi, tomēr līdz pat seta izskaņai nevienai no komandām neizdevās iekrāt vairāk nekā divu punktu handikapu. Tad serbi izspēlēja vairākus sekmīgus uzbrukumus, nobloķēja pretiniekus un no 18:18 panāca 22:18. Ar to bija gana, lai bez stresa setu novestu līdz uzvarošām beigām un ļautu līksmot mājinieku līdzjutējiem – 25:21. Arī ceturtā seta sākumā mājinieki varēja priecāties – jau līdz tehniskajam pārtraukumam serbiem bija trīs punktu handikaps (8:5). Seta vidū kubieši gan prata panākt izlīdzinājumu, taču ne reizes netika priekšā. Spēle diezgan strauji tuvojās izskaņai un pirmās mačbumbas serbi ieguva pie 24:22 un savas serves. Šajā brīdī sākās īsta nervu spriedze – nākamos trīs punktus guva kubieši, un nu jau viņiem bija lieliska iespēja panākt piekto setu. Serbu paņemtais minūtes pārtraukums gan kubiešu plānus sagrāva – nākamos trīs punktus jau guva mājinieki, uzvarot setu ar 27:25 un spēli ar 3:1.

Rīt finālā favorīti noteikti būs brazīlieši, tomēr mājinieku līdzjutēju atbalstīti arī serbi centīsies izcīnīt uzvaru.

Izmantotie resursi:
fivb.com

  +2 [+] [-]

, 2009-07-25 23:42, pirms 15 gadiem
Serbija spēlē savā laukumā un tas nav pārsteigums, rīt viņi pacīnīsies ar brazīļiem ar par uzvaru

  +1 [+] [-]

, 2009-07-26 00:00, pirms 15 gadiem
braziilji izskatiijaas paaraak stabili domaaju ciinja nebuus labaakajaa gadiijumaa 3 1 braziilji pnjems finaalu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-26 01:46, pirms 15 gadiem
"57:17" -šis ir bijis baigais sets!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja