Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns izvirzās līderos Francijā, Kolčins apspēlē otru sevis iepriekš trenēto klubu pēc kārtas

Egleskalns izvirzās līderos Francijā, Kolčins apspēlē otru sevis iepriekš trenēto klubu pēc kārtas
Ufieši svinēja jau otro negaidīto uzvaru pēc kārtas.
volleyufa.ru

Francijā konkurentu klupienu izmantojis Hermana Egleskalna pārstāvētais Tūras klubs, izvirzoties 1. vietā līgā. Krievijā teicama spēle gan Borisa Kolčina trenētajam Ufas "Urālam", gan Latvijas izlases cēlāja Denisa Petrova pārstāvētajam Ļeņingradas apgabala "Dinamo".

Teicamas spēles Krievijā vakar aizvadījuši Latvijas volejbola sūtņu pārstāvētie klubi. Latvijas izlases cēlājs Deniss Petrovs Ļeņingradas apgabala „Dinamo” derbijā ar Sanktpēterburgas “Zenītu” 3. un 5. setā cīņā iesaistījās no rezervistu soliņa, kā arī uzsāka 4. setu, sakrājot 2 punktus (1 – blokā). Kaut arī viesos (šajā zālē spēlē arī dinamieši) nācās zaudēt ar 2:3 (-18, 20, 25, -26, -8), arī viena punkta ieguvums mačā pret 4. vietas īpašnieci ir ieguvums.

“Dinamo” ar 13 punktiem 15 spēlēs joprojām ieņem 11. vietu 14 komandu konkurencē, bet divas vietas augstāk ar 12 punktiem tikapat mačos (vietu nosaka uzvaru skaits) atrodas Borisa Kolčina jaunais klubs Ufas “Urāls”, kas jau otrajā mačā pārspēj kādu no sevis iepriekš trenētiem Krievijas grandiem, šoreiz viesos – 3. vietā esošo Belgorodas “Belogorji” - 3:2 (21, 19, -13, -17, 13).

26. janvārī Belogorjē viesosies dinamieši, bet “Urāls” uzņems Novokuibiševskas “Novu”, kas ar 15 punktiem atrodas vietu zemāk.

Par Francijas čempionāta līderi kļuvusi Hermana Egleskalna pārstāvētā “Tours Volley-Ball”. Līdzšinējais līderis Rennas klubs viesos ar 2:3 (-23, 23, -24, 20, -10) piekāpās turnīra tabulas vidusdaļas komandai no Nīcas. Tas deva iespēju Tūras klubam izvirzīties vadībā. Iespēja tika izmantota, savā laukumā nebūt ne vieglā cīņā ar 3:0 (20, 23, 22) apspēlējot citu tabulas vidusdaļas komandu no Ažaksjo. Egleskalns ar 15 gūtajiem punktiem, no tiem 2 – ar servi, bija rezultatīvākais vīrs laukumā.

Līdz ar šo panākumu Tūra 13 spēlēs sakrāja tikpat punktus cik Renna – pa 31 –, bet pēc papildu rādītājiem vadībā izvirzījusies Hermana pārstāvētā komanda. Nākamais mačs turnīra līderei 26. janvārī izbraukumā ar turnīra pastarīti “Arago de Sete”.

Joprojām 3. vietā Francijas otrajā divizionā jeb Pro-B līgā ir Reiņa Pekmaņa pārstāvētā Martigas komanda. Cīņā par 3. vietu turnīra tabulā “Martigues” savā laukumā ar 2:3 (-21, -17, 20, 25, -7) piekāpās Sanazēras klubam, kas tagad atpaliek vairs tikai par 3 punktiem. Latvijas izlases spēlētājam Pekmanam šī nebija no veiksmīgākajām spēlēm, un pēc 5 punktu gūšanas viņš 2. setā tika nomainīts. Nākamā cīņa Martigas klubam 26. janvārī izbraukumā ar 2. vietā esošo “Cambrai Volley”, kam ir 5 punkti vairāk.

Francijas pēc spēka otrajā līgā sievietēm – Elites līgas A grupā Terēzes Hrapānes pārstāvētās līgas līderes „C S M Clamart” viesos piedzīvoja otro zaudējumu čempionātā, ar 2:3 (-21, -18, 18, 16, -11) piekāpjoties 4. vietas īpašniecēm “Stella EDU SP Calais”. Nākamā spēle Klamartas klubam 26. janvārī atkal viesos ar “S.R.D. Saint-Die”.

Čehijā Toma Vanaga pārstāvētā “AERO Odolena Voda” komanda aizvadījusi divas spēles ar turnīra tabulas pretējos polos esošajām komandām. Pret līderi Česke Budejovicas klubu “VK Jihostroj” savā laukumā nācās piekāpties ar 1:3 (-21, 22, 26, 16), bet izbraukumā pār līgas pastarīti “VK Benatky nad Jizerou” tika svinēta uzvara ar 3:1 (20, 17, -20, 19). Vanags abos mačos guva pa 12 punktiem, no tiem pirmajā viņam 3 punkti ar servi un 3 – blokā, bet otrajā 3 – ar servi un 2 – blokā.

Nākamais mačs Odolena Vodas volejbolistiem savā laukumā ar vēl vieniem atpalicējiem Zlīnas “Fatru”, kas ar 16 spēlēs sapelnītajiem 12 punktiem ir priekšpēdējā 11. vietā. “AERO Odolena Voda” ar 17 punktiem ir divas vietas augstāk.

Tāpat divas spēles Somijā, abas viesos, aizvadījusi “Kokkolan Tiikerit”. Vispirms “tīģeri”, kas joprojām spēlē bez Edvarta Buivida, viesos ar 2:3 (20, 24, 22) gandrīz nograuza tā brīža līgas līderi „VaLePa Sastamala”, bet pēc tam ar 0:3 (-21, -23, -21) zaudēja tiešajam konkurentam “Akaa-Volley”, atkāpjoties uz priekšpēdējo 8. vietu tabulā. Joprojām nespēlēja savainotais Edvarts Buivids, bet Aleksandrs Kudrjašovs pirmajā mačā divos setos punktus neguva un otrajā viņš laukumā nedevās. Šovakar triecienciklā vēl viena spēle savā laukumā ar līderi “Hurrikaani Loimaa”.

Divus zaudējumus Ukrainas čempionātā izcīnījusi Uģa Krastiņa trenētā līdervienība Ļvivas “Barkom-Kažaņi”. Ļvivieši viesos ar 2:3 (-23, 13, -21, 21, -14) un 0:3 (-21, -25, -20) piekāpās Viņņicas „VK Serce podiļļa”. Ar 20 spēlēs izcīnītajām 17 uzvarām ļvivieši apsteidz citu Viņņicas komandu “VK MHP-Viņņica” par trijim punktiem. Tieši pret viņņiciešiem Uģa Krastiņa vadītajai komandai nākamās spēles izbraukumā 2. un 3. februārī.

4. vietu Austrijas sieviešu čempionātā ar 14 spēlēs sakrātām 10 uzvarām ieņem triju Latvijas volejbolistu pārstāvētā “PSV Volleyballgemeinschaft Salzburg”. Pēdējā spēlē zalcburgietes viesos ar 0:3 (-15, -17, -15) atzina līdervienības “ASKO Linz/Steg” pārākumu. Viešņām Ingrīdai Zauerei 6, Annijai Āboliņai, nākot uz maiņu 2. setā, 3 un Inesei Raciņai – 1 punkts. 25. janvārī Zalcburgas kluam vēl viena spēle izbraukumā – ar “VC Tirol”, kas ar 7 uzvarām ieņem 6. vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija