Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Lūšu sakodiens: Jēkabpils volejbolisti debitēs Baltijas līgas "Final 4"

Jānis Celmiņš

Lūšu sakodiens: Jēkabpils volejbolisti debitēs Baltijas līgas "Final 4"
"Jēkabpils Lūši"
Foto: facebook.com/skjekabpilslusi

Šodien un rīt Igaunijas salā Sāremā norisināsies “Credit24 Meistarlīgas” “Final Four” turnīrs. Tajā piedalīsies šī brīža spēcīgākās Baltijas volejbola komandas, kuru vidū arī “Jēkabpils Lūši”. Mārcis Obrumans un viņa vadītā komanda pusfinālā eksaminēs Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla trenēto “Parnu VK”. Cīņas sākums plkst. 19.00.

Latvijas kausa ieguvēji “Jēkabpils Lūši” volejbolisti Baltijas līgas regulāro čempionātu noslēdza ceturtajā vietā, tādejādi izslēgšanas spēlēs iegūstot savas laukuma priekšrocības. Izslēgšanas spēļu 1. kārtā (1/4 finālā) jēkabpiliešiem pretī stājās Austra Štāla vadītā Tallinas “Selver” vienība, kura tika pieveikta divās visai līdzīgā cīņās – viesos ar 3:2, bet savās mājās ar 3:1.

Jaunā Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā komanda “Parnu VK” (regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā) tikmēr ceturtdaļfinālā bez pārsteigumiem pieveica “RTU/Robežsardzes” volejbolistus (3:1 un 3:0), tādejādi arī iekļūstot labāko četru komandu skaitā, kas šodien un rīt turpinās cīņu par “Credit24 Meistarlīgas” zelta godalgām.

Otrā pusfinālā tikmēr spēkus samēros regulārā čempionāta uzvarētāji un “Final Four” turnīra organizatori “Saaremaa VK” kā arī Rakveres volejbolisti. Pirmie 1/4 finālā bez ierunām apspēlēja “Biolars/Jelgava” komandu (3:0 un 3:0), bet otrie nedaudz pārsteidzoši, bet no tālākās cīņas par medaļām izslēdza Tartu “BigBank” volejbolistus. Tartu komandā pēc šīs neveiksmes jau notikusi treneru nomaiņa…

Jēkabpilieši uz Sāremā salu devās jau vakar no rīta, lai turnīra norises vietā aizvadītu divus treniņus (vienu vakar vakarā, otru – šorīt). Lai gan “Jēkabpils Lūši” regulārajā turnīrā Pērnavas komandai zaudēja abas spēles, Mārcis Obrumans sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž cerību, ka sliktākās spēles jēkabpiliešiem ir aiz muguras, un šodien jācenšas revanšēties. Lai gan ir nelieli savainojumi, komanda būs labākajā sastāvā, un pusfinālā cīnīsies tikai un vienīgi par uzvaru. “Apzinos, ka favorīti šajā turnīrā ir mājinieki un pērnavieši, bet arī mēs centīsimies parādīt labāko sniegumu, lai apspēlētu Latvijas izlases galvenā trenera komandu,” ambīcijas neslēpj Obrumans. “Abas savstarpējās cīņas zaudējām, bet uzskatu, ka esam labā sportiskajā formā, lai varētu cīnīties. Gatavojam pāris pārsteigumus, ar kuriem centīsimies pretiniekus pārsteigt,” klāsta “Jēkabpils Lūšu” treneris. Skaidrs, ka visas kārtis pirms cīņas nevar atklāt, bet viens no pārsteigumiem varētu būt pirmo tempu spēle, kā arī spēles paātrināšana. “Skaidrs, ka visam pamatā ir laba serve, stabila servju uzņemšana. Ja to spēsim nodrošināt, tad varam pārsteigt,” uzskata treneris. Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksts par bīstamākajiem pērnaviešiem liek saukt Tāvetu Lepiku, Kavinu Sāru, Edvinas Veškeli un Robertu Juhņēviču. Tieši pēdējo īpaši izceļ arī jēkabpiliešu treneris. Spēlētājs, kurš spēlē vienkārši, bet savus punktus sakrāj.

Jēkabpils pretī liks Armanda Āboliņa, Zigurda Adamoviča, Riharda Puķīša, Ērika Voroņko un citu spēku. Liela loma komandas veikumā būs cēlājam un komandas smadzenēm Edvīnam Skrūderam. Jāatgādina, ka “Jēkabpils Lūši” Baltijas labāko četru komandu skaitā iekļuvuši pirmo reizi.

Otrajā no pusfināliem favorīte būs “Saaremaaa” komanda, līdz ar to zaudējuma gadījumā par bronzu jēkabpiliešiem, visticamāk, būs jācīnās ar Rakveres komandu. “Te nav jautājumu, tā ir mūsu līmeņa komanda, kuru mums ir jāapspēlē,” Obrumans neslēpj, ka minimālais mērķis turnīrā ir bronzas medaļu pārvešana uz Jēkabpili.

Turnīrs šodien startēs jau plkst. 16.00 ar “Saaremaa” un “Rakveres” komandu dueli, kuram sekos arī Jēkabpils un Pērnavas volejbolistu duelis. Otrā pusfināla sākums plkst. 19.00. Cīņa par bronzu un lielais fināls plānots sestdien attiecīgi plkst. 14.00 un 17.00.

Visas četras “Final Four” turnīra spēles tiešraidēs demonstrēs portāls tvnet.lv.

"Final 4" turnīra spēļu kalendārs

DatumsLaiksKomandas
23. marts16:00Saaremaa - Rakvere
23. marts19:00Jēkabpils Lūši - Parnu
24. marts14:00Spēle par trešo vietu
24. marts17:00Fināls

Baltijas līgas uzvarētāji

GadsČempioni
2006. gadsOzolnieki
2007. gadsTallinas Selver
2008. gadsTallinas Selver
2009. gadsTallinas Selver
2010. gadsTallinas Selver
2011. gadsTallinas Selver
2012. gadsTartu
2013. gadsTTU
2014. gadsTallinas Selver
2015. gadsTartu
2016. gadsParnu VK
2017. gadsRakvere

Baltijas līgas tituli un finālisti

ValstsZeltsFināliKopā
Igaunija111021
Latvija123

  +1 [+] [-]

, 2018-03-23 12:13, pirms 6 gadiem
visām Latvijas TV vienalga, labi vēl TVNet sola pārraidīt

  +2 [+] [-]

, 2018-03-23 13:05, pirms 6 gadiem
Tas ir milzīgs akmens LVF neravētajā dārzā, jo LV klubs spēlēs Baltijas līgas finālčetriniekā, bet par TV translāciju parūpēties nevar, citi sporta veidi par sevi televīzijā atgādina ar translācijām vietējā mērogā, bet šeit... skumji!

  -1 [+] [-]

, 2018-03-23 16:00, pirms 6 gadiem
KO ņergstiet, Cik daudziem vispār tāds volejbols interesē?, visu nosaka reitingu un volim stabili tie ir zemi.

     [+] [-]

, 2018-03-23 17:17, pirms 6 gadiem
Spriežot pēc visa, Pērnava šovakar ir izteikts favorīts. Tai pat laikā, ja pretinieks ar domām jau būs finālā, bet mūsējie parādīs savu labāko sniegumu, tad var parādīties varianti!

Par labu spēli un medaļām!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-23 17:20, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: KO ņergstiet, Cik daudziem vispār tāds volejbols interesē?, visu nosaka reitingu un volim stabili tie ir zemi.
Sportacentrs un best4sport ar ne tādiem vien ērmiem pilni, nedomāju, ka volejbols tur varētu ar reitingiem negatīvā ziņā izcelties.